Och i och med hösten

kommer förkylningen... Inte läge nu, ditt dumma snor! Jag och min kärlek ska ju till Istanbul på fredag! Gå din väg och kom aldrig mer tillbaka. Jag var ju sjuk för bara några veckor sedan. LÅT MIG VA!

Hösten är här!

Tog denna bild med min mobil utanför skolan igår eftermiddag. Hösten är här! Det var kallt och friskt ute och solen sken. Älskar hösten! Mer löv löv löv löv! Ge mig gult, orange, brunt och rött!

vill ha husdjur

Jag har haft hund i hela mitt liv och det känns helt tomt utan Molle och Chaplin. Jag kände likadant då jag bodde i Portugal och jag och min rumskompis Maria tänkte faktiskt köpa en hund. Hotellet som vi bodde på tyckte däremot att det var en dålig idé, därför köpte vi dessa:
Den mörka heter Baga och den ljusa (som var min) heter Ninja. Vi fick instruktioner om att mata dem genom att smula ner små räk-liknande djur i deras "akvarium", men vi såg aldrig att de åt, vi trodde att de hetsåt i smyg.
En dag var vi hemma då städerskan kom och hon berättade att hon hade likadana sköldpaddor hemma hos sig och sa att Baga och Ninja verkade jättehungriga. Vi blev förvånade och hon visade hur hungriga de stackars djuren var. Tydligen skulle man hålla en liten räka framför dem och så öppnade de sina munnar stort och tog den från handen. Stackars Baga och Ninja, de hade inte fått mat av oss på en månad! Jag och Maria var inga bra sköldpadde-föräldrar :(
Däremot skulle jag bli en riktigt bra matte åt en sån här:
(Bilden är från http://www.dogbytes.se/supermario_litter.htm)

Hjärt-stjärt, då vi blir vuxna ska vi ha en sån!

Humörsvängningar tillhör vardagen

Till skillnad från hur humöret var i morse, har jag haft en sjukt bra dag! Första lektionen som var modernt, sög iofs rumpa. Jag var bara på dåligt humör och kastade saker omkring mig i omklädningsrummet efter. Var trött, grinig och ville hem och dö.
Däremot vände det på ca 2 nanosekunder. Så fort jag kom in på balettlektionen blev jag en solstråle! Min nya lärare är grym, hon drillar mig massor, kommer med beröm och ger mig saker att jobba på. Känns verkligen som att hon ser mig. Kul! Efter lunch har jag kollat lite info inför examensarbetet och fikat med mina grymma klasskompisar. Jag har så himla kul med dem. Och ja, jag kom på Karin med cola och damsugare idag också, vilket resulterade i att jag blev så sugen att jag köpte samma sak. Flat ass -here we come! :)

Mama Kin-videon är äntligen här!!! :)

Jag kan inte sluta skratta av förtjusning! Så jävla cool video. Är grymt tacksam över att få vara med och styla och delta i denna produktion!
Ni som tittar på den: jag har stylat tjejen på rullskridskor som är i början av videon och sen deltar jag även som skyltdocka, den som ger en slängkyss (om man inte känner igen mig). Det finns även ett läskigt tjejband i slutet och ett sött, det är det söta bandet som jag stylat. Även hon som springer upp på scenen och dem tre high school-tjejerna som kommer gående mot kameran i slutet har jag stylat.
Hoppas ni gillar den! :)

Monster

Alltså det här med mornar. Jag måste verkligen ligga och peppa mig själv och tvinga mig själv att tänka positiva tankar på morgonen. Jag försöker intala mig att den här dagen kommer att bli skitkul och att jag snart inte är trött alls.
I själva verket vill jag sova i två timmar till, titta på tv4 nyhetsmorgon och gå ut på stan och shoppa. Inte sitta här och äta äcklig gröt (äter det bara för att det går snabbt och mättar bra) och dansa i 4 timmar... Opepp. Mornar är ett rent helvete för mig. Om man vill se ett monster är det bara att titta på mig. Ful, trött och på skithumör.
God morgon!

kompisar i 23 år

Vi har känt varandra så länge att vi inte ens kommer ihåg hur vi träffades. Förmodligen var det i den "stora" sandlådan, som idag har krympt avsevärt. Det är självklart Vide jag pratar om! :)
Här kommer en bild på oss från -89, då var vi fyra år. Gillar min outfit med svarta Converse, rosa strumpbyxor och förstora solglasögon. Gillar Vides också, men den där rutiga kjolen gör sig inte rättvis på din smärta kropp. Man kan tydligt se vem som var den söta och vem som var den tuffa :) Cykeln heter för övrigt blixten. Den var sjukt snabb och jag hade satt på pärlor i neonfärger på vajrarna. Strike a pose!
Denna bild är från förra sommaren och här är jag aprak.
Vide, I LOVE YOU!

Två fetton konverserar

Karin och jag är cola och godis-beroende och kommer alltid på den andre med en cola i handen. Vi skäms nog lite över det i smyg... Men cola och godis gör livet värt att leva! Här är en face book konversation från idag.

 

 

Matilda: Har du börjat med uppgiften?

Karin: näe... :( skäms på mig...

Matilda: Inte jag heller, vet inte ens vad fan vi ska göra

Karin: Skäms på oss. Det är ju en bra grej, men tar sååå mycket tid. Tid som jag vill ägna åt tv-tittande liksom :P

Matilda: Samma här, har inte gjort ett piss idag. Eller jooo, hängt på feckan och tvättat. Mycket energikrävande, börjar få skavsår i arslet.

Karin: Har inte gjort så mycket jag heller.... Ja, jag med och musarm... Har suttit vid datorn konstant...

Matilda: Hahaha :D Samma här, sitter med krokrygg, får röda valkar på magen.

