Humor?

Alla som läser den här bloggen vet ju om vår "lilla" labradorvalp Sune, men vad många inte vet, är att vi har en till liten skruttig pudel - Chaplin 15 år gammal. Han är senil, blind, tandlös, stel i lederna och kan stå och morra in mot ett hörn. Ingen vet vad han är arg för, det sker nog ganska mysko grejer i hans lilla huvud. Det räcker att gå på en treminuterspromenad med honom och hans gångstil blir mer och mer komisk för varje dag. Min syster Johanna fick äran att ta hand om honom nu då mamma är bortrest och jag fick den söta valpen.

Johanna

Kom ner till daglivs imorgon och hjälp mig jobba!!!!

18:22Matilda

kan inte, har sunebabyn

18:23Johanna

men jag har ju chappobabyn...och jag kan:)

18:24Matilda

hur hinner du egentligen??????? du måste tänka på hans dagliga fys-träning

18:25Johanna

jadå, vi har ett gemensamt gymnastikprogram han och jag


Snygga va!

Jag veeet! Tack.
39 kr på Indiska.
Snart kommer min prins Sune!

Jan Stjernholm som andra plats

Jag har celebert besök idag, Anna kom oväntat förbi och nu sitter vi här med kaffe och bulle. Anna är stolt, stolt över sin pappa Jan. Titta vilken fin bild han har tagit, han kom till och med tvåa i Sveriges Radios fototävling!
Vi hyllar dig idag Jan!

Sidensvansar i vårstämning. Foto: Jan Stjernholm


Här är hon - STOLT som få.


Strandade sälen på IKEA

Och den här spegeln köpte jag, en helv-vanlig-vit-übernormal-spegel:
Bor som sagt väldigt litet, hade velat ha en spegel i samma storlek men med finare ram, plånboken sa dock nej till alla andra speglar, så det slutade med den här. Får pynta den med smycken eller nåt.

Fake it

Jag har så sjukt ont i magen idag, hela natten låg jag och krampade i fosterställning. Men kolla, jag är glad idag!
Fejkar ju bara! Gick ni på det? Ni är ju så lättlurade....
;)

Ikväll blir det pyjamasparty med Vide och Sune!

Vad mysigt det var då man var liten och hade pyjamasparty, alla hade nattlinnen och pyjamas på sig, vi åt chips och tittade på film. Idag blir det Vide, Sune och jag. Jag tycker att Michaela saknas! Vide och jag har ju känt varandra sedan vi var ett år, Michaela flyttade till Korgpilsgränd då vi var sex och sedan dess har vi alltid umgåtts. Pyjamasparty = Vide, Michaela och jag. Trion! Mamma åker till mormor i Finland över Påsk, därför ska min favoritbaby Sune bo här, han tar Michaelas plats. See you later!

Förlust - resa - ärta - skratt

Det är en jävla resa att förlora någon. Man kan helt plötsligt inte bara köra på längre. Varken energin eller gnistan finns där på samma sätt. Låter som att jag är deppig konstant, så är det inte, just ikväll har allt varit pest och pina, men oftast är det inte så. Jag kan ändå konstatera att jag helt klart har förändrats:
Förr kunde jag sova tre timmar och ändå gå till skolan, hålla minen uppe och köra på.
Förr kunde jag vifta bort småsaker, numera är småsaker stora saker. Det är som att jag helt plötsligt fått ett förstoringsglas i handen och ser pytte-saker som stora... Bra liknelse, mycket bra. Stolt.
Förr klarade jag av mer över huvud taget, hade bättre betyg t.ex.
Förr tog jag tag i saker, nu låter jag det bli liggande i sista stund eller skiter i det. Hemskt va? Jag prioriterar bort allt tråkigt och jobbigt, tar bara tag i det jag anser vara viktigt (familj, pojkvän, vänner, c-uppsats/examensarbete). Resten som t.ex. närvaro är en fjärt i rymden. Man kan även kalla det för "nya perspektiv".
Jag ska inte tråka ut er... Eller jag ska försöka iaf. Det jag vill säga är att en stor förlust bidrar med mycket och det tar låååååång tid och mycket energi att klättra upp igen.
Jag tycker t.ex. att jag är en svag stackare som inte klarar av allt som jag gjorde förr (samtidigt skulle jag aldrig någonsin tänka så om någon annan som mist nån nära). Jag är hård mot mig själv och det blir en ond cirkel då. Jag bara bannar mig själv hela tiden och vad blir kvar av mig själv då? Till slut är jag bara en liten ärta som rullar runt och ber om ursäkt för att jag finns.
Nä, nu jävlar tänker jag inte be om ursäkt eller skämmas för att jag inte orkar lika mycket längre. Herregud, det är 3 månader sedan min pappa dog, jag borde låta det ta den tid det tar som alla säger. Skolan finns kvar och jag tänker också finnas kvar. Jag ska fan inte bli nån liten grön ärta. Pfffff! Hellre leva livet och ha kul än att ödsla det på allt tråkigt, iaf för stunden då man inte har energi till det. Samtidigt låta sig själv gråta då man faktiskt är ledsen. Tänk mer hippie, tänk mer sol, tänk mer skratt. Det ska jag försöka.
Puss och kram. Sov gott! (igen)

Paket från HM

Provade precs min fina vår och sommar-tunika! Vill bara bli brun och ha jeansshorts till! Har en viss förkärlek till vita tunikor. Vita tunikor = sommar och sol!
God natt på er!

