Valborg!

Varför firar man valborg egentligen? Vi sjunger in våren, heter det. Jag nöjer mig med den infon. För de flesta antar jag att valborg = supa.
En historia som min familj älskar att berätta handlar om mig och mina vänner då vi gick i åttan. Vi ringde och sa att vi skulle sova över hos Johanna och att hennes föräldrar var borta, de skulle dock komma hem senare på natten. Min och Vides mamma var nog de hårdaste (Mickans mamma också, men Mickan var inte med den här valborg) med tidigast tider att vara hemma och kom alltid i trupp och hämtade upp oss på fester.
Eftersom Maggan och Karin (Min och Vides mamma) inte var hundra procent säkra på att vi bara skulle vara hemma, kom de och knackade på dörren. Självklart hade vi massa folk över och planen var att vi skulle på fest på andra sidan stan. Vi gömde undan de fulla människorna på övervåningens toalett och sa ännu en gång att vi snart skulle gå och lägga oss.
När de äntligen gått fortsatte festen och vi begav oss in mot stan. Vi hann inte längre från Hässelby Villastad än till Hässelby strand... Vi står på perrongen redo för att gå på tunnelbanan, dörrarna öppnas och jag ska gå in, då jag tittar upp står Micke (som tillhör min familj) där, han var på väg hem från jobbet och skulle precis gå av tunnelbanan. Snacka om att pricka in rätt dörrar... Hade jag bara valt ett par andra, hade jag förmodligen klarat av flykten.
Jag tar tag i Johanna mfl och börjar springa, gömmer mig bakom en busskur och var livrädd. Telefonen börjar att ringa, men jag vägrar svara. Efter tio minuter orkar jag inte längre, det var syster Johanna som ringde. Självklart hade Micke ringt både henne och mamma. Fem minuter senare kom hennes bil körandes och i bilen sitter hon arg som ett bi:
"Förstååår inte du att mamma aldrig kommer lita på dig? Jävla skitunge!"
Väl hemma stod både mamma, pappa och Vides mamma Karin i hallen. Argast var Karin. Sitter och skrattar högt för mig själv just nu, jag kan riktigt höra hur arga de var. Kommer ihåg det som om det vore igår!
Johanna och Freja hade blivit insläpade i bilen, syster J ansåg väl att det var lika bra att tygla dem också. De försökte även smita under utskällningen hemma i min hall, dock utan framgång.
Detta är bästa valborgsminnet för mig. Eller kanske inte...
Snacka om fjortisar! Här är vi på konfirmationslägret.
Och lilla lilla jag.
Dock var vi ett år yngre än då dessa bilder togs. Vi var ju så himla små!

Åh vad kul det är att hjärtat kommit hem igen!

Vi har såååååå himla kul! Jag dricker vin och surfar och han, ja, ni ser ju vad han har för sig. Motorsågen är igång.
Bjuder även på en annan bild. Vi var hemma hos honom och det var för några dagar sedan:
A: Jag har aldrig frågat dig om detta, men.... Kan du gå ut med soporna?
Jag: Men jag har ju lagat mat!
A: Men jag hämtade ju dig. Och jag har också hjälpt dig med allt som har med filmen att göra till ditt examensarbete.
Jag funderar en stund och kommer fram till att han har rätt: Ok då...
Sedan när jag går utanför dörren i regnet så står han i fönstret och skrattar och fotar! Elakt.
Outfit: Andreas skor och jacka.
Visst har jag tjocka ben? Ser helt stört ut i jämförelse med hans skor. Tandpetare.

Extrajobb som modell

Jag och Vide jobbar ju som modeller vid sidan av plugget. Här är bilder från vår senaste plåtning på NK.
Nu ljög jag igen.
Om sanningen ska fram var det här på hemvägen från Berns för två veckor sedan.

Okreativ, ge mig en kock och pedikyrist

Tänkte laga middag till hjärtat som kommer hem från konferens ikväll. Och jag är lika kreativ som vanligt gällande matlagning (suger på att komma på spännande maträtter). Så det får bli italiano-style ikväll också. Fan vad jag skulle vilja ha en kock. Och en betjänt som tvättar åt mig. Och en städerska. Och en massör. Och en pedikyrist. Heter det så? Jag har iaf äckliga fötter.
Oh lord, won't you buy me a pedekyrist? Yeaaaaaasa....

Vilken kväll det blev då!

Och inte kom vi utanför dörren... Vi som hade tänkt oss en utekväll. Kul som fan hade vi! Jag fick även två små alkisar som sovkompisar i natt.
Jenny (Llullan) är inte blyg. Välfyllt glas med Rosé och sugrör (?)
Imorse smög de ut från lägenheten utan att jag vaknade. Jag tror att jag fick nåt i glaset igår. Hmm...

Middag med Llullan och Pullan!

Snart vankas det middag här hemma hos mig. Det bjuds på kyckling i tomatsås och pasta. Italiano-style med oliver och vin. Sedan vet vi inte vart kvällen bär. Kanske nån liten sväng på stan? Nu ska jag och Pullan gå och shoppa!
För lite medelhavskänsla bjuden jag på denna bild. Pullan och jag på Lefkas för några år sedan.

Sunes bäste vän är ett lammkött

Har varit hos mamma sedan igår och träffade även Mickaela och Poppy igår kväll. Nu ska jag och mamma äta och ikväll blir det vin med Llullan (klasskompis). Idag var jag och Sune på långpromenad och lekte med fåren.
Lammet gillade Sune minst lika mycket. Så fort vi gick därifrån ropade hon på honom.
Vill att jag ska jaga honom och försöka ta pinnen. Favoritleken.
Och så avslutar vi med en liten pose...

Helgen på Gräddö

Alltid lik kul och chaosartat med familjen chaos! Här är lite bilder från helgen på deras landställe på Gräddö. Landstället är för övrigt en gammal skola som familjen rustat upp.
Vi hade svårt att hitta den lilla grusvägen till deras hus, som tur var stod Wille på sin fyrhjuling vid stora vägen och eskorterade oss fram den sista biten.
Det blev supergod mat, drinkar och tårta eftersom Vickis fyllde år och jag och Maria höll låda som vanligt. Vet inte riktigt vad det är. Vi peppar varandra till att göra de mest äckligaste sakerna och kissar på oss av skratt. De äckligaste sakerna vi gjorde kommer jag dock inte lägga ut här...
Då Danne inte befann sig i rummet passade hon på att leka med hans cigariller...
Och då alla var ute och rökte passade jag på att leka med popcornen...
Popcorn-monstret Andreas kom in och mumsade på glatt ovetande...
(gick tyvärr inte att göra bilderna större av nån anledning, snodda från Marias facebook)
Plantering av körsbärsträd. Maria föreslog att hennes pappa skulle lägga ned en moderskaka för tur (?) Tydligen nån sed för att bringa tur.
Dagen efter blev det fyrhjulings-race för de coola killarna och promenix till stranden för de snygga brudarna.
Jag tog även en tripp till Thailand
Nä, jag skoja bara.
Sedan mötte vi dessa kreatur på vägen hem. Danne var arg på mig eftersom vi gick ned till stranden efter att jag bett Andreas köpa en latte till mig.
Då vi väl kommit tillbaka till huset var latten kall och jag var ytterst besviken. Kunde han inte värmt den åt mig? Nä, jag skoja bara igen. Så elak är jag ändå inte.
I sommar är planen att Danne ska lära oss att köra pappas båt. Då ska vi våldgästa fam. chaos med båt från Vätö!