Karin: Hahaha jag meeeed! och flat ass..

Matilda: Tur att vi inte bor ihop, då skulle vi klibba fast med rövarna i soffan. Hahaha! Flat ass!

Karin: Ja, aldrig komma upp... Vi kunde bygga en automatisk godis och cola-hämtare från kylen.. En typ av linbana tänker jag...

Matilda: Shit vilken briljant idé. Fan, min cola tog precis slut :( Nu är jag törstig eftersom jag proppar i mig choklad...

Karin: Åh choklaaaad.... Jag fick för mig att jag skulle vara nyttig idag och köpte bara vindruvor och kiwi. Stog och höll i en marabou-daim men lade tillbaka den... Fy fan vad jag ångrar det nu!

 

Och nu pratade jag precis med Andreas i telefon, han ska köpa cola och dipp på vägen hem. Men vi ska inte vara onyttiga! Vi ska nämligen dippa morötter och gurka!


härligt med tvätt

Vardagliga saker som egentligen är tråkiga, kan vara härliga. Som typ tvättmedel och sköljmedel. Det luktar tvättmedel i hela min lägenhet, fabulous!

VILL HA

Sheer Baby Doll från Victoria's Secret. Syrran åker till Amerikat på fredag och jag har beställd denna från henne :)
http://www2.victoriassecret.com/commerce/onlineProductDisplay.vs?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=EE-161206&page=1&cgname=OSSLPUNTZZZ&rfnbr=6555&atp=a

Värmen, här kommer vi!

På fredag drar vi ju till Istanbul :) Kollade nyss hur vädret kommer att se ut och blev glatt överraskad! 24 grader på fredag, 26 på lördag, 21 på söndag och 23 på måndagen. Shit vad sköööööönt!
Igår låg jag ju bakis som ett kolli och mötte sedan upp Andreas. Vi köpte bakismat -pizza och kollade på "Benjamin Button". Fy vilken bra film! Inte ett öga torrt... Idag har jag varit i skolan och som tur var hade vi bara halvdag. Fick nämligen ett sms 13:00 från airtours där det stod att betalningen till resan skulle vara inne senast kl. 14.00. Eftersom jag endast kan betala från min dator, var jag tvungen att skynda mig hem och betala. Nu är allt iaf klart och vi drar fredag morgon. Gud vad jag ser fram emot det! nu ska jag äta lunch och sedan plugga. Puss

Kan inte sluta skratta då jag ser dessa

En klockren kväll från i somras! Min kollega och kompis Frida la dessa på face book. Hon och jag måste ut snart igen! :)

gårdagen

Jag höll mitt löfte, jag chockade Vide med min nakenhet. Sedan satt vi hemma hos mig ett bra tag, stod på händerna och drack. Resten av kvällen blev ju lite misslyckad. Men vi hade skoj ändå :)

Nu är jag sjukt bakis och mår illa....

Ikväll blir det utgång!

Tänkte ju egentligen ha fest, men pga kort varsel kunde bara några komma. Därav utgång! :) Nu kommer Vide och jag ska chocka henne med att öppna dörren naken. Moahahaha!

Resan bokad och klar! :)

WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEE!!!! Vi åker på fredag och stannar till måndag. Istanbul, here we come! Den här resan är din Andreas. Åååh vad jag ska njuta av ditt underbara sällskap! Vi kan göra hamam, äta god mat, shoppa roliga saker, strosa runt i den galna staden, festa och dricka den goda ölen! PILUTTA vad kul vi ska ha det hjärt stjärt :)

Istanbul nästa fredag?

Hittade en resa till Istanbul för 2800, flyg + hotell. Hoppas att vi kan åka då! Är så himla sugen! Bilden är på Grand Bazaar, vill dit!

Man borde

  • Tvätta
  • Diska
  • Vara i skolan
  • Plugga
  • Inte bara sitta hemma i lilla lägenheten
Men å andra sidan är det ju förbaskat skönt att inte göra något! Pyjamasbyxorna sitter underbart skönt och mjukiströjan också. Funderar på att ha på mig det här hela dagen.

Mata mig

Jag ligger fortfarande i sängen. Men nu är jag hungrig och orkar inte gå upp och hämta nåt att äta. Lat? Vill bli matad som jag blev av Andreas i somras. Det är för övrigt ett jättebra tips, be någon mata dig. Det är så jävla skönt att slippa hålla i skeden själv.

Min bästa polare

En av mina bästa vänner heter Tyson. Han gillar precis som jag att klä ut sig. Här är han på skojfriskt humör. Jag sminkade honom med knallrosa ögonskugga eftersom han såg lite biege ut (se andra bilden för att se hur jag sminkade).
Jag och Tyson har fått i oss lite för mycket champagne på nyårsafton.
Visst passar han i rosa? Jag använde en mjuk pensel och strök ögonskuggan försiktigt på den känsliga huden kring ögonen.

Den här dagen ville vi få fram lite "Gossip-girl"-känsla med hjälp av ett svart sidenband.
Bakis-Tyson har ångest för gårdagen.

Help fight cancer

Min pappa är världens bästa. Han har alltid ställt upp för sina tre döttrar, sin fru och sina barnbarn. Han är trygg och jag älskar att vara med honom. Jag har så himla roliga minnen med honom från då jag var liten. Han ville alltid lära mig saker och vi delar många intressen. Det var han som lärde mig att fiska, simma, ro och åka skidor. Det är orättvist att han ska ha ont.
Ibland känner jag inte igen mig själv. Jag kan bli förvånad över hur jag tänker och reagerar i olika situationer. Kommer ibland på mig själv att inte lyssna på vad folk säger, mina tankar är grumliga och det är svårt att fokusera. Jag tänker och prioriterar annorlunda, vad som tidigare var viktigt, är idag mindre väsentligt. Livet känns ibland orättvist, men jag försöker att hålla humöret uppe så gott det går.