Sa hej till dig idag papi

Mamma hade satt fina påskliljor till dig och hjärtat från begravningen som var från alla dina barn är fortfarande kvar. Idag tände vi ljus och sa hej till dig. Vi väntar på att marken ska tina så att vi kan sätta dit en fin sten. Förhoppningsvis från ett ställe på Vätö som gör gravstenar. Vätö blev ju din favoritplats de senaste åren, stället där du bara kunde vara och koppla av. Nära till vatten och båtarna, nära till fiske och skog.
Det känns som att jag bara saknar dig mer och mer pappa, det känns nästan som att du bara varit bortrest de senaste 3 månaderna. Men nu är det dags att komma hem igen! KOM HEM! Det är tomt utan dig och jag saknar allt med dig.
Jag har nog blivit mer och mer medveten om vad som hänt och att du verkligen är borta för alltid. Förut kunde jag prata om dig utan att verka berörd, nu är det svårare att göra det. Så fort någon pratar om dig på nåt sätt vill jag bara skrika och gråta. Det känns som att det ligger en tung sten på min bröstkorg konstant. Det blir bättre, jag vet att det blir det. Men fan vad det kan göra ont vissa stunder.
Nu handlar det bara om att acceptera att du är borta och ta sig vidare, men vardagen och skolan känns så jävla tung just nu. Ibland har jag ingen ork och ibland har jag ingen lust. Vad gör man åt det egentligen? Ska man tvinga sig själv? Jag orkar bara med det som är viktigast, det som är ett måste. Resten skiter jag i.
Jag älskar dig pappa, jag lovar att allt kommer att bli bra för oss alla, det tar bara lite tid. Vi kommer ta oss igenom vår sorg, för vi har varandra och det är mer än tillräckligt för att orka.
Jag hoppas att du sover gott pappa!

Sune attackerar Emma + trick

Hittade ett gammalt klipp på Sune, tror att det är från i januari.
Sorry för den dåliga kvalitén, jag vet, jag hatar folk som lägger upp filmer med dåligt kvalité och så gör jag det själv... Men han är så liten och söt här. Snacka om att han växer fort!
Här är ett klipp från idag då han visar ett gulligt trick:
Och här är ett tredje. Morot är nåt som är kul att äta och här väntar han tålmodigt på ett "varsågod". Kolla in hans bedjande ögon:

Snart hamnar han i snickarboa

Titta vad valpen börjat plocka från skohyllan - tidningar.
Och titta vad fin konst han gör av dem!
Suuuuuuuune! Förgrömmade hund!

Olika stora ögon + dålig + bra dag

Har egentligen inget vettigt att skriva eller komma med idag... Dagen blev inte direkt som jag hade tänkt mig från början. En mängd tråkigheter, magont mm, kryddat med även roliga saker som t.ex. att jag förmodligen fått jobb i Lecce, Italien, i sommar som danspedagog/koreograf och att jag fått träffa min underbara mamma och Sune. Men resten av dagen vill jag inte gå in på.
Såg mig i spegeln för ett tag sedan och la märke till ögonen, se bilden ovan. Då jag är trött är storleksskillnaden enorm, kanske ärvde ett öga från mamma (det större) och ett från pappa (det mindre)?
Mer än så här kan ni inte begära av mig idag. Imorgon blir det en bättre dag, jag lovar.
God natt alla fina där ute!

Gårdagen, d.brand + söderhak!

Gårdagens bilder blev få, vi tog inga bilder alls på d.brand-festen, dessa är enbart från nåt söderställe som jag inte kommer ihåg vad det heter. Idag har vi plockat upp gåvorna som låg i goodie-bagen; ett par jeans till Andreas, ett par (sjukt snygga) chino-shorts till mig + ett par (sjukt snygga) jeans. Man fick även läppglans från Oriflame, tidningen Bubbleroom, hatt, en shaker, shampo + balsam mm. Grabbarna Damond och David är generösa mot sina gäster!



Betty lär Andreas en "sötmin"...

Detta var min sötmin, man lutar liksom bara ansiktet i handen lite sött.


God morgon lördag!

Sjukt kul kväll igår! Vi var som sagt på d.brands nylansering och goodie-bagsen var inga snåla historier. Idag ska jag och A välja ut ett par chinos och ett par jeans i deras butik. Inte illa!

Efter att vi minglat lite på collage, spanat in alla tjejer med plast i både tuttar, kinder och läppar (Kissie t.ex.) drog vi och mötte upp Bettan en stund innan vi drog hem. Grym kväll!