Älskar att åka bil

Jag vet inte riktigt varför, men det är så mysigt att lyssna på hög musik och sjunga det högsta man kan. Här sitter jag och A i bilen och leker.
Pensionärstilen?

Uppsats + Mickan hemma

Fan vad kul det är med uppsatsen känner jag nu. Jag har platt-arsle, röda veck på magen och krökt rygg för att jag satt och skrev mellan 11-21 igår. Men vad fasen gör det! Nu har jag hunnit skriva 7-8 sidor. Hejja!



Idag kom Michalea och Poppy hem! Ska hem och plugga, handla lite mat och sedan bege mig till Hässelby för att träffa dem. Inge kul att ha bästisen på andra sidan jorden, man får passa på att leka så mycket som möjligt då hon är hemma! Nu måste jag åka så att jag hinner med nåt idag.


Puss så länge!

Igår var det 4 månader sedan

Jag älskar dig pappa. Finns ingen som jag saknar mer! Jag vill att du ska veta att det går bra för mig med ex-arbetet och uppsatsen, jag kämpar på! Fick också bästa beyg i didaktikkursen :)
Ska komma och hälsa på dig snart. Jag saknar dig så mycket.
Bild från igår.
Mamma, Sara och Thomas köpte en till blomma åt dig. Det är ett hjärta och en ängel i krukan. Jättefint.
Jag älskar dig pappa.

Bilder från bounce i globen

Halv åtta skulle vi möta upp familjen chaos för att gå på Last Bounce igår. Sedan blev det kvart i åtta och vid tio i åtta ringe jag och frågade den tidsoptimistiska familjen var de höll hus. "Vi är hemma, men vi kommer snart" blev svaret. En minut i, kom dem. Men vad gör det då man bara får kliva rakt in, utan biljett och sedan stå längst fram vid scenen? Danne har jobbat, och jobbar ibland extra som vakt på Globen.
Vi hade askul och det var en rolig show! Det jag gillade mest var break dansarna, den röda väggen (nedan) och deras hyllning till Michael Jackson. Love it!
Han är så söt, min kära lilla ponny!
Inte bara jag som "hängde" på ponnyns rygg :) Vickis, som för övrigt fyller 13 idag, tycker att Andreas är snygg. Hon gillade även break dansarnas rumpor. Grattis på födelsedagen Vickis! Och tack för i helgen familjen chaos!
(Bilder snodda från Maria)

Tillbaka i stan, dags för Bounce!

Jag och Andreas har varit ute på Gräddö på Danne och Marias landställe. Och vad har hänt?
Vi har ätit massor av gott kött, druckit goda drinkar och öl, åkt fyrhjuling, sett 3-åriga Isabelle repa en Impala, varit nere vid havet på stranden, skrattat åt fulla Danne som skulle plåstra om Andreas stora sår med Thailändsk läkarsprit och sett Marias syster göra ett svanhopp samtidigt som hon lägger av en brakfis.

Det är aldrig tråkigt med familjen chaos... Nu är vi hemma och ska göra i ordning oss för Bounces sista föreställning ever. Vill ni se bilder så får ni vänta tills imorgon eller kolla in Marias blogg!


Puss så länge!

Det är synd om mig

Jag är svag och skakis, kan inte äta mycket utan att må illa och jag är ensam :( det är så himla synd om mig! Inte ens en hund att klappa på! Jävla magsjuka. Andreas är ute och har kul, kompisarna likaså och här sitter jag som en liten smulhög, äter årets första jordgubbar och väntar på morgondagen. Jag vill shoppa!
Imorgon ska jag kanske kolla på Andreas fotbollsmatch (om det är soligt) och sedan ska vi till familjen chaos landställe på Gräddö. Lill-Vickis fyller tonåring! Nu ska jag ringa familjen chaos och berätta om mina fontän-spyor. Förlåt till er som är känsliga. Men shit vad jag spydde idag! Blev till och med förvånad själv.

Roliga ungar på t-banan

En pojke ca 5 år, en flicka ca 3 år och en mormor sitter på tunnelbanan. Mormorn sitter mest och ler åt sina små söta barnbarn.

Pojken tittar ute genom fönstret och ser några småtjejer:
Jag gillar tjejer...
Flickan: Jag meeeeed!
Dörrarna öppnas och det kliver på folk.
Pojken pekar och säger högt: Där är en tjej!
Flickan: Där är en tjej!
Pojken: Och där är också en tjej!
Flickan: Där är en tjej!
Pojken: Där är en tjock tant med krulligt hår!

Mormors leende var borta och "sshhhade" snabbt åt pojken som  inte fattade alls varför han skulle vara tyst.
Pojken: Men det ÄR ju en tjock tant!


Vinkväll med T och M slutade i magsjuka

Underbara människor! Vi var på Storstad såklart (eftersom deras pojkvänner jobbar där) och på Republik. Gillar det stället som fan! Mysigt och ombonat. Det kan ha varit så att jag blev liiiiite på lyset, men inte så fasligt. Dock spydde jag hela morgonen, mellan 7-10 hade jag behövt ha sängen inne på toan om det var möjligt....


Trodde först att jag var bakis, men det kan omöjligt ha varit en bakfylla. Jag är magsjuk. Urs. Men nu har jag iaf lyckats få i mig en tallrik fil. Nu får vi se om jag lyckas behålla... Uuuuurs, jag vill inte må illa! :( 


Tack för igår Tess och Magda, superskoj!

Min syssling Anu gör coola bilder

Anu har själv jobbat som modell som ni kanske ser (hon på alla bilder med mörkt hår) Snygg som få!
Bilder av Anu Ingelius

Thank's for the nice pics Anu!

Smickrande före och efterbilder

Snacka om utväxt! Den här utväxten är 1,5 månad gammal. Mitt hår växer ganska fort ändå.
Före:
Efter:
Nu är jag blondie blond igen. Det råttfärgade vinterhåret har förvandlats till blonda vår-lockar! Skämt åsido. Det är iaf inte nån äcklig utväxt längre.

Glömde en sak

Den obligatoriska bloggbilden... Den här bilden hör alltså till inlägget innan. Den här bilden visar även hur glad jag är för min tur som jag just nu har inom jobb:
För man måste väl ha en bild till allt man skriver?
Tur att jag inte är ledsen iaf, skulle inte vilja ta kort på mig själv då jag gråter.

Jag fick det!

Numera ska jag jobba varje lördag och i sommar! Hejja mig :) Behöver extra pengar! Perfekt. Superglad! Det här ska jag fira med att skriva lite uppsats.

Skoj med intervju!

Tur med jobb har jag iaf. Det kan jag inte klaga på! Har inte sökt ett enda sommarjobb, men som tur var ringde en ytterst snäll mäniska och frågade om jag var intresserad av att jobba i sommar. Visst! sa jag. Så nu blir det förhoppningsvis butiksjobb i sommar. Bra att ha ett extrajobb då man söker jobb inom dansen. Så håll tummarna för mig, nu ska jag på intervju!


Molly Sandén

Har inte hört den här tjejen sjunga så mycket. Men jag blir mäkta imponerad av henne från Så ska det låta.
Gabriellas sång är en av låtarna som Marika sjöng på pappas begravning i januari.
Tänker bara på dig då jag hör den här pappa.
Till dig:

Dansläger för vuxna!