Kanonkul

Hade en grymt rolig kväll idag då jag undervisade. Jag gjorde bort mig massor av gånger, tabbade mig med musikern och råkade skoja lite om snusk... Svanskotan är ju så nära rumpan :) Mina duktiga elever verkade i alla fall tycka att det var kul eftersom de skrattade åt mig. Det var en skön och lättsam stämning och jag utmanade dem med ganska svåra grejer. De förvånade mig med att klara av väldigt svåra moment. Go moderna nybörjar-gruppen!

God morgon torsdag!

Hujedamig. Somnade ca kl. 01:30 i natt och gick upp 06:30. Fem Timmar! Woooohooo! Är förbannat trött och det blir ju inte lättare att gå upp då man har en varm karl i sängen, vill bara krypa ner igen och sova. Först dans mellan 9-12:15, sedan föreläsning mellan 13:30-17:00 och sist men inte minst har jag min praktiklektion mellan 18:00-19:30. Men jag är peppad, sugen på skola och mina asroliga klasskamrater :) Sova kan man göra då man är gammal.

Kolla vad fin min blogg blev!

Tack vare min flickv.. ähm... jag menar pojkvän har jag fått en header! Äntligen. Det var ett ynka mellanslag som gjorde att det inte funkade för mig. Svart är ju inte riktigt min färg, brukar ju oftast klä mig som en regnbåge, men jag gillar det svarta på bloggen :) Nu sitter vi i soffan och dricker milkshake som Andreas gjort. Mums!

Vad gör man en onsdagskväll?

Noppar ögonbrynen på pojkvännen och tittar på Svenska Hollywoodfruar. Andreas är som en tjejkompis ibland. Skitbra.
Älskar förresten Maria Montazami eller vad hon nu heter. Silvia har ju länge varit en favorit att imitera, numera slåss hon med Maria Montazami om förstaplatsen. Hon pratar som Mamma Mu och säger de mest fantastiska sakerna. Då hon snackar skit om grannens dotter och säger att hon är tjock och har ful frisyr kissar jag på mig av skratt. Då hon puffar upp kuddarna och hänger små toffsar runt handdukarna i badrummet, önskar jag att jag var gäst i hennes hus. "Vi matchar varandra på något sätt!" :)

60-70 talstema på lördag

Nu har jag hittat kläder till festen på lördag. Min kära vän Vide är medveten om att det blir fest och hon tycker att det ska bli kul :) Jag ska även hitta på lekar och dekorera hennes lägenhet. Skitbra att hon flyttat närmre mig, hon bor i en trea och i min lilla etta kan man ju inte ha fest. Jag utnyttjar henne inte, hon kommer ju få en fest serverad! Jag ska ha skitsnygga utsvängda jeans! WIIIIIIIIE :)

Fest

Kan man ha fest hos sin kompis? Jag tänker ha fest hemma hos en av mina närmsta vänner i helgen. Hon vet bara inte om det än. Börjar skicka inbjudningar nu.

Apropå Anton och fetma...

Varför hittade jag den här bilden på din face book Anton? Jag hoppas verkligen att du inte ätit upp det. Det där borde ju vara min present... Så att jag slipper hoppa mellan duschstrålarna för att smala jag ska få vatten på mig ;)

Jag väntar fortfarande på min present Anton!

På nyårsafton kom jag och min tjocka kompis Anton på att han skulle gå ner 7 kilo och jag skulle gå upp 7 kilo. Jag har extremt lätt för att rasa i vikt, har jag en stressig period eller en deppig period tar det stopp då jag försöker äta. I december vägde jag därför 45 kg! Med mina 168 centimeter är det bajslite. Anton är däremot en person som mer än gärna ställer upp i mattävlingar och gillar endast det som ligger dränkt i fett. Han vägde 105 kg vid den här tidpunkten.
Vi sa att vi skulle uppnått vårt mål till juni månad och den som förlorade skulle ge den andra en present. Jag gick upp mina 7 kg på ca 3 månader, men Anton blev bara fetare och fetare. Han skyllde på att han missuppfattat tävlingen, att han under dessa månader verkligen kämpat för att öka 7 kg..... I juni månad frågade jag om min present, men jag har fortfarande inte sett skymten av den. Illa Anton!
Och varför hittade vi detta i din garderob???
Tror att det var 15 chipspåsar. Så Anton, var är min present? I'm the winner ;)

Tyskland mot Holland!

Här kommer lite bilder från festen i lördags. Annica ska till Holland som utbytesstudent och Linnéa till Tyskland. De hade styrt upp med massa roliga lekar och aktiviteter under kvällen och ett av momenten var ansiktsmålning. Andreas och jag kom som ett tyskt Adidas-par såklart. Det var på Adidas vi träffades för första gången och det är där vi båda jobbar. Sen vet ni väl att Adidas är tyskt? ;) Tyvärr ser man inte vad vi har på oss, men båda hade knästrumpor iaf :) Och jag fick en musche som var väldigt lik den där kända tysken under andra världskriget. Då det dök upp en "riktig" tysk tjej, gick jag och tvättade bort den. Hon hade nämligen frågat varför jag hade Hitler-mustasch...
Nu ska jag leta fram bra musik som jag ska ha till en koreografi på torsdag!

Ångesten är borta

nu är jag bara extremt rastlös. Ingenting känns kul idag. Blir man tom på känslor efter att man varit konstant upprörd i två dygn? Måste vara så... Nä, snart är jag tillbaka till mitt vanliga jag. Puss

Världens vackraste

Oftast är nyfödda bebisar skrynkliga, röda och knöggliga. Men här ser vi den vackraste bebisen i världen, Poppy! Vide och jag åkte till Michaela och Chris idag och vi firade att Poppy är en vecka gammal. Hon fick en klänning av mig och Vide med jättesöta underbyxor. Av min mamma fick hon rosa rosor och prinsesstårta. Michaela fick en värmegudde till hennes sår från kejsarsnittet.