Lanseringsfest för d.brand på Collage ikväll

Är tanken iaf... Andreas sover som en gris och har ont i huvudet, han blir nog snart bättre! Om ni gillar d.brand, kolla in deras vår och sommarkollektion på http://www.dbrand.se/
Själv är jag sugen på shortsen! Dem ska bli MINA!

Var på jakt efter skor utan klack

Men kom hem med dessa:
Fy på mig... Men visst är de sjukt snygga!

Nellys nya bikini. Visst?

Jag skulle lätt köpa en bikini som såg ut så här! Den passar både ljusa, mörka, blonda som brunetter och svarthåriga. Rösta på mig! Man klickar bara i hur många stjärnor man anser att den är värd.

Little Michael Jackson

Såg precis en mini-Michael på perrongen vid centralen. Tänk vad en knatte kan ljusa upp ens dag genom att dansa. Hans kompisar stod bredvid och spelade Michael Jacksons låtar medan en av dem gick moon walk och showade hej vilt. Så jäkla kul att se! Killen var kanske 11 år och var tanig med stora fötter, precis som Michael. Tänkte smygfota, men vågade inte... Hoppas jag får se honom igen! Grymma lilla kille!

Mer om foton...

Det är också kul att ta kort på någon som inte är beredd på det eller kanske rent utav inte vill bli fotad. Följ exemplen nedan.
Fota någon som äter:
Fota någon som smörjer in sig med stil:
Fota någon som har druckit en öl för mycket:
Fota samma person morgonen efter:

Närbilder

En kamera åker fram och riktas mot en, vad gör man då? Oftast gör man till sig på något sätt. Man kanske vill se snygg, rolig eller söt ut. Att kameramannen/kvinnan zoomar in, har man inte den blekaste aning om. Det här är det mest elaka man kan göra mot någon då man fotar:
Jävligt elakt. Då jag kollar igenom våra bilder från Side i somras ser jag att närbilder blev temat. På bilden ovan var jag så arg på Andreas eftersom jag sett vad fula bilder han tog att jag gömde mig. Däremot tycker jag att bilderna på honom är gudomligt roliga!
Men sen finns det bilder som blir lite coola iaf:
Ett ont öga med onda talanger....

3 månader sedan

3 månader sedan jag sist såg dig
3 månader sedan vi sa hejdå
3 månader sedan jag höll din hand
3 månader sedan jag sa att jag älskade dig
Du var världens bästa pappa och jag kan inte sätta ord på hur mycket jag saknar dig. Du och jag hade en fin pappa-dotter relation och vi var även vänner. Det känns som att jag både mist en vän och min pappa. Jag hoppas att du har det bra, att du är på en vacker plats med vatten, båtar, natur och hundar. Jag hoppas att du känner vår saknad och vår kärlek till dig. Du betyder så mycket för oss.
Jag tänder ett ljus för dig ikväll klockan åtta, jag hoppas att du kan vara med mig då.

Nyduschad och nypluggad

Så här fluffig i luggen blir man då. Måste klippa den igen ser jag, det ser ju ut som en häst-lugg.
Ignorera Pringles-burken i bakgrunden, för den är ändå slut. Jag åt ostkrokar till efterrätt. Mums! (Som Maria Montazami hade sagt.) Nu är det dags att krypa till kojs.
Natti natti!

Något att se fram emot är detta:

Thailand here we come!
I december alltså.... Bara 9 månader kvar. Fick tillbaka lite pengar på skatten och eftersom jag är delägare i mammas företag får jag pengarna i december. Lagom till resan alltså! Mamma fyller 60 i januari så det här passar utmärkt.
Vi är trötta på Sverige och på all skit som hänt med mammas sjukskrivning. Tänk all skatt man betalar år efter år och så får man inte ens vara sjukskriven en månad efter sin mans död.... Detta får mig att vilja jobba svart ännu mer.
Jag till mamma: Det behöver inte bli dyrt heller, flygbiljett och hotell, men att leva där är ju i princip gratis.
Mamma: Ja, och så jobbar vi svart på stranden.
Jag: Du syr kläder och jag showar.
Mamma: Perfekt.

2,5 månader kvar

Till examen alltså.
Helt sjukt... Jag som tänkt hoppa av skolan säkert 120 gånger och snart är jag klar! Det har inte varit lätt alla gånger, jag har kanske inte trivts alla gånger, jag har kanske inte varit den bästa alla gånger men jag har nog varit en kämpe alla gånger. Mina år på Danshögskolan har nog varit de tuffaste åren i mitt liv, inte bara pga skolan, mestadels pga vad som skett utanför skolan. Men jag är så jävla grym att jag klarat den bra ändå, jag har till och med bra betyg. Det ni!
Dagens tussilago går till mig själv.

Tvillingarna

Läste precis Sunes uppfödares dotters blogg. Hoppas att det är ok att jag lånade dessa bilder från dig Fredrika!
De behöll en av valparna, Phoebe. Kan ni se vem som är Sune och vem som är Phoebe?
Svar: Den övre och undre till vänster är Phoebe, båda längst till höger är Sune. Ganska lika!