Jajjamensan, det är inte bara barn som får gå på sommarläger. I juni ska jag hålla i ett dansläger för vuxna, vilket ska bli riktigt kul! Tanken är att vem som helst får komma och dansa, man behöver inga förkunskaper!
Sitter här och funderar på avslutet av lägret... Det kommer att bli en picknick, en mini-midsommar. Men jag letar efter nån som ska underhålla oss. Avslutet ska bli riktigt skoj på sommarlägret!
Det finns fortfarande platser kvar. Så är ni intresserade, eller känner nån som kan vara.
Spana in:
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=296647841199&ref=ts
Eller läs nedan:

Category:
Entertainment & ArtsDance
Description:
Den 19:e juni startar jag ett fyradagars långt dansläger för vuxna i stilen modern/nutida dans. Vi avslutar lägret med en mini-midsommar och en gemensam picknick!

Tid: 12.00-14.00 Lö & Sö, 18.00-20.00 Må & Ti (kort paus mellan timmarna)
Plats: Sensus, Medborgarhuset, Medborgarplatsen
Nivå: Nybörjare, ingen tidigare erfarenhet krävs
Pris: 1000 kr.
Sista anmälningsdag: 30/4.

För anmälan, skriv namn och telefonnummer till:
[email protected]

/Matilda, danspedagog (Danshögskolan)


Stressad, slutfasen närmar sig!

Nu är det inte långt kvar tills C-uppsats och redovisning av examensarbetet ska vara klart... Och det känns som att jag inte kommit fram till nåt vettigt! Hjälp!
Idag ska jag möta upp min kära handledare för en filmvisning av vad jag jobbat på hittills med dansarna, hon skulle poppa popcorn sa hon. Jag är sugen på popcorn.
Jag ska även möta upp tjejen som filmat alla lektioner och försöka föra över all film till Andreas dator, sedan börjar filmklippningen! Kommer ta veckor, det är minst 18 KB som ska tittas igenom och klippas. Måste hitta grym musik och tänka ut hur jag ska få fram metoden jag jobbat på genom film. Hur fasiken gör man? Enklast är att spela in röst och lägga till, men jag klarar inte av att höra mig själv! Urs. Och det blir tråkigt med massa förklarande textrutor hela tiden... Well, ska diskutera med handledaren och se om hon har nån lysande idé.
Pussi!

K K K K K K K Karaoke!!!!!!!!!!!!!


Äntligen kom lördagskvällen och det var dags för skönsång.

Malin sjunger sin favvolåt "Alice, who the fuck is Alice"

Ser ni vilken ängel som sjunger? Man kan se att det är min favvolåt "Hero" med Mariah Carey...
(Vad fan är det för min?!)

Tess var kanske gladast?

På Storstad kanske.

Några höftvickningar på Republik hann vi även med.

Magda längst till vänster var även duktig på att waila. Idol nästa!

Berns!

Här blev jag kallad för Ronja Rövardotter... Kan det bero på mitt svinto till hår? Man ser en pygmé i bakgrunden. Bry er inte om den. Det är bara Vide.


Jag minns dig som du var

De senaste dagarna har den dagen som du dog spelats om och om likt en film i mitt huvud.
Jag hade suttit med dig hela dagen och flera dagar och nätter innan. Till slut bestämde jag mig för att gå och lägga mig i mitt gamla rum på nedervåningen och somnade. Jag var helt slut. Både Andreas och jag somnade. Kommer inte ihåg hur länge jag hann sova innan Micke sprang ned och väckte mig "Matilda! De vill att du kommer upp. Nu!"
Jag tror att jag var uppe i rummet där du låg på 3 sekunder.
Hela familjen satt runt pappas säng. Det var på juldagen -09 och klockan var några minuter i åtta på kvällen. Pappa andades några gånger, det var små andetag, men sedan kom ett större. Han fyllde sina lungor med luft för sista gången och andades ut.
Sedan vart det helt stilla. Det blev overkligt stilla. Rynkan mellan ögonbrynen slätades ut och det där krampaktiga uttrycket som tidigare funnits där så länge, bara försvann. Pappa log fridfullt.
Min cancersjuka pappa var borta. Det var overkligt, men samtidigt en lättnad för oss alla att du slapp lida. På den tiden var min cancersjuka pappa borta, det var svårt att se att även Du försvann. Numera är min pappa borta. Den pappan du var: den friska, glada, lugna, snälla och omtänksamma.
Det värker i mig då jag tänker på att du inte finns kvar med oss. Men jag vill att du ska veta att vi klarar oss trots allt, du ska inte oroa dig.
Vila lugnt och stilla pappa, känn ingen oro, stress eller sorg. Vi kommer att ses igen, det är jag övertygad om.
Jag älskar dig.

Dags för renovering

av håret alltså! Fick precis tid hos Zinq. Nu ska jag bli vårfin! :)

Skön söndag + fejkväskor i Napoli!

Efter en god middag med Andreas igår vankades massage och film. Sedan däckade jag... Men jag hade tur, filmen sög kamel, kommer inte ens ihåg vad den hette.
Vi kollade senare på Gomorra ist, den där filmen om Neapel/Napoli i Italien. Hjälp säger jag bara! Pang, pang, maffia och tydligen sker det flest mord i hela Europa i Napoli.
Jag var där för snart två år sedan och hade jag vetat allt som jag vet nu om den staden, hade jag inte shoppat fejkväskor på i små mörka gränder av Colombianer... Jag hade ingen aning om att det var olagligt, dock borde jag kanske tänkt om då försäljaren av väskorna sprang iväg då poliser kom. Jag var mitt i prutandet och killen kutade bara iväg... Men jag gillade det, tyckte att det var spännande att shoppa!
Samma dag som jag kom hem från Napoli, läste jag på Metro om nån tjej som fick böta flera hundra tusen för att hon köpt en fejkväska i Italien. Själv köpte jag minst fyra väskor och hade även en som handbagage på flyget på vägen hem. Dumma svenska flicka!

Några bilder från karaoken

Hanna och jag! Som jag förövrigt snodde bilderna från.
Jag och Malin sjöng som små söta sångfåglar
Tess, Hanna, jag och Malin
Hoppas på att fler bilder dyker upp snart! Nu ska jag äta frukost och gå ned och handla till dagens middag. Känner mig så huslig! Vill ha ett rutigt förkläde!

Karaokekvällen

Huuuujeeeedamig! Sjukt skoj! Det enda jag har att klaga på är att vi hyrde rummet för kort tid. Vi var bara där en timme, borde varit där minst två. Bilder kommer förhoppningsvis imorgon, eftersom jag måste sno dem från facebook. Har ingen egen kamera. Dags för mig att sova nu. Imorgon ska jag leka hemmafru och laga mat till A eftersom han kommer hem från Trysil. Skön söndag väntar! Sov gott!

Filmkväll hos Johanna igår


Hennes fästman Slash sladdade även förbi..
Nu är det dags för shopping och ladda inför ikvällens karaoke + utgång!

Scarry me

Tror att luggen är en aningen lång... Den agerar ögonskydd så länge.

Blött eller fett hår?

Fortfarande olivolja i. Känns asäckligt, nu ska jag hoppa in i duschen och se om det gjorde nåt underverk.
Men visst har jag fått långt hår ändå!

Min bäste vän på andra sidan jorden

Mickan, min vän sedan 6-årsåldern bor med sin kille och sitt barn i Australien. Vi har upplevt mycket tillsammans, lekte bortsprungna barn, åt stensöta, första fyllan, utlandssemester till Bulgarien som slutade med att maffian tog över vårt hotell, fester, skratt gråt, sorg etc etc....
Numera pratar vi nästan varje dag via Skype. Här får ni följa vårt förhållande i bilder från Skype som det ser ut i dagens läge:
Brukar ta kort på henne genom web-cam och så skrattar jag rått. Försöker fånga hennes vackraste miner.
om 1,5 vecka kommer hon hem!