Fina fina Poppy!

Lite skratt i ångesten

Mamma: Vide, vart var det du hade flyttat?
Vide: Huvudsta
Mamma: Just det, det ligger ju på blå linje. Det kallades för vitlöksexpressen förut.
Vide och jag skrattar...
Jag: Men varför gjorde den det mamma? (ironiskt, jag vet varför)
Mamma: Jaa... Jag har alltid gillat vitlök, men svenskar åt inte det lika mycket förut, det gjorde däremot många som åkte den blå linjen. Det luktade mycket vitlök! Jag tycker att det luktar jättegott!
Vide och jag skrattar igen..
Vide: Det luktar jättemycket krydda på bussen till Kista också.
Mamma: Ja, det luktar gott. Man kan leka att man är i Thailand. Det brukar jag göra.

Tråkiga tankar

Jag har alltid blivit lärd att man inte ska lämna varandra då man är osams. Inte heller gå och lägga sig osams. Vem vet vad som kan hända den andra personen... Det skulle kännas fruktansvärt.

Vad är värst?

Den där klumpen i magen vägrar att släppa. Är så ledsen och mår skit. Klumpen i magen går över till ilska då och då. Ilska är lättare och skönare än oro och ångest. Men sorg är nog den värsta känslan.

Fan vad allt suger idag

Klump i magen och ångest. Just nu känner jag för att inte finnas. Men fick en bonusbild på mailen iaf...

Kniiiiiiiip!

Här har ni ett gympa-pass. På med trikåerna och kör!
Karin och jag håller i gympapass på insparksfesten. Tyvärr hör man inte musiken, men det är iaf "Call on Me".
Nu ska vi hem till mig och göra oss i ordning :)

ibland har man det för bra

Tjejig bild, men fasen vad jag har en skön lördag :)

Biljard och fest!

Igår kom min man hem från pliktverket i Göteborg! Efter att jag slingat håret åkte vi och spelade biljard på Jolo, ett ställe att rekommendera! Supertrevlig personal och det var en fräsch lokal på Västmannagatan. Jag trodde jag sög på biljard, men jag var bättre än jag trodde! Andreas vann iofs alla omgångar utom en... Men ändå. Det var faktiskt askul att spela, trodde jag inte heller. Har bara spelat en gång tidigare, men nu då jag har funnit ett nytt intresse vill jag börja spela mer.
Ikväll ska vi hem till klaskompisarna Linnèa och Annica på hejdåfest. Linnéa ska till Tyskland som utbytesstudent och Annica till Holland. Så vad passar inte bättre än sport-tema Tyskland mot Holland? Ska bli skitkul. Andreas och jag kommer matcha varandra. Mer än så säger jag inte :) Bilder på det kommer sen.

Lyckades smita

Frustration var ordet för dagens föreläsning! Mellan kl. 10-13 pratade en japansk farbror om Butoh. Vi förstod dock inte ett ord... Var det japanska? Eller hittade han bara på ord? Han var väldigt söt då han skrattade emellanåt, då skrattade vi också. Man blev liksom nyfiken på vad som var så himla kul. Det vara ju bara han som förstod. Poänglöst ju! Jag ville bara ställa mig upp och skrika av frustration. Jag vet typ lika lite om Butoh idag som jag visste igår. Vid lunch tog jag tillfället i akt och smet :) Först åt vi lunch Gamla stan (vi var fler som smet) och sedan gick vi i butiker. Köpte en lång t-shirt, ett vitt och ett svart linne. Kände att jag behövde basplagg och linnen att träna i.
Här provar vi glitter-baskers på Weekday :)
Jag (som ser ut som en ful ankunge), Fanny och Linnéa

Laddar upp

med te inför morgondagens butoh-dag.
Jag sitter i min soffa och funderar ut bästa sätt att smita på. Imorgon ska jag till Dansmuséet och lära mig om Butoh. Det är typ en slags konstform från Japan (tror jag, vet faktiskt ingenting om det) jag gillar att de petar på varandra...



Poppy Poppy Poppy Poppy

Här är hon!
http://swedish.blogg.se/2009/september/utkast-13.html?_tmp=42e27ffcb87f48f6ec6c4050d808c5f4b8780d96
Michaela, hon är så himla söt! Äntligen fick jag se henne :)

Heeelt slut!

Har haft min första lektion med den gigantiska gruppen och kom hem för en stund sedan. Har haft sjukt kul, trots några tabbar från mig. Har ju aldrig tidigare undervisat i modern nutida dans för nybörjare, bara i improvisation och jazzdans. Har heller aldrig undervisat tillsammans med musiker, men det gick ganska bra trots att jag var otydlig i mina instruktioner till honom. Jag fick bryta mitt i en övning eftersom det blev lite knäppt med musiken. Helt mitt fel, jag klantade mig lite :) Men sen rättade jag till det och det gick skitbra.
Min kollega från jobbet dansar ju i min grupp vilket är bra, jag ska använda honom som bollplank och han har lovat att ge mig lite feed back.
Nu måste jag verkligen få nånting i magen. Hungrar ihjäl! På återseende ;)

Hahaha

Sitter och kollar mina gamla bilder och hittade den här. Mitt skrev och Vide. Samma kväll posade vi i t-banan...
Och jag övertalad chauffören i t-banan att jag skulle få titta då han körde. Han öppnade dörren till vagnen och vi stod i dörröppningen och glodde in i den mörka tunneln..
Det var inte så spännande. Mer än så kommer jag av någon anledning inte ihåg.