Påsk = lila

PÅSKEN går i lila i år!
För mig är påskfärger gult och lila, men eftersom jag tycker att gult är fult fick endast kycklingen vara gul. Dessutom matchar pyntet mina vita stolar som har lila sittkuddar.

Smyckesbeställningen klar!

Hon valde dessa fyra och de är nu klara. var så länge sedan jag gjorde glassmycken och är nu sugen på att göra massor av nya. Har fått inspiration och vill bara sätta igång!

Någon som också kämpar i snön

Hittar ni honom? ( bild från landet )
Han är en knäpp hund, eftersom han nästan enbart levt i ett snöfyllt land gillar han inte att snön försvinner. Man kunde nästan se hur förvånad han såg ut då snön började töa bort. Då man går ut med honom väljer han att gå på sidan av gångvägen på snökullarna. Han går alltså en halvmeter högre upp än alla andra. Likadant då han ska kissa, helst klättrar han högst upp på ett snöberg för att uträtta sina behov. Normal hund.

Jag vill varna er - det går inte att lita på snön

I söndags då jag skulle till jobbet gick jag över en sån där stor snöhög som ligger lite här och var. De här snöberget var säkert 1,5 meter högt. Mitt tips till er är att inte göra som jag.
Snön går inte att lite på just nu, jag trodde ju bara att jag skulle klättra lite i snöberg, men nej nej, jag begravdes halvt i snöberget. Jag tog ett kliv upp i snön - sjönk ned några decimeter, tog nästa kliv och plötsligt var hela mitt ben under snön. Jag trampade rakt igenom den. Bilden av mig måste sett ganska rolig ut, en kvinna stannade, höll sig om magen och skrattade högt åt mig. Mitt ena ben var borta och det andra var ovanför snön. Tur att jag är hyffsat akrobatisk, för den här positionen var inte så behaglig. Kravlandes över snöberget var jag på "fast mark" igen och försökte smidigt försvinna därifrån. Kvinnan skrattade fortfarande.

Försäkringskossan

Ooops, jag menade ju såklart Försäkringskassan... Men jag står för att jag kallade dem kossor.
Som många vet, förlorade jag min pappa den 25:e december och efter att han legat sjuk hemma i två veckor, utan att kunna röra på sig, prata, äta, dricka och leva ett normalt liv, var mamma hemma med honom konstant. Jag och mina två systrar var också där och försökte hjälpa så gott vi kunde, men mamma drog det tyngsta lasset. Hon sov knappt, endast korta stunder och vakade över pappa HELA TIDEN, 24 timmar om dygnet.
Då pappa dog blev mamma sjukskriven. Efter många vändor till sjukhuset för att hjälpa pappa under hösten och efter allt hon gjorde den sista tiden pappa levde, hade hon svårt att sova och all tid gick åt till att planera begravning mm mm mm mm. Det finns inte mycket tid för att sörja och gråta den första tiden, det vet säkert ni som förlorat någon om. Eftersom hennes jobb handlar om att ta hand om psykiskt sjuka människor, behövs en stark mental hälsa, men efter att hennes man/vår pappa gått bort hade hon inte samma kraft som innan. Och det är ju självklart! Ingen klandrar henne för det. Vi alla sa åt henne att stanna hemma så länge hon vill, pengar är ju inga problem, det viktigaste är att hon mår bra! Mamma har noll sjukdagar om året och hon är värd att få ta det lugnt och låta allt ta den tid som behövs.
Men efter en månad kände hon sig stark att börja jobba igen. Jag har sagt det förr - hon är som Pippi Långstrump!
Tyvärr har misstag gjorts både från läkaren och Försäkringskassan och nu får hon inga pengar. Vänta nu, är inte Sverige ett bra land? Ett tryggt land? Ett välmående land? Jag är chockad. Vi vill nog bara att det ska vara det. För det här systemet stinker skit.
Mamma tog inte emot sömntabletter eller psykologhjälp, hon kunde sova bättre efter ett tag och glädje och stöd tycker hon att hon fått från oss i familjen och sina vänner. Eftersom hon inte åt tabletter och gick hos psykolog, anser Försäkringskassan att hon var så pass välmående att hon borde börjat jobba dagen efter hennes mans begravning!? Hur tänker de egentligen? Ska de inte vara glada att hon tog sig tillbaka till jobbet så pass fort? Ska man inte värna om folks hälsa? Det finns så många  människor i det här landet som drar nytta av systemet, jag undrar hur de gör eftersom en människa som aldrig tidigare varit sjukskriven inte kan få vara det ens en månad efter sin mans död.
Det här är det vidrigaste av allt jag varit med om, jag trodde verkligen inte att det här skulle kunna hända i Sverige. Jag är så jävla förbannad och ledsen för att mamma ska behöva stå ut med det här. Det här får bara inte hända. Men; Vi kommer att lösa det, de ska bara få höra lite först.

MICHAELA!