12 FAVORITER med Lars Brundin

Färg: Brunt, riktigt så där så att det sticker i ögonen
Mat: Animaliska kreatur, helst sådant som kommer från kon
Artist: Patrick Swayze, det är nåt visst med honom
Film: Dirty Dancing
Intresse: Att titta på vackra poseringar med kikare
Sport: Jag brukar jaga ute i naturen med korv
Årstid: Hösten är brunast
Veckodag: Tisdag, då kommer Margit på besök och då åker kikaren upp
Gillar: Ensamhet, tjocka människor

Ogillar: Människor som skaver, närhet

Smak: Mjölk
Kläder: Bruna såklart.

 

Och här är ett klipp som känner att ni vill lära känna Lars Brundin lite närmre.
God natt.

Ge mig lite volym tack!

Sitter med olivolja i håret. Känns.... Suspekt. Det ser ut som att det är blött, eller fett. Bara att välja. Det ska tydligen vara en bra hårkur. Vill ha lite volym nu känner jag. Typ som på bilden nedan, den sk sockervadds-frickadellen som tog nästan 3 timmar att kamma ur. Jättebra för håret? Kanske inte... Men cool.
(från musikvideo-inspelningen för Mama Kin, här med Michael Scott)

Det är på håret igen... Det här är bara tråkigt trams

Hatar mitt hår!!! Hatar det verkligen! Eller jag kanske ska skriva "hatar de tre hårstrån som sitter på mitt huvud"?
Vill ha tillbaka mitt långa hår. Nu är jag typ flintis tack vare att jag färgade det själv för mer än ett år sedan. I december klippte jag lugg, men nu är jag trött på den, den kryper in i ögonen på mig. Vill ha en Nicole Richie-lugg ist! Det skulle jag nog bli gullig i.
Sån här snygg snedlugg ska jag spara till!

Kolla vad fin middag jag fick igår

Andreas överraskade mig med den här goda middagen igår innan han åkte iväg till Trysil.
Fina Andreas.

Detta var humor... För cirka 20 år sedan

En historia som jag och Mickan kom på som 6-åringar. Läs här: http://swedish.blogg.se/2010/april/i-brist-pa-annat.html?_tmp=515f289d806b7447523b0113a41c1a0559f9364c

Detta är humor

Från http://anagina.blogg.se/

Vissa har det riktigt bra just nu + filmen

Som min älsking t.ex.... Han står på sin bräda i Trysil. Ha så himla skoj nu! Det förtjänar du hjärtat.


Själv ska jag försöka få ihop ett och annat med mitt examensarbete. Det gick ritkigt bra igår med filmandet, tog självklart längre tid än vad jag hade rärknat med. Dansarna fick i uppgift att göra korta fraser av det vi jobbat med och sedan filmade vi samam rörelser från olika vinklar så att jag kan klippa ihop det riktigt snyggt. Vi filmade dansarna utomhus på en parkering och en av dem var barfota. Kallt! Men det blev fina bilder att jobba med. Tusen tack till de fina dansarna och proffsiga Lisa som filmade! Riktigt bra jobbat!

Ska bli kul att sätta igång med filmen nu! Det kommer ta sjukt lång tid, önskar att jag bara hade filmen kvar. Dock har jag självaste C-uppsatsen kvar också... Tur att jag jobbar bäst under stress. Då blir jag driftig och effektiv. Nu ska jag skriva!

Förbereder filminspelning

Ikväll ska jag träffa mina underbara dansare som jag testat min metod på. Alltså mitt examensarbete. Ikväll ska vi ses enbart för att filma. Försöker tänka ut lite roliga miljöer att filma i... Funderar på om vi ska vara utomhus och ta lite roliga klipp från det vi jobbat med. Kul ska det bli!
Önskar att jag var duktigare på film, nåt som jag börjat intressera mig för på sistone. Som tur är har jag en toppentjej från Medieinstitutet - Lisa, som hjälper mig med att filma. Klippningen sköter jag däremot själv. Får se hur det går!

Oförskämd elefant

Tvi vale förbannade elefant, nästan så att jag spottade tre gånger över vänster axel.
Se hur nöjt hon slänger med svansen... Usch.

Fina färger

Vårfärger va!

Duetten sjunger sing star

Vi har gjort musikvideos ikväll, ser ni växten i bakgrunden? Det är scenografi, vi koreograferade även innan vi spelade in. Väldigt uttänkta nummer om jag får säga det själv.
Gillar dock inte då Sing Star kommenterar hur man sjunger, "uselt" kan man få efter att man sjungit, vadå uselt? Elakt spel. Men kul som attan!

Smart Matilda....

I skolan betalar man för att kopiera, man ger pengar till vaktmästaren och så ställer han in ett saldo på en blipp (som man även öppnar dörrarna med). Varje kopia kostar en krona. Asdyrt!
Idag skulle jag skriva ut och då kom datanissen på skolan förbi och skulle också använda kopiatorn. Jag blev fövånad över att jag kunde skriva ut, trodde att pengarna var slut eftersom jag inte satt in nåt på aslänge.
Förvånad utbrister jag:
"Vad konstigt att jag kan skriva ut, tror jag satte in en 50-lapp senast för ett år sedan och jag har skrivit ut jättemycket det senaste året!
Datanissen:
"Va? Hur mycket har du skrivit ut då?"
Jag:
"JÄTTEMYCKET"
I samma stund ångrade jag mig eftersom jag insåg att vaktmästaren gjort nåt fel med min blipp. Jag skrev säkert ut gratis.
Jag:
"Du, det var inget...." Och sedan försökte jag springa därifrån. Men datanissen var snabb:
"Vad har du för användarnamn egentligen??? Du har ju fått en lärar-blipp, dem behöver inte betala. Jag måste ha ditt användarnamn och för och efternamn.
"Faaaaaan.......... Ok......." Datanissen började skratta:
"Du skulle aldrig sagt nåt, haaaa haaa haaaa"

Snart så Linda!

Hang in there, bara några operationer till så ser du ut som....
.....KATTKVINNAN!!!!!

Efterlängtad karaoke!

Jag brukar ju leka karaoke hemma i min ensamhet, söka på bra låtar på youtube med text till och sjunga högt för mig själv. Men på lördag slipper jag att sjunga i min ensamhet! Då ska vi, ett tjejgäng gå till K Karaoke på Odenplan och sjunga tillsammans!
Man hyr ett rum för så många personer man är och så betalar man per timme. Som ett äckligt motell dvs. Inne i rummet finna en karaokemaskin och man dricker öl och käkar snacks. SHIT vad kul det ska bli!
Tydligen är det ett japanskt ställe och det är så här man gör i Japan. Jag har ingen aning, men det ska bli ruskigt kul iaf! Jag ska leka Mariah Carey och wayla så att resten av folket skäms.

Hahaha! läs detta

Maria skrivet ett fjortisinlägg: http://levlivetleende.blogspot.com/2010/04/forlat-att-jag-inte-skrivit-pa-min.html

Min pojkvän tycker att jag är dålig på att diska

Jag tycker att han är bra däremot, han gillar att diska.

Doktor Matilda

Lekte igår att jag var doktor. Andreas hade en sten i foten som jag skulle operera bort. Jag förberedde mig med dessa verktyg:
Under huden på foten ser ni stenen. Det var liksom en skräckblandad förtjusning över denna sten och jag bara längtade efter att sätta kniven i honom.
Efter att jag skurit lite och försökt klämma ut stenen kom det bara massa blod. Besvikelsen var stor.
Det var bara en blodblåsa under huden. Ingen sten att rama in som minne. Bara blod.