Min dotter

Men säg inget till Andreas :)

Pirr pirr pirr!

Är så himla nervös och pirrig! Imorgon är ju första gången jag ska möta min nybörjargrupp på praktiken i skolan. De är skitmånga, men det ska bli riktigt kul.
Jag är också nervös eftersom Andreas är i Göteborg på pliktverket och gör tester till Polishögskolan. Han kommer ha samtal med psykolog, göra logiska tester, skriva uppsats och massa annat. Testerna är i två dagar och han ska sova i nån våningsäng i samma rum som tre andra sökande. Jag är så pirrig och nervös! Men jag tror verkligen att det kommer gå bra. Han har velat det här länge och nu ska han fan komma in!
Jag är också pirrig och nyfiken eftersom jag inte hört nåt från Michaela. Jag blir snart arg för att jag inte fått se nån bild på Poppy! Antar att de har fullt upp och är trötta. De njuter nog av söta Poppy :) Tänker på dem hela tiden.
Nu ska jag göra te och fortsätta planera inför morgondagen. Träffade förresten musikern som ska spela på mina lektioner, han var supertrevlig. Det kommer bli skitbra. Puss så länge!

Känner ett sug

Blir lite sugen på barn nu då min bästa vän fått en söt liten dotter. Känner liksom att klockan börjar ticka. Jag är faktiskt 24 år och kvinnan är väl som mest fruktbar i tonåren? Herre gud, jag kommer aldrig få barn! Nu är det vår tur Andreas, annars blir vi för gamla! Min äldsta syster fick ju barn då hon var nitton och den mellersta systern då hon var 21. Mickans mamma tycker också att jag ska ha barn snart.
Andreas, du kommer väl ihåg bilden jag mms:ade till dig då jag kollade på kläder till Poppy? Ingen press hjärtat, ingen press....

Ja må hon leva!


Idag är det Poppys födelsedag!!!! Hon har äntligen kommit till världen! Har fortfrarande inte pratat med de lyckliga föräldrarna, men fick precis tag på den nyblivna mormorn Annika. Det verkar som att allt har gått bra i alla fall. Puuuhh! Var så himla nervös där ett tag!
Ett stort grattis till Poppy, Michaela och Chris! Älskar er!

Dangens outfit

Men jaaa, jag är en modebloggerska. Och jaaaa, jag kan posa.

Konstnär

Tomas på jobbet hade damp och skapade denna figur.

Snart kommer Poppy!

Dagens händelse är att Michaela har blivit inlagd. Nästan varje dag i en vecka har jag messat henne och i varje sms står det exakt samma sak: Nu då?
Men nu har hon äntligen blivit igångsatt. Tyvärr kan det ta upp till tre dagar innan hon föder...
Annars har dagen gått bra. Hade modernt i morse, sedan balett och efter lunch hade vi eget arbete. Då förberedde jag min praktik som börjar på skolan. Så himla kul att min grupp är fullsatt! De har tom varit tvungna att tacka nej. Börjar bli nervös, 29 stycken har anmält sig :/
Nu ska jag springa ner till tvätten!

"Familjen är samlad"

Tycker att den här bilden är så rolig. Vi var på picknick och spelade brännboll med jobbet i somras. Här sitter Andreas och jag med lageransvariges son. Andreas är ju halvturk och han som är lageransvarig på vårt jobb är helturk. Ser ut som en liten lycklig familj haha :) Frida på jobbet hade lagt upp den här på face book och skrivit "familjen är samlad" under.

Kommer vi kunna åka till Istanbul?

Googlar på översvämningarna i Istanbul. Minst 32 döda och i helgen har det tydligen regnat ännu mer... Tragiskt. Sitter och funderar på om vi kommer iväg eller inte. Har inte bokat resan ännu, men hade tänkt åka i mitten av oktober. Vet ni något om hur det ser ut? Tror ni att man kan åka i oktober? Kanske inte är så kul om det ser fördjävligt ut..

Bakfull?

Hade tänkt shoppa och ha en mysig dag på stan idag. Men somnade och vaknade nu... Blev visst lite mycket dricka igår. Min kära systerdotter kom hem till mig igår kväll, Andreas var här och vi drack vin. Sedan mötte vi upp mina och Andreas jobbpolare på den minsta baren jag någonsin varit på. Det kändes som ett vardagsrum! Efter lite mer dricka åkte vi hem och här sitter jag i soffan nyvaken.
Nä, nu ska jag ta en dusch och promenera in till city!

Här kommer resten av bilderna :)

Här börjar vi med förberedelserna inför insparksfesten som min klass höll i. Vårt tema var DinH City, vilket betydde att vi byggde upp en liten stad på skolan. Vi hade en korvkiosk, nagel och frisörsalong, tatueringsstudio, systembolag, fyllecell, gym (Sats), uteställe och Skatteverket. Vi klädde oss utefter vilken plats vi tillhörde och här är resultatet:
Karin aka "Gympa-Bettan"
Jag aka "Gympa-Gittan". Men var amerikan, bröt på amerikansk dialekt och hette egentligen Alice.
KNIIIIIIIIIIIP
Nagelteknologen med sin praktikant.
Frisören Gullan förbereder tatueraren Leffe (tror jag att han hette) med tusch-tatueringar
Roffe och Svenne hade också tatueringar, hjärtan med fruarnas namn i. Som ni ser har de varit i branchen länge. Här serverar de sin kända korv till en fransk utbytesstudent, deras engelska är oslagbar.
Nu ska jag äta kött med klyftpotatis och dricka rödvin med Andreas. Sedan kanske utgång.