Kolla på bilden i inlägget under detta så ser du vad du ställt till med! Jag gick och köpte solspray för att du blev så snyggt brun i det. Kolla in gul-feckan på mig. Antingen är det min genomskilniga vinterhy som inte klarar av brun utan sol-produkter, eller så har väl vi i Sverige inte lika bra produkter som du sa att de har i Australien. Man skulle kunna tro att jag är en leopard pga sprayen.
Kan du köpa med en sprayburk till mig från Australien? Du får pengar och jag betalar självklart frakten också. SNELA?
Bild lånad från Michaelas blogg. Ser ni hur bra det blev på henne?

Chokladen är slut :(

Och jag är hungrig. Borde äta, men det är så tråkigt att laga mat till sig själv. Önskar att jag hade en egen kock. Det får bli i framtiden då jag och Andreas blivit rika. Då jävlar ska vi ha en kock som min kompis i Portugal hade. Han hade både en maid och en kock. Kocken jobbade iofs inte varje dag, men det gjorde maiden och hon var grym på att laga mat! En maid skulle också gå bra, måste bara bli rik så att jag kan betala honom/henne. Det här inlägget är totalt onödigt. Haha, då jag skulle skriva "onödigt" skrev jag "skitnödigt" ist.
Nä, nu behöver jag en plugg-paus innefattande mat tror jag...
Bild på min nya tröja som jag köpte i lördags på Zara, man ser inte vilken snygg rosa det är, men använd fantasin och föreställ er vettja! Man ser däremot hur gul jag är i hyn efter sol-spray.... Nu vart det här inlägget ännu mer osammanhängande. MAT var det ju på agendan nu!

3,5 timme - alltid nåt!

Sov hos Andreas igår och glömde såklart sömnpillerna hemma, därför sov jag endast 3,5 timme... Sedan träning på det, men det gick faktiskt hyffsat! Vi hade nån balettlärare från Litauen idag som var ytterst intressant. Hon kunde bara prata franska och litauenska eller vad de nu pratar för språk. Ryska kanske? Litauenska låter roligare så vi bestämmer oss för det. Hon var på strålande humör och piskade mig glatt på stjärten då vi stod vid stången.
Sedan blev det lunch och massage med Pullan. Nu: plugg med Pringles och choklad. Fazer såklart, den godaste chokladen!

Paus på jobbet


Hittade den här bilden på min duktiga elevs blogg. Bilden är tagen förra söndagen då vi hade en paus i träningen till musikalen. Killens konstnärlighet går inte att missa:  http://m-vkphotography.blogspot.com/


Snöröjning på Vätö

I helgen har mamma, systrarna och Thomas rustat upp landet. Vi har inte varit där på hela vintern och jag snodde dessa bilder från syster S facebook-sida. Tyckte att de var fina!



Kan man hitta en finare hund?

Lite snö på den gigantiska altanen!


Natt - Vårt mysiga landställe på Vätö


Alice i under***** igår, shopping idag

Det första vi gjorde var att ta bild på oss i 3D-glasögon och då vi såg omkring i biosalongen märkte vi att de tvar en trend - alla tar kort på sig själva i dessa snygga glajjor. Alice i Underlandet var sjukt bra, jag älskade den. Det läskigaste var då Alice föll ner i hålet, A och jag höll krampaktigt i varandras händer. Lättpåverkad kanske, men vi hoppade till hela tiden då det kom saker flygandes. Skitkul! Lite bergochdalbana över det hela. Gud vad jag vill gå på Grönan! Aja, här är vi iaf. Skitsnygga.




Idag promenerade vi runt i stan och Andreas hittade en tröja och en mörkgrå snygg jacka. Tyvärr förskönar inte bilden jackan, den är snyggare i verkligheten. Ikväll blir det en sväng på stan, Hotellet bla. På återseende!


Smygreklam i Gaga och Beyoncés video?

Jag hittar reklam för Virgin mobile, Cola light, Chanell och nån dejtingsida (kanske inte finns på riktigt, don't know). Finns det fler? Tycker alltid att det är kul att leta efter smygreklam. Men man blir ju påverkad, nästan en  "vill ha-effekt". Jag vill också ha colaburkar i håret, cigaretter som solbrillor och telefoner som hatt!


Vad pratar han om egentligen?

Min granne är lite skum. Jag hör jämt att han pratar, men han bor inte tillsammans med någon. Då jag precis flyttat in här trodde jag att han pratade i telefon, men kom ganska snabbt fram till att han faktiskt pratar för sig själv.
En gång då jag var på toa hörde jag honom gapa "JÄVLA BABIANER!" Då jag kom ut i rummet igen såg jag att det var nåt program om en stamm från ett Afrikanskt land. Min granne är alltså rasist och pratar konstant för sig själv. Det är ingen granne man knackar på och frågar efter mjölk ifrån... Då vi hade Halloweenfesten mötte vi även honom halvt liggandes i korridoren, han var stupfull och hade låst sig ute. Det är trevligt med grannar...