Saker som gör mig glad

  • Solen! Vill inte göra nåt annat än att vara ute i solen just nu.
  • Sune, vi kan väl vara ute i solen hela dagarna Sune? Om det inte är sol har vi kul ändå, du är den roligaste jag vet, dig kan man alltid skratta åt.
  • Godis och vin.
  • Resor. Älskar bara att surfa runt och kolla på bilder och läsa om ställen. Jag kanske drömmer mer än vad jag reser, men det ska förhoppningsvis bli ändring på det då jag är klar med skolhelvetet.
  • Undervisa. Det är bland det roligaste jag vet.
  • Pyssla. Göra smycken, måla, kladda, vad som helst som har med pyssel och kreativitet är kul!
  • Shoppa. En gång var jag så shoppingsugen då jag var pank att jag njöt av att köpa en turkos skurhink på ica. Den har jag tvättmedel och rengöringsmedel i. Ville bara ha en hink.
  • Åka båt. Det är nog bland det bästa jag vet. Speciellt då man åker riktigt fort.
  • Familjen, vännerna och Andreas. Men det vet dem ju redan om.
  • Frukost. Jag älskar att äta frukost på helgerna, göra ägg, kaffe, äta gott bröd med gott pålägg.
  • Våren i sig. Jag älskar våren!
  • Göra narr av Andreas. Vet inte vad det är, men han gör det så lätt för mig ibland. Och det är ju jättekul.
  • Udda människor. Idag gick det runt en gubbe på t-banan och ville sälja en blomma. Synd att jag inte hade kontanter på mig, den var faktiskt fin. Blomman alltså. Gubben var bara rolig.

Ska alltid göra bort mig

Förra veckan var jag ute en sväng på stan med min kära vän Johanna. Kom bara att tänka på det här nu...
Ett ungt par går förbi oss i de coolaste kläderna jag sett. Tjejen hade en lång spetskjol som såg sjukt antik ut, typ en 1800-talsliknande med stärkt kjol, ni vet då den står ut så där fint. Då jag var liten tänkte jag att de hade rockringar under. Tjejen var till och med sminkad i vitt puder, en skönhetsprick och en liten hatt. Killen hade svart hög hatt och en jättefin kostym med käpp.
Jag blev helt till mig då jag såg dem och utbrister efter en stunds stirrande, ni vet då det blir pinsamt om man inte säger nåt:
"Guuud vad fina ni är! Får jag fråga vad ni ska gå på för nåt?"
Tjejen svarar:
"Ehh tack! Vi är på promenad..."
Jag skämdes ihjäl. De såg alltså ut så där till vardags! De skulle inte på maskerad eller nåt... Och för att gör det ännu värre måste jag verkligen fråga för att försäkra mig om att jag förstått:
"Jaha... Så ni ser ut så här jämt?"
Tjejen igen:
"Ja."
Och för att försöka släta över allt:
"Förlåt för att jag frågade så knäppt. Men jag tycker att ni är jättefina och att ni har ashäftiga kläder! Jättefina! Ni är såååå coola!"
Typ så här coola var de!
Varför skulle jag fråga vad de skulle på för nåt. Varför ska jag alltid göra bort mig? Jag hoppas inte att de tog illa upp, de var verkligen ascoola!

Appropå pluggångest osv

Funderar ofta på att bara skita i allt. Börja jobba utan examen alltså. Funderar också på om man skulle hoppa på nån kul utbildning ist. Typ frisör eller nåt. Eller nåt jobb som man gör samma saker dag ut och dag in. Jävlar vad skönt det skulle vara! Tänk att slippa vara kreativ hela tiden! Typ jobba på ett hunddagis eller nåt. Shit vad skönt! Typ samma tider varje dag, vara ute och gå, leka med hundarna och komma hem och vara ledig.

Men nej... Jag ångrar mig. Vart skulle jag ta vägen isf? Jag skulle klättra på väggarna, bli en ond människa och börja sälja knark eller nåt bara för att få spänning i vardagen. Om det är nåt jag avskyr så är det rutier. Det är bara när det är som mest som jag önskar att jag gjorde nåt annat. Mitt blivande yrke är det däremot inget fel på. Det ÄLSKAR jag. Så min slutsats är alltså att jag valt rätt!

Plugg, panik, ångest, ljuvligt

Man får nästan en ljuvlig ångest då man håller på med examensarbetet. Känslan av att vara usel och känslan av att man inte kommit fram till ett piss är så starka att man säkert inte kommer att känna igen sig själv då dessa veckor är över. Vart tog all min ångest vägen? Jag börjar tro att jag som person består av en enda stor ångestklump. Min kropp lyser av ångest, mina ögon ser bara ångest, min stortå kan bara säga ett ord.... och det är ÅNGEST.
Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv. Jag är ju förfan snart klar :) Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhh! Ge mig juni nu! Att detta skolår bara har gått ut på att längta! Helt sjukt. Men fan vad jag längtar efter att få lämna den äckliga skolan och få komma ut i världen och jobba. Jag mår illa bara jag tänker på skolan.
Hon till höger är ju jag!!! Hahahaha! den fula ångestklumpen.

Sol på balkongen!

Jag kan känna mig trygg, vakthunden håller koll på baksidan och gångvägen utanför.

Träskmonster

Vårstädning i trädgården hos mamma. Sune hjälper till.
Varning, klippen är typ 4 och 2 minuter långa och det är dåligt kvalité.
Grannhunden Ronja hoppade över staketet och sen var leken i full gång. Bada och dricka ur den lilla smutsiga dammen var det roligaste. Sune bryr sig mest om sin kruka.
Nyduschad av trädgårdsslangen

Nu ska vi äta kyckling!

Gårdagen

Fyllde på med en del energi under fotbollen...
Stackars lilla hunden Nova höll på att skita ner sig då Erik, Andreas och Christian gapade då det blev mål.
Novas var besatt av kaninen i bokhyllan, hon var så akrobatisk att hon hoppade upp på fåtöljens ryggstöd.
Idag ska jag ha en lugn och skön dag, ska väcka hunden och gå ut på promenad med honom snart.

Det ultimata shoppingpalatset

finns här:
Dessutom är det gratis om man tar det lite diskret...
(Vissa kallar shoppingpalatset för Lövsta soptipp.)

Blommor på graven, sten på g

Om en månad ungefär får du en jättefin sten pappa. Men än så länge har du vårblommor och lyktor.
Pappas grav till vänster och Mickans pappa Tords grav till höger. Tord skulle fyllt 51 den 5/4, han hade också fina blommor och lyktor. Oroa dig inte pappa, snart ska du också få en fin sten. Den kommer likna Tords i formen, men din kommer vara skrovligare, en annan storlek och en annan symbol såklart. Längtar tills du får din sten, känns så oklart innan stenen är på plats. Men snart så! Nu ska systrarna få se proverna på stenarna och sedan ska vi bestämma oss.

Fotboll ikväll

Jag och A hem till Carro och Christian på fotboll ikväll, tydligen världens viktigaste match. Vilka är det som spelar?

Matcha!

Marimekko är ett märke som alla finnar gillar. Kolla in vårt matbord på landet:
Sitter och försöker få ihop mina dansare till examensarbetet... Problem problem säger jag bara. Måste skjuta fram lektionen 2 timmar imorgon, frågan är bara om det finns nån ledig sal då. Lite jobbigt då det blir så här eftersom det är mitt examensarbete som drabbas.
Skit samma!
Marimekko är coolt iaf.