Detta har hänt

Skriver mer sen, har haft fullt upp. Men insparksfesten gick ännu bättre än förväntat :) Här ser ni resultatet. Kommer mer bilder sen. Nu ska jag sova några timmar och sen jobba!

Men NEJ!

Istanbul är översvämmat! Weekend till Istanbul var ju Andreas 25-årspresent! 20 personer har dött och det har inte regnat så här mycket på 80 år....

Miss my prince and porco the pig!

Joao och Abílio som jag jobbade med i Portugal är två personer jag kan känna sån himla saknad efter. Vi växte ihop till en liten familj i Portugal. Vi var ju så illa tvungna :) Åt, sov, bodde, jobbade, festade, grinade och skrattade tillsammans med dessa två underbara människor 24 timmar om dygnet i sju månader. I miss you!
Abílios humor består av bajs, kiss, prutt och snusk i övrigt...
Därför kompletterade vi varandra ganska väl :)
Joao, jag och Sofie på den coolaste klubben "LUX"

Full rulle kanelbulle

Min grupp som jag ska undervisa i skolan är full! :) Blev lättad då jag hörde det eftersom vi själva ska ragga folk och marknadsföra våra kurser. Skönt! Slipper jag göra mer åt det.
Just nu håller vi på att planera och förbereda insparksfesten som är på fredag. Vårt tema är "DinH City - The city where anyything can  happen". Vi kommer vara utklädda till olika karaktärer, men jag ska inte avslöja vad jag ska vara för något. Kommer upp bilder sen. Nu ska jag äta middag och sen plugga!

Jag är stygg

Lovade mig själv att ligga i sängen kl. 23, men det blev ju inte heller av. Ingenting blir av idag! Ja du Karin, vi får köpa piskor till oss själva. Pisk pisk, stygga Matilda, nu måste du borsta tänderna och sova. Jag är nog den olydigaste personen jag vet.
Min header blir inte heller av, fattar inte varför. Hjälp mig Emma och Michaela! Puss

Idol på tv

Då går det ju inte att ta tag i saker. Herregud.

Jag vill kasta datorn i golvet

Orkar inte göra allt jag måste göra! Är så fruktansvärt trött att jag snart spyr. Orkar inte ens laga mat.
Lista på saker jag måste ta tag i:
  • Planera och göra dansklasser till praktikklasserna på skolan
  • Skriva om vad jag ska undervisa om
  • Skriva om hermeneutik
  • Göra ett solo på en minut (som ska vara till en föreställning som vi hittills kallar "Fitta", faktiskt inte mitt förslag)
  • Låna böcker till två olika kurser
  • Läsa böckerna
  • Göra ett sk. fältarbete/observation och skriva om det
  • Städa
  • Tvätta
  • Laga mat
  • Gå ner med soporna
Kul inlägg det här blev då... Ibland är allt bara så jobbigt. Jag vill ha godis! Jag är är en barnstjärt.

Plötsligt händer det...

CSN har äntligen gett mig min studieförsäkran. Den lycka jag känner just nu är obeskrivbar. Skolan ska stämpla och skriva på och om några dagar får jag pengar!!!!!! WIIIIEEEE! 100 kr på kontot är inte kaxigt...

"Roller boy"

Födelsedagsbarnet, eller rättare sagt Roller Boy kom hem för en stund sedan.. Men nu är han är nere på Ica och handlar chips, cola, glass och mjölk i utstyrseln nedan. Varför Andreas? De hade ju inte ens nån broms.

Jävla hormail

Många i min omgivning stör sig på att jag är ett blindstyre. Ibland går jag förbi människorsom jag känner utan att hälsa, inte för att vara otrevlig, endast för att jag är närsynt. Jag vägrar att ha på mig mina glasögon. Det händer ofta att jag inte ser vad som står på skyltar och då är det den närmsta människa som får läsa för mig.
Alldeles nyss skulle jag logga in på min hotmail, men varje gång jag tryckte på enter-knappen stod det att det inte gick och jag var tvungen att skriva mitt lösenord massor av gånger. Men det funkade ändå inte! Jag började bli lite smått irriterad och ansåg att datorn var dum i huvudet ända tills jag satte på mig glasögonen. Jag hade skrivit tilda.HORMAIL.com, inte konstigt att det inte funkade. Jävla hormail.

Så nöjd

Med helgen. Allt har gått riktigt bra. Nu är det förberedelser inför ett jobb på Eriksdalsskolan som gäller. Bild-åttorna har Kropp och Knopp som tema och vad passar inte bättre än dans? De ska få improvisera och skapa egna fraser.
Hejja hejja! Modern dans, lite lek och kreativt skapande. Wooohoo! Försöker peppa mig själv lite eftersom inspirationen inte är på topp..

Överraskningen!