Apropå maskerad

Dessa bilder ploppade nyligen upp på Facebook från Halloween i höstas:
Vem skulle vilja möta Karin i en mörk gränd?

Hela gänget. Temat var superskurkar: Criminal Gaga, Cat woman, Two Face, Lacer eye och Jenny som nån scarry kvinna från nån film som jag inte heller kommer ihåg...




Tycker för övrigt att det är dåligt med inbjudningar till maskerader. Kan någon bjuda mig så jag får klä ut mig snart?

Läkarbesöket igår

Läkaren: Så du är alltså inte ledig en enda dag i veckan?
Jag: Nej.
Läkaren: Kan det vara så att du aldrig hinner varva ner?
Jag: Ehm...Ja, kanske det.
Läkaren: Kan det också vara så att du har höga krav på dig själv?
Jag: Jo, det har jag väl.
Läkaren: Har du tänkt på att du inte behöver vara så duktig hela tiden? Och det kan nog vara bra om du inte tar på dig fler jobb just nu, risken för en kollaps i juni då du är klar med skolan är ganska stor.
Jag: Men jag gillar att ha mycket att göra...
Läkaren: (arg blick på mig)
Jag: Jo, men det kommer lugna ner sig lite så fort det varit premiär på den där musikalen som jag koreograferar till på fritiden...
Hon kunde läsa mig som en öppen bok! Läskiga läkare, men hon är ju riktigt bra. Och sömnpillerna fungerar verkligen, jag sov som en stock! Fick Propavan, ett ofarligt sömnpiller som inte är beroendeframkallande. Det ska hjälpa mig att komma in i normala sömnvanor. Hejja mig!

Ååååå vilken hemsk serie!

Jag får ont i magen då jag tittar på Dating in the dark. HEMSKT! Först dejtar dem i mörkret, får en uppfattning om personen, hånglar, dansar osv och sedan efter några dejter får de se människan i ljuset, efter det väljer de om de vill ha fler dejter eller inte.
Vissa personer anser att de verkligen får en bra kontakt i mörkret och tror stenhårt på att det kan bli nåt och sedan då de får se personen blir de besvikna och väljer att inte gå på fler dejter. Vilken jävla förnedring! Urs, jag mår dåligt för de stackarna som blir nobbade! Varför inte bestämma om de ska på fler dejter eller inte utan att de får se varandra? Ååååå så hemskt! Ååååå så typiskt förnedrings-tv. Ååååå så jävla jobbigt att se personerna bli nobbade enbart för utseendet. Varför ens utsätta sig för det? Men det är väl så, är man med i leken...


Mina två kompisar från Portugal i TV-show

Abílio och Jorge i Portugisisk Tv-show. Abílio som går genom hålet ensam och Jorge som blir tagen bakifrån.  
Jag dör, de ser så jäkla fula ut i de där dräkterna!

Sms från systerdotter Melina

"Jag önskar mig en iphone 3gs och pengar i studentpresent, säg det till alla! Börja spara :)"
Svar från snäll moster:
"Haha, har jag frågat eller? :) Jag önskar mig en iphone i examenspresent, börja spara! Kram den fattiga mostern"


Visst var det lite elakt? Jag önskar att jag var rik, då skulle jag skämma bort mina 4 systerbarn och vara den coolaste mostern i världen. Det kommer Melina, Rebecca, Emma och Linus. Snart tar jag min examen och då kommer jag bli rik (i wish). Då ska jag skämma bort er så mycket jag bara kan!!!

Jag kommer aldrig våga skaffa barn

Verkar vara det läskigaste man kan göra! Tänk om det händer nåt med barnet och tänk om man skulle bli lämnad ensam med barnet? Tänk om barnet skulle dö? Nä urs, jag kommer nog aldrig skaffa barn. Hundar funkar nog minst lika bra.
Jag och min dotter Saga. Närå, min kompis Johannas lillasyster. Så himla rolig och charmig, bästa lekkamraten. Men då hon kommer och drar en i tröjan och säger "bajs" bär jag henne snabbt till Johanna och när hon är ren och glad igen kan vi fortsätta leka. Visst skulle jag bli en bra mamma?

Rekord - 13 timmar!

Jag som aldrig någonsin får en hel natts sömn sov inatt 13 timmar! Vadå slutkörd? Eftersom jag inte sovit mer än 4 timmar per natt (och i vissa fall noll timmar per natt) var jag extremt trött igår.
Jag fick massage av Andreas och efter det sov jag skönt hela natten till kl. 12.00 idag. Andreas ville inte väcka mig, trots att jag missade skolan idag. Väckarklockan måste jag bara stängt av. Idag ska jag också till läkaren för att få sömnpiller. Hon föreslog det då jag blev sjukskriven en vecka i samband med pappas begravning, så jag tror nog inte att det blir så svårt att ordna det. Wish me good luck!
Ps. Passande då det är internationella sömndagen den 21 mars, verkar också som att det är internationella sömnveckan. Bara att snarka på då!

Ge mig maskerad!