Mysiga Vätö

Första gången i år som jag var på landet på Vätö och det är fortfarande snö!
Min älskade Andreas körde dit mig igår och jag och mamma har fikat, ätit, varit ute och promenerat med valpen, tränat honom och tittat på gravsten åt pappa. Pappa ville alltid åka till stenhuggeriet och kolla då de bröt sten så det känns helt rätt att välja sten till pappa därifrån. Vi har bestämt oss för en Vätö-sten till pappa.
En stooor insjö på tomten som Sune gillade
Träskmonstret Sune badade varje gång vi var ute
Myser i soffan och mamma sitter i vanlig ordning med en stickning.
Vid stenhuggeriet precis vid vattnet
Ett starkt band mellan labradorer och pappa - vatten.
Var tyvärr tvungen att ha honom kopplad här eftersom han ville hoppa ner på den tunna isen.
Skönt att han ändå kunde springa lös nästan hela tiden. Han har blivit så duktig! Jag har lärt honom att gå fot och att komma då man ropar. Han galopperar som en liten hingst.
Sune var helt slut efter allt pluggande...
Stilig? På väg hem.
En hund som älskar att bli pussad...
Och pussa!
Nu är jag hemma igen. Älskar Vätö!

Du är världens bästa!

Han ska köra mig till landstället på Vätö, utan att jag ens bad om det. Det tar ju evigheter för honom att köra dit och sedan hem igen. Alla män borde vara som du Andreas, du är den finaste jag vet!
Ska bara vara där till imorgon, men ska bli skönt. Där ute finns inget internet som kan störa mig i pluggandet och jag ska umgås med mamma och vovvarna.
PUSS!

Skulle bli av med huvudet om jag gjorde detta:

Enligt mamma är det bara kriminella som har tatueringar.... Men hon har respekterat min lilla. däremot skulle hon döda mig om jag gjorde nåt sånt här.
Den här kan man ju också diskutera... Shit vad dålig tatueraren måste varit, hon har ju smutsiga tänder:
Eller vad tycker du om den här ANDREAS:
Eller den här? Borde inte varit bsb-Kevin, borde varit en från West Life ist, eller hur?

Dagens no-no

Ät inte massa socker då ni är hungriga. Då slutar ni i illamående som jag. Urs.

Tror jag ska handla fett

Typ hamburgare, pommes, cola, godis, chips och choklad... Sugen som fasiken. Jag vet att folk hatar mig för att jag inte går upp i vikt trots att jag äter skit hela tiden. Det är egentligen helt sjukt att jag inte gör det, jag kan stoppa i mig hur mycket socker och fett som helst utan att gå upp i vikt. Undra bara hur jag ser ut på insidan. Urs.

Försöker, men fan, har tappat konsten att måla!

Har inte målat sedan i gymnasiet, då var jag ändå hyffsat duktig. Här får ni se en liten 20-talskvinna som jag målade nu ikväll då jag höll på att kräkas upp mitt examensarbete. Hon är lite ledsen i ögat eftersom hon hellre vill slå kullerbyttor än att sitta på en tråkig bjudning.
Rostig i handmusklerna, måste börja måla igen! Hon är sned, konstiga proportioner och bara allmänt platt. Jag förlåter mig själv, jag la inte ned så himla mycket tid. Vill bli duktig.

Det här är ju skitkul!

Bettan! Den här tjejen Ana Gina är ju hur kul som helst!
Själv har jag också en karaktär som heter Bettan, också skild, gillar att sola solarium, bor i förorten och det bästa hon vet är att röka Gula Blend och dricka rötjut. Några gånger om året åker hon och "tjejerna" (Gittan, Bibbi, Maggan och Cissi) till Mallis för att spana på lammkött.

Hjälp! Näsblod!

Jag har bara fått det en gång förut, då var jag typ 5. Men vad är det här? Det forsar blod ur näsan på mig! Vad ska man göra? Stoppa upp tamponger?

2 timmar senare

Och vart är sömnen? Tror den sprang iväg. Febern härjar vilt och jag är sugen på cola.
Åh kolla vad fin den här är, skulle passa mitt beroende perfekt.
En ipren till, sedan håller vi tummarna för John Blund. Imorgon ska jag kolla med portugisvännen om vi kan komma ned vecka 27. Fy bövelen vad härligt det skulle va! Ligga på stranden, fika, dricka goda drinkar, leka och hitta på massa annat. Tror att vår plan är att resa runt i landet lite, besöka olika städer runt Algarvekusten och sedan åka upp till Lisboa. Leva rövare i barkvarteret Bairro Alto, gå på gayklubb och kanske bo på gay-hotellet.
Imorgon ska jag också kolla upp jobbet i Italien, håll tummarna för mig! Förhoppningsvis ska jag undervisa italienska skådespelare som inte kan engelska. KUL!
Natti natti!

Eller känner ni nån kille som kan dansa? Andreas?

Chip N'Dales - exotiska dansare

SverigeEvent

Publicerad: 2010-03-18, Annons-ID: 0010-064972

Vill du dryga ut studiemedlen eller gillar du att synas och vill ha betalt för din talang? SverigeEvent söker nu ett antal nya medarbetare i Kalmar, Stockholm, Göteborg och Malmö! 

Vi på SverigeEvent jobbar med en mängd olika typer av arrangemang och festligheter, såsom företagsevent, catering, smak- och dryckesprovningar, möhippor, tjejfester, limousineservice mm. 

För möhippor och andra tjejfester söker vi nu medarbetare som vill underhålla med exotisk dans, eller "Chip N'Dales" som det också kallas. Genom att jobba med oss kan du få underhålla tjejgäng med roliga nummer eller rent av danser. Har du erfarenhet av dans är det ett stort plus och även om du har erfarenhet av liknande uppdrag. Men det kan också vara så att du helt enkelt har det i blodet! Det är naturligtvis även en fördel om du har ett öppet sinne och känner dig trygg i att handskas med människor. 

Lönen är bra, men det kan förekomma något obekväma arbetstider, men vem bryr sig om det när man har en hel möhippas fulla uppmärksamhet! 

Jobbet är uppdragsbaserat och krockar sällan med "vanliga" arbetstider.


Har hittat mitt sommarjobb!

Extra scentekniker, sk kvällsextra

Drottningholms Slottsteater

Publicerad: 2010-03-31, Annons-ID: 1603039

10 platser
Sista ansökningsdag: 2010-04-18

Drottningholms Slottsteater söker extra scentekniker, sk kvällsextra, för säsongen 2010. Under repetitioner och föreställningar arbetar tekniker med att få teaterns historiska maskineri att komma till liv. Allt dras med handkraft. Det betyder bland annat att dra i rep och springa i gångspel. Arbetet kan vara fysiskt krävande.




Springa i gångspel? Typ Ekorrehjul? Känner ni nån som vill gå ned i vikt i sommar? :)

Symboliskt för pappa

Var det ungefär så här du menade mamma?
Jag har ritat en symbol som ska pryda pappas gravsten genom att mamma har förklarat hur hon menar. Detta är en variant av tro, hopp och kärlek. För pappa står symbolen för vatten, kärlek, jordnära. Den påminner även om hans tatuering som var ett kännetecken som jag, Melina och Rebecca även gjort på våra armar.
Gravstenen ska antagligen vara ljusgrå granit, naturlig, kursiv stil och kanske en sån här symbol. Här har jag bara kladdat, men ni fattar.