Andreas fyller ju faktiskt 25 på måndag och igår kväll firade vi honom riktigt ordentligt :) Det enda han visste var att vi skulle hem till hans familj och äta middag. Första överraskningen var att min "lilla" familj droppade in, alltså båda systrarna + deras familjer, dock kunde inte mamma och pappa komma pga att pappa är infektionskänslig under behandlingen.
Efter lite champagne och skålande satte vi oss till bords. Bordet var jättevackert uppdukat med ljus och maten bestod av turkiska kräftor, pajer, sallad och hembakat bröd. MUMMA!
Lagom till efterrätten smet jag iväg för att möta upp vår hemliga gäst -En magdansös! Andreas fattade ingenting då Kristina började mixtra med sladdar för att koppla in en stereo och den turkiska musiken dundrade igång på hög volym. Jag kommer aldrig glömma hans ansiktsuttryck då magdansösen dansade ner för trapporna, han blev helt generad! Hahaha :) Vi gav henne låtsaspengar som var märkta med olika valörer (vi hade tillsammans samlat ihop pengar till en gemensam present).
Vår dansös drog upp Andreas för att dansa och vi satte på honom en fez gjord av en turkisk yoghurtburk och en stor lösmustasch. Han skakade både bröst och rumpa tillsammans med den graciösa dansösen och till slut fick han alla pengar som hon samlat ihop.
Han fattade fortfarande ingenting, vi bad honom att räkna ihop hur mycket pengar han hade fått och då han fortfarande såg förvirrad ut, berättade jag att han och jag ska åka på en weekend till Istanbul. Han var bara tyst och jag tror att han blev en aning överväldigad och chockad.
Han hade anat nånting om Turkiet eftersom han fått ett jättefint grattiskort (gjort av min syster S) med en bild på honom från vår turkietresa i somras och vi hade ju också ätit turkiska kräftor. Men som tur var, berättade hans ansiktsuttryck att han inte anat ett skit. Så himla roligt :)
Glad turk efter den heta magdansösen :)
Andreas försöker se hård ut..
Han ser glad ut iaf, tror vi lyckades med presenten :)
Micke har alltid önskat sig en turkmustasch...
Den glade 25-åringen :) Jag älskar dig hjärtat!

Lugn fredagkväll

Hjälpte min syster att färga håret, visst blev hon snygg? Min systerdotter Emma var dock inte sugen på att vara med på bild....  Sedan åkte jag hem till Mickan och Chris, mötte upp Andreas och vi åt tacos. Michaela är verkligen redo att föda nu! Hon orkar inte sitta upp länge, pga ryggont och hennes lilla bebis Poppy är minst sagt tillräckligt stor för att komma ut. Kan du komma snart Poppy? Vi längtar så efter dig!!
Andreas försöker hjälpa...
Snart nyblivna föräldrar :)
Och idag fick jag äta frukost med den här mannen
Han kommer döda mig då han ser den här bilden. Mohahaha :)

God morgon!

Fattar inte varför jag inte kunde somna, men har ju mina sömnlösa perioder ibland. Ännu en dag jag sovit bort alltså.. Men det ska jag ändra på. Idag ska jag göra massor av ärenden, HEMLIGA sådana :) Sen ska jag hjälpa syster J med håret.
Hej så länge!

Fortfarande

vaken. Vad ska få mig att somna?

Smakprov på Mama Kins musikvideo!

Så himla kul att se!!! :) Och snart släpps hela videon. Här är iaf ett smakprov. (Oteknisk som jag är, vet jag inte hur man lägger in video, så än en gång en länk..)
http://www.youtube.com/watch?v=cSEAV5xTB9k
Nu är det läggdags! puss

Min mormor är ett original

Känner mig som Mark Levengood då jag pratar om henne. Men hon är min förebild och enligt många släktingar är vi lika. Det är jag stolt över! Här är en lista på roliga saker som beskriver henne.
  • Hon älskar portvin och då hon var och hälsade på mig i Portugal hade hon blivit lite lullig av det söta vinet... Plötsligt frågade hon mig "Känner du någon stilig herre med vingård?" Haha :) Hon ska inte ha vem som helst, någon med vingård skulle det vara.
  • hon säger att hon är gammal, men önskade sig en cykel i 80-årspresent vilket hon också fick. Då hon skulle välja ut cykeln, sa killen i butiken något om att man brukar gå med rollator och inte cykla då man är i hennes ålder. Hon blev helt förvånad och sa att alla henens väninnor fortfarande cyklar. Bara det att hennes väninnor är typ 65 år och inte 80..
  • Trots att bromsarna slutat fungera på sin gamla cykel, dundrade hon iväg med cykeln genom skogen på en liten stig. Hon ramlade av cykeln och slog sig. Hon sa att hon hade haft hjälm på sig, men det visade sig vara en lögn. Man vill ju inte förstöra frisyren!
  • Hon brukar berätta om hur karlarna brukade svärma omkring henne och att hon gjorde sin (numera bortgångna) man svartsjuk på dansbanan då hon dansade med de andra karlarna. Hon älskar att skryta.
  • Då man ringer henne svarar hon "Hejdå!"
  • Hon älskar rosa och hon äger massor av gosedjur och dockor. Alla har ett namn.
  • Hon berättade för mig att hon inte fick sminka sig då hon var ung. Därför hade hon skokräm på ögonfransarna och potatismjöl som puder. Sen snodde hon hennes mammas läppstift och smög ut genom sitt fönster för att gå på dans.
  • Då vi skulle på utflykt till lilla fiskebyn Nassare i Portugal lånade hon en sjal och ett par solglasögon av mig. Hon blev helt tyst då hon såg sig själv i spegeln, sedan utbrast hon "Men åh! Jag ser ut som Greta Garbo. Visst ser jag ut som en amerikansk filmstjärna Matilda!" Jag fick aldrig tillbaka solglasögonen, de är nu trasiga, men hon använder dem ändå.
  • Hon vägrade att flyga från Finland till Sverige, trots att mamma skulle betala hennes resa. Hon älskar Finlandsbåtarna och skulle prompt åka båt, "jag får ju inte uppleva något då jag flyger".
  • Hon förlovade sig då hon var typ 70. Visst är hon cool!
Jag ska bli likadan då jag är gammal :)

Ja, hon blev tappad då hon var liten.

http://www.youtube.com/watch?v=lsACbJMWm94

Cruela de vil

Jag ser ut som henne i Mama Kins video (som släpps imorgon, tror jag).

Ångest..

Vaknade nu... Den här influensan tar kol på mig! JAG ÄR SÄNKT IDAG!

Kär i en klänning

Från Vero Moda. Visst är den gudomlig! Man ser inte riktigt de snygga detaljerna på axelbanden, den är alltså ÄNNU snyggare på riktigt. Snart ska jag bära upp den som en prinsessa :)

Ett steg i rätt riktning! Eller??