Jag är trött på mig själv och behöver förvandla mig själv till en karaktär. Många vet säkert att jag har en förkärlek till att härma folk och att jag har en fetish för att klä ut mig. Att kombinera dessa två är det ultimata. Jag har den perfekta karaktären på g och vill bli bjuden på en maskerad. Någon?
Smakprov på maskeradoutfits:
LA-aerobicinstruktör
Sjöjungfru
Ghetto-Robin
Maria Montassami(?)
Hitler
Officer/cheriff
Criminal Gaga
White afro
Bunny
Flamingo från Alice i Underlandet

En idiot - hundra idioter

Matilda till Andreas: "Bara för att det blivit en så stor grej av KTH-hotet, kommer alla idioter i Sverige hoppa på samma trend."
Mycket riktigt... Jag hade rätt såklart! Bara för att en idiot skriver hot-mail om att skjuta ner alla han ser på KTH, måste fler idioter hoppa på samma grej. Kollade precis på nyheterna (ja, tänka sig att jag gjorde det!) och tre andra skolor i landet har råkat ut för samma hot. Kom igen idioter, hitta på nåt kul istället! Skjut ner lerkrukor eller nåt.

Dagens tulpan

Inte för att jag brukar ge dagens blomma till någon, men idag kände jag helt enkelt för det. Och dagens tulpan går till...
MAMMA!
Bara för att hon alltid varit världens bästa mamma.

Rose rose

ROSÈ!
Ge mig Bettan, jordgubbar, rosé och sol!
Grekland och syrlig drink går nästan lika bra det med ;)

Ja, jag ligger i riskzonen

 

Googlade sömnpiller eftersom jag kommit fram till att det är sista lösningen för mig. Jag har verkligen provat allt, men ingenting får mig att somna förutom en partykväll (och ibland ens då). På Aftonbladet hittade jag detta:
Du är i riskzonen för att drabbas av sömnlöshet när...
  • du jobbar med projekt.
  • du är högutbildad.
  • du inte jobbar nio till fem.
  • du tar ett glas vin för att varva ner.
  • du alltid nås på mobilen eller via mejlen.
  • Projekt kan jag jämföra med både alla olika kurser som pågår samtidigt i skolan och med jobbet.
  • Högutbildad... Tjae.. Vad menas med det? Högskola? Isf är jag väl ganska utbildad iaf.
  • Jag jobbar inte nio till fem, just nu jobbar jag de flesta timmarna på dygnet och båda helgdagarna. Jag är alltså aldrig ledig.
  • Ett glas rött slinker väl ned nån gång ibland...
  • Ja, jag nås väl oftast.
Yes, jag ligger i riskzonen, eller rättare sagt - jag har passerat den. Tyvärr är inte sömnpiller bra, men en kort period ska jag banne mig knapra piller. Det är enda utvägen för att jag ska klara av skola + jobb just nu. På torsdag ska jag till läkaren så får vi se vad hon säger. ZZZZZZZZZZZZ

 


Sune på fest

In action på Beccas födelsedagsfest

Jag vill

Jag vill ha en kamera
Jag vill ha vitare tänder
Jag vill åka på semester till ett skollhett land där kulturen är så långt ifrån svensk man kan komma
Jag vill sova
Jag vill att någon städar min lägenhet
Jag vill vara rik
Jag vill att det ska bli vår
Jag vill bada
Jag vill bli matad med oxfilé och klyftpotatis
Jag vill ha körkort
Jag vill ha massage
Jag vill ha en betjänt

Nu har jag fått nog

Efter ännu en sömnlös natt (inatt har jag inte sovit en enda minut) har jag bestämt mig - Jag ska skaffa sömnpiller nu. Klarar inte av att ha det så här längre.
Nu: 3 timmar träning. Yippie.

Tips till festen - glassfest

Förra våren hade vi i klassen en glassfest. Alla tog med sig sin favoritglass och vissa stod för chokladsås, rån och frukt. En i klassen var till och med så duktig att hon gjorde en egen chokladsås - supergod var den! Tyvärr hittade jag inga bilder på glassbordet, men däremot på klassen - det viktigaste!
Ett perfekt sätt att fira in våren på ju. Vi borde ha en favorit i repris!

Tror jag har fel på hörseln

Ikväll har jag varit hemma hos syster S för att fira min systerdotter som fyller 16 år idag! Hon fick ett par skitsnygga högklackade skor från mig och Andreas som hon blev väldigt glad för.

Men det här med hörseln, det hör ihop med la familja. Vi är många i familjen, vilket betyder att det är födelsedagar hela tiden känns det som. Och varje gång vi ses är ljudnivån extremt hög. Familjen består av människor i åldrarna från 11 månader till ca 60 år... Hundar och barn låter, tonåringar som argumenterar vilt med sin mamma likaså... Jag hör inte ett ord av vad folk säger då vi är så många och ljudnivån är så himla irriterande! De andra verkar inte störa sig alls. Tror jag har hörselproblem.
Jag under middagen, lilla Ida 5 år gammal skriker högt för att testa om jag hör något.