Sugen på att åka hit

Vilamoura på Algarvekusten i Portugal!



Har pratat med min portugisiska vän Joao och det skulle vara kul om vi kunde pricka in hans semester i sommar. Då skulle vi åka till Vilamoura och bo i hans pappas hus och sedan åka upp till min älskade stad Lissabon och antingen bo på hotell eller hemma hos honom. Det är bra att ha en kompis som honom, en riktig prins. Han känner de flesta i Lissabon, både klubbmänniskor, kulturfolk och modevärlden. De senaste åren har han jobbat på Portugisiska Vouge = att man får saker serverat... Gratis inträde, gratis drick och mat osv.
Bra att känna folk i andra länder som i sin tur känner många!
Jag har även varit duktig idag, trots min höga feber. Suttit och pluggat (eller rättare sagt svamlat....). Jävla examensarbete alltså! Vill bara bli frisk nu så jag kan komma igång igen!

Orkar inte

Orkar inte att ha feber
Orkar inte med skolan
Orkar inte att vara i Sverige
Orkar inte måsten
Orkar inte examensarbete
Orkar inte att vara så här nära mållinjen
Orkar inte att fortsätta kämpa
Orkar inte med oro
Orkar inte med ångest
Ska jag hoppa av skolan? Skulle nog aldrig förlåta mig själv om jag gjorde det så här nära examen. Och vad fan skulle jag göra? Söka jobb? Orkar inte. Jag har så mycket rest nu att jag inte orkar ta tag i det ens. Vad fan ska man göra? Lovade mig själv att koncentrera mig på en sak - examensarbetet och C-uppsatsen, men just nu känner jag nästan bara för att skita i allt. Trots att jag kommit igång med det och allt. ÅÅååååhhhh så mycket frågetecken som bara väcker ångest.
Jag drar täcket över huvudet och då jag vaknar ska jag vara på gott humör. Hejdå så länge.
/Glädjespridaren

Portugisisk engelska, ett eget språk

Hittade en gammal film där jag härmar koreografen vi hade i Portugal, klockan är halv sex på morgonen och jag hyser hat mot honom genom att få andra att skratta åt mig. Jag skäms över mig själv, pratar portugisisk engelska, typ så här (det som står kursivt är de portugis-engelska orden, alltså fel):
How many years do you have = How old are you
Show me the three one = show me the third one
He is wrong = She is wrong
Matilda, how is your carrot = Matilda, how is your character
Fingers of my feet = Toes
More strong = stronger, powerful
Det låter så himla kul då de pratar. Om man direktöversätter frågar man "hur många år har du?" precis som i spanskan. Men säg aldrig till en portugis att de kan förknippas med spanjorer, då är du hatad för alltid. Jag råkade göra det första timman jag befann mig på portugisisk mark, och vad hände? Jag var den dumma blondinen som koreografen skrattade åt då hon inte fattade språket efter tre veckor. Pff!
He och she blandar de också ihop, varför vet jag inte. På portugisiska säger de ele och ela. Bara konstigt. Ordet carrot fattar jag inte heller, men jag borde egentligen varit tacksam. I Portugal pratar de lika dålig engelska som i Italien, alltså = 0. Men enligt mina vänner pratade ALLA engelska i Lissabon iaf. Eller hur, sure bacon...
Fingers of my feet är också en direktöversättnig från portugisiska, askul ju. KOmmer dock inte ihåg det portugisiska namnet.
Gick jag till en matbutik och behövde hjälp med att hitta något och inte kunde ordet på portugisiska, var jag tvungen att ringa någon kompis och fråga om det. För om jag frågade på engelska fick de handsvett och höll på att svimma, en gång slutade det med att jag stod med matbutikens chef plus 5 medarbetare som bara log och skakade på huvudet då jag frågade vart jag kunde hitta honung. Så ordet honung glömmer jag aldrig - mel.
MEL MEL MEL!
Galao e uma tosta com manteiga encima


En annan rolig grej om portugiser då jag ändå klankar ned på dem är då man går och fikar (vilket man gör minst 7 gånger om dagen). Ber man om en toast förväntar man sig som svensk en Croque monsieur, alltså två brödskivor med ost, skinka, tomat, senap. Eller man blir iaf nöjd om man får ost och skinka på. Men säger man toast, får man en rostad brödskiva. Punkt. Torrt? Ja. Vill man ha en rostad brödskiva med smör på säger man "Uma tosta com manteiga encima" = "en toast med smör ovanpå". Säkert felstavat eftersom jag aldrig pluggat portugisiska, förstår bara en del och jag skriver som jag tror att det stavas. Ganska likt spanskan i stavning (men säg inte det till nån portugis), dock väldigt annorlunda uttal.
Vill man ha en toast med både ost och skinka säger man "uma tosta mista", betyder typ "en blandad toast". Helt knäppt.
Likadant med kaffe. Ber man om en kaffe får man en enkel espresso. Ganska förståeligt. Men ber man om en kaffe latte, fattar de noll. Man ska be om en "Galao". Då får man nästan en latte. Skillnaden är bara att det är lite mer vatten i, som en longo (ja, jag är faktiskt barista trots att jag inte jobbar som det, coolt va). Men det är som att de har ett eget namn för latte! Ganska kul eftersom den italienska drycken heter Caffellatte, men de har en egen, med några droppar vatten i, som heter Galao.
Shit vad långt inlägg det här blev då, har ni orkat läsa hela ska ni ha en eloge.
Nu ska jag sova en timme för att bli av med febern. Hoppas ni gillar portugisisk engelska och deras knäppa namn på grejer som toast och latte. Man måste helt enkelt gilla det för att få vad man vill ha. Annars sitter ni där med en torr brödskiva och en enkel espresso.

Vår våta dröm Tore

Kompis: Jag visste inte vem han var förrän jag fick det berättat för mig.
Jag: VA! Hur kunde du missat FCZ-Tore? Han är ju värsta kändisen!
Kompis: FCZ? Jag som trodde att han var från "En annan del av Köping".
Förlåt Tore, vi älskar dig!

Im hot!


Men det är det inte ute.
Jag önskar att det var lika varmt ute som min kroppstemperatur.
Nyponsoppa, ipren, Brämhultsjuice och sömn funkade inte.
Skjut mig.
39 graders feber.
Jag yrar.

Annorlunda påsktradition?

Det här med påsk är underskattat, jag har bestämt mig att fira den ÄNNU bättre nästa år. Inte för att jag har nåt att klaga på den här påsken, den har nog varit den bästa.
Kom att tänka på påsktraditioner. De flesta fick påskägg då de var små, föräldrarna kanske gömde dem och sa att påskharen hade lagt ägg. Vart kommer den traditionen ifrån egentligen? En hare lägger ju inte ägg!
Vi i min familj hade en ännu sjukare tradition, enligt mamma och pappa var det en påsk-tupp som värpte våra ägg. En tupp??? Han ploppade ut dem på köksbordet på morgonen innan vi hade vaknat och då jag frågade mina systrar vart påsktuppen var, sa de att han var osynlig och smög omkring i huset. Jag var ganska rädd för påsk-tuppen.
Då jag var ca 5 år, gjorde jag och mamma en tupp av papper och den finns fortfarande kvar - Tuppesnuppe. Han värper massor av ägg varje påsk och han blir bara snedare och snedare för varje år stackarn. Man ser dessutom att det är ett litet barn som gjort den.
Det här kan ju inte vara normalt? Hur firar en vanlig svensk påsk egentligen? Vi är ju finnar så det kanske förklarar tupp-fasonerna...

Min syster är less på mig...