Jag skrev tidigare att jag har min systersons gamla mobil, men idag fick jag ett erbjudande om en supertelefon med 8,1 megapixel, 8 GB i minneskort och få en mindre mobilräkning per månad :)
Men det kan vara så att säljaren på Odenplan lurade mig? Vad har jag skrivit på egentligen? Han har kryssat för massor av saker som jag inte ens vill ha! Varför kryssade han för mobilsurf 1kr/dag då jag sa att jag aldrig surfar med mobilen? Och varför sa han att man ringer för bla bla bla till utlandet, då han egentligen menade att utlandstjänsten kostar 19 kr/månad? Såg detta då jag kom hem, allt han sa lät ju så himla bra! Han räknade tom ut vad den totala kostnaden per månad skulle bli, MYCKET mindre än den jag har idag! Ringde och pratade med Phone House och jag kan inte göra nåt åt detta förrän på fredag då de har papprerna i handen.
Tjejen jag pratade med sa att hon kan ta bort allt extra som han kryssat för, vilket skulle betyda att kostnaderna per månad faktiskt skulle bli mindre. Och jag har 14 dagars ångerrätt på det jag skrivit på, vilket jag blev extremt lättad över!
Så här ser mobilen ut. VILL HA!

Jag har iaf en likhet med min syster S :)

Vi kan inte hålla tyst gällande överraskningar! Jag har hållt tyst ett bra tag med en överraskning, men flera gånger har jag nästan avslöjat mig. Jag pratar ofta utan att tänka innan och flera gånger har det nästan ramlat ur munnen på mig.
Syrran tycker däremot inte att det är viktigt med överraskningar. Då jag var liten var jag så himla spänd inför julaton att jag frågade henne vad jag skulle få i julklapp, varpå hon svarar "en eltandborste". Då jag skrattade och sa att jag inte trodde henne, sa hon att "joo, men det är vad du får". Och så var den överraskningen förstörd. På julafton fick jag mycket riktigt en eltandborste av henne.
Vi har i och för sig en annan sak gemensamt: humörsvängningarna. Vi skulle båda behöva gå en kurs i anger management... Var precis nära på att kasta min mobil i väggen då den hade hängt sig. Eller rättare sagt Linus mobil. Är 24 år och har inte ens råd att ha en egen mobil. Fan ta dig CSN.

Pengar är inte allt...

Jag önskar att jag inte var fattig
Jag önskar att jag kunde shoppa
Jag önskar att CSN vill ge mig pengar snart
Jag önskar att jag kunde köpa ett par höstskor (så att jag skulle slipa bli blöt om fötterna då jag har mina jesus-sandaler)
Jag önskar att jag kunde köpa en höstjacka
Jag önskar att jag kunde köpa lite grejer till min söta lägenhet
Jag önskar att jag skulle slippa ångesten över att behöva ekonomisk hjälp av min mamma, hatar att låna pengar!
Pengar är inte allt, men det underlättar....

Humörsvängningar

Ibland förstår jag inte på mig själv... Ena stunden är jag glad som en lärka, nästa stund vill jag gå i graven och skriker som hon i reklamen (den där lilla sonen kommer in med frukost då hon sliter sönder sina strumpbyxor, Andreas har tom frågat mig om jag känner igen mig i henne).
Dagen började med lärkan, men mattades av lite under eftermiddagen då jag började känna mig stressad inför examensarbete och allt annat som har med skolan att göra. På vägen hem från skolan däremot, var jag tillräckligt arg för att slita av mitt hår och begrava mig själv.
Snoret rann och jag hatar att snyta mig bland folk, därför var jag tvungen att andas med munnen. Eftersom jag var tvungen att gapa för att få luft fastnade håret i mungipan hela tiden och då jag höll på att svara på ett sms trampade jag fel så att jag vrickade till foten. Jag HATAR att göra illa mig! Speciellt tår och fingrar. Ilskan bubblar upp inom mig på två sekunder och jag skriker gärna högt (dels för smärtan och dels för att jag blir förbannad). Jag skäms över mig själv, jag blev så arg att jag sa "jävla fi----" så att killen som gick bakom mig hörde. Sen svettades jag också massor, var febrig.
Stackars Andreas var tvungen att dras med mitt humör då vi möttes på centralen, men efter lite varma koppen, chips, dipp och en öl var jag lärkan igen. Nu är jag pigg och känner mig inte alls febrig. Vill inte sova! Jag är som ett barn på kvällarna, hatar verkligen att gå och lägga mig! Men nu borde jag verkligen.
Puss!

"Jag har två jättegoa ungar, som jag är väldigt nöjd med"

Yes! Mia och Klara vann Kristallens humorpris! Här är ett klipp från serien: http://www.youtube.com/watch?v=w5yTT6GpFQ4 Vet inte hur man lägger in film, därav länken.
Nu ska jag till skolan!

Finns det något mysigare

än att bli väckt med fina ord och pussar? Han gör mig lyckligast! Nu ska jag dricka kaffe och äta smörgås med salami. Doctors är på tv, dem skulle jag behöva...
Blir ju aldrig frisk! Vill beskylla svinen, men har förstått att det inte längre är deras fel, eller? Tycker att vi ska kasta det nya begreppet "Den nya influensan", Svininfluensan är roligare att säga, låter nästan skrämmande och coolt och det känns lättare att ha en syndabock - svinen.
Nu är kaffet klart, det ska förstäras och sen ska jag göra iordning mig för att åka till skolan. Dansklasserna pågår just nu, är så himla less på att inte kunna vara med. Vill träna och komma igång nu! Får peppa mig inför Vetenskapliga Metoder-kursen ist. Vi har gästlärare idag.
Puss

RSS 2.0