En halvtimme innan de kom och hämtade valpen köpte jag en pipleksak till honom. Tänkte att min syster Sara skulle gilla den... Nu har hon lagt upp filmer på honom på face book då han leker med den och filmerna är döpta till "Tack för den här helgen, Matilda!" Läskigt vad en pipleksak kan vara irriterande efter några timmar! Den här låter väldigt högt också. Ooops... Men inte kan väl den här harmoniska lilla valpen vara irriterande?
Jaktinstinkter då han ser fåglar
Änder är också intressanta, men vad jag förstod tyckte han mest att de var löjliga.
Fin vårbild på vår lilla Sune som lärt sig att gå i sele istället för halsband.
Han gillade Hello Kitty så mycket att han bet sönder bollen.
Sara, du behöver inte tacka mig, tacka Sune för hans uthållighet!

My sister's keeper och The blind side

Försökte mig på att se den igår kväll. Inte bra alls. Hann se första kvarten av filmen, sedan bröt jag ihop. Vad trodde jag egentligen? Sedan pappa dog, dras jag ofta till hemska och sorgliga filmer, böcker och tv-program.
Den här filmen handlar om en liten tjej som blir sjuk i cancer, leukemi, och hon behöver det ena och det andra för att reparera sin trasiga kropp. Föräldrarna skaffar en lillasyster till henne som agerar perfekt donator. Mer än så kunde jag inte se. Det låg allt för nära min verklighet.
Men filmen är nog väldigt bra, så om ni inte  nyligen förlorat någon i cancer eller är ledsna över nåt annat, är den säkert asbra. Vi såg istället The blind side som var grym. Ganska rörande den också, men den låg långt bort från min verklighet. Filmen är baserad på en verklig historia om fotbollsspelaren Michael Oher, en hemlös kille som flyttar hem till en rik familj och börjar spela amerikansk fotboll som han blir grym på. Se den!!!
Bild från filmen
Bild på den "riktiga" familjen.

Dags för nyponsoppa och biskvier

Gud så gott!
Titt ut!

Toppen, sjuk

Jag har nog världens bästa immunförsvar. Äter vitaminer varje dag, äter ordentligt med mat, men det är en sak som saknas - sömnen. Jag har feber, ont i halsen och är förkyld. Ovanligt? Nej.

Underbar helg!

Helgen har varit den roligaste på länge. Festen hos Vide var dunderskoj med sing star, dansmatta och andra spel. Glatt folk och vi sjöng körsång i stämmor. Tror även att vi ska skapa ett band snart.
Lite gympa sitter aldrig fel, dock ser man att jag inte drog upp mig själv, Vide stod nedanför och lyfte mig.
Igår var det god middag med gott folk, goda drinkar och god musik på Solidaritet. Vi dansade arslet av oss och idag har jag blåsor på fötterna, en kanonkväll med andra ord.
Jag fick även uppleva en kär återträff med Tore från FCZ... För många år sedan deltog vi på en välgörenhetsgala "Artister för livet" och vi dansare fick äran att dela turnébuss med FCZ-gänget.. Ett minne för livet. Alla killarna sjöng hejjaramsor, men min busskompis Tore (som jag satt bredvid i timmar), sjöng istället påhittade psalmer. Igår fick jag även beskåda hans moves. Han kom ihåg vår bussresa som trevlig. Jag bara nickade. Sedan blev vi inte av med honom på hela kvällen och vi började även att dansa "Tore-dansen". Man håller upp handen som ett stop-tecken ungefär, sedan håller man den bara så. Ett original är vad han är.
Idag har vi hämtat upp d.brand-jeansen och det är nog de snyggaste jeansen jag någonsin ägt. Perfekt passform! Jag brukar annars ha riktigt svårt att hitta jeans eftersom mina ben ser ut som tandpetare. Men dessa sitter som en andra hud. Assköna! Nu ska vi ta det lugnt och kolla på film.
Ha en fin söndag!

Då man kliver ur taxin möts man av detta

En helt vanlig påskafton utanför min port. Bästa utekvällen på länge. Mycket mat, mycket dricka och mycket dans. Partay!
Glad påsk alla!

Sliten?

Godmorgon på er! Nu har jag vaknat upp efter tre timmars bakissömn. Festen var hård mot mig igår. Jag tror att någon kört över mig med en lastbil.
Vide är världens gulligaste och bästa vän, jag fick en present av henne! Det var en sådan ovanligt fin och snäll gest att jag blev helt rörd. Det var snapsglas med pinuppor på. Jättefina! Och Vide hade tydligen tänkt på mig direkt då hon såg dem. Jag älskar dig Vide!!
Här är dem:
Nu ska jag göra mig i ordning, ska ut och äta med massa trevligt folk, Yippie, jag ser ju nästan levande ut.... Puss

Shoppat, redo för fest!

Fick upp honom till slut! Hejja mig. Nu har vi köpt presenter till vårt barn + bra champo och balsam till mig. Får se om Matrix funkar på mitt trötta hår. Till Sune köpte vi ett sele eftersom han har lyckats ta sig ur sitt halsband 2 gånger nu, Skitläskigt då man måste gå nära en bilväg, ser han ett löv blåsa ut i gatan, springer han efter och lyckas han slita sig så blir galningen överkörd.
Han gillade inte selet, men han vänjer sig. Han fick en pipleksam som kompensation som han  lekte med i en timme. Så jävla irriternde ljud. Bra att Sara hämtat honom nu då ;) Lugn och ro i min lya och jag gör i ordning mig för Vides fest! Nu jävlar är det fecke!

Kul sällskap...

Matilda: Ska vi hitta på nåt? Jag vill göra nåt!!!
Andreas: Ok, vad ska vi göra då?
Matilda: Jag vet inte...hmm....
Andreas: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Två killar med humor!
Vi har hittat en hundgård där Sune kan springa fritt och leka med andra hundar. Hittills har han lekt med en Bullmastiff, megastor kille som var en riktigt snäll kompis till Sune, en svart labbe som var ledar hund, ascoolt! Han bet sönder Sunes boll :( Annars var han väldigt snäll och gullig. Och nån liten ful jävel som var sjukt aggressiv mot Sune och eftersom ägaren inte gjorde nåt (Sune var ju rädd stackarn) tog jag tar i den lille fulas nackskinn. Stört, man låter väl inte sin hund bita andra hundar?
Nu sitter jag och lyssnar på snarkningar. Har jättekul. Ikväll blir det fest hos Vide! Sune ska bo hos syster S tills mamma kommer hem och han blir hämtad om ett tag. Blir tomt utan min lilla baby. Han låg mellan mig och A i natt, ganska trångt, men mysigt med en varm hund!

Påskmiddag!

Årets påskbild? :)


Eftersom jul och nyår blev som det blev så ska påsken bli den bästa! Därav mitt påskpynt och idag kom Carro och Leifi (Christian) på besök. Vi lagade middag och hade mys. Det bästa som finns är ju spontana middagar!
Tyvärr har ingen lurat mig idag, var är alla första aprilskämt??? Jag är så besviken.
Sorry Carro och Christian, påskägget som jag fick av er fick svarta faran tag på... Det är fortfarande helt, men han bucklade till det i sin upphetsning.
Nu ska vi ta en långpromenad med valpen så att han inte skiter ner lägenheten i natt (natten innan hade han diarré och jag fick sova mellan kl. 6-10 imorse).
Tack för ikväll C + C + A!

Sicket jädra pyjamasparty!

Jag, Mickan och Vide.
Du var här med oss ikväll Michaela!

RSS 2.0