The blues...

Ni vet väl att jeans är det trendigaste i vår? Spana bara in mig och Korp. Ja, vi pratade länge på telefon innan vi sågs för att bestämma vad vi skulle ha på oss... Eller kanske inte, ganska komiskt faktiskt, vi såg ut som tvillingar. Notera även vår nonchalanta stil. Bild från Melodifestival-mys i lördags.

Mannen bakom hotet gripen

Men det fick jag reda på för sent. Jag struntade i skolan idag, ville inte bli skjuten... Hellre missa två lektioner än att bli skjuten kom jag till sist fram till. Tydligen greps han i Göteborg i natt, men ett 50-tal poliser finns tydligen på plats på KTH idag för att informera studenterna och som en säkerhet utifall han hade några medhjälpare. Polisbilar och pikétbilar står parkerade runt hela campuset och äver på andra universitet.



Det är så overkligt, vi vill gärna tro att det aldrig skulle ske, men tänk om det inte hade spridits information om det innan. Då kanske han hade stått där och skjutit. Att till och med FBI var inblandat i den här karusellen är ju ganska stort. Det innebär att hotet verkligen togs på allvar. Ibland känns det ganska tryggt att bo i Sverige ändå!


Kamp för att överleva och den ständiga kampen för de anhöriga

Läser min bäste vän Michaelas blogg, hon förlorade sin pappa juni -09 och jag förlorade min december -09. http://swedish.blogg.se/2010/march/dod.html#comment

Jag gör precis som Michaela, läser och ser på hemska saker... Läser bloggar om cancer t.ex. Speciellt en blogg som jag följt ett bra tag och som gjort mig extremt ledsen eftersom Anna som skrivit bloggen inte längre lever: http://annajansson73.blogspot.com/

Jag känner igen mig i allt vad henens man skriver. De tog bort droppet på pappa i slutet för att undvika vatten i lungorna, pappa hade de där hemska kramperna som även Anna hade, oron som många människor upplever den sista tiden i livet hade även pappa, farvälet av pappa liknar Annas också.

Vi satt runt honom hela familjen, höll i hans händer och klappade på honom för att hans skulle få somna in lugnt, spelade hans älsklingsmusik "Hallelujah" med Amanda Jensen och pratade lugnt med honom. Lugnet som spreds i hans ansikte då han tog sitt sista andetag gav oss en känsla av lättnad, nu slipper han lida. Jag upplever en viss lättnad i Annas mans text om insomnandet också. Vi hade också hemvård, tände ljus och försökte få pappas rum att se så hemtrevligt ut som möjligt, trots alla slangar, droppstång och kartonger med mediciner. Det känns som att jag upplever pappas sjukdom och död igen då jag läser Annas blogg.

Däremot gör jag motsatsen också - jag kan vara nästan överdrivet glad och drar mig bara till roliga filmer, berättelser, böcker osv. Jag har ibland dagar då jag skiter fullständigt i vad jag borde göra och unnar mig att göra saker jag tidigare inte gjorde. Ett skydd som i stunden är ganska bra. I längden däremot kanske dåligt eftersom jag läser och drar mig till saker som får mig att slippa tänka på vad som hänt. I vissa perioder (speciellt då jag har mycket) fokuserar jag enbart på glada saker, vilket får bägaren att rinna över ibland. Plötsligt kommer verkligheten ikapp mig och jag blir EXTREMT ledsen eller EXTREMT förbannad.

Men men, det är väl så här det är efter att man förlorat någon av sina absolut närmsta - det går både upp och ned i perioder. Ibland får man "återfall" och vill bara gräva ned sig och ibland är allt som vanligt. Men hur mycket jag försöker känna att allt är som vanligt, fattas något och känslan av tomhet är övergripande och konstant. 

Skön helg + hot

Skön helg med fest och melodifestival hemma hos Anna, Johanna och Korp! Idag har jag jobbat med musikalen igen och jag och hjärtat har ätit en supermiddag med kött, klyftpotatis, bea, vitlökssmör, avokado och baguetter. MÄTT!

Mamma ringde sen och berättar att man kanske blir nedskjuten imorgon på min skola (Danshögskolan ligger på KTH). Hjälp?! En kille har skickat ett hot-mail och skriver att han ska skjuta ner så många som möjligt. Han har tydligen blivit dumpad av sin flickvän och ska skjuta ner alla han ser. Fler än vad idioten i Finland lyckades med... Då ställer man sig frågan: vågar man gå till skolan imorgon? Polisen och KTH tar hotet på allvar och kommer finnas på plats. De försöker även spåra honom. Ska man ta det på allvar? Kanske värt att göra det? Vore inte så kul att bli mött av en pistol på måndag morgon?

Om man vill läsa mer:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6775685.ab

Barnvakt idag

Sune dundrade in här halv nio imorse eftersom mamma var på annat uppdrag idag. Andreas och jag var lite smått trötta efter gårdagens fest och försökte få honom att sova så att vi kunde fortsätta sova, men Sune ville hellre studsa runt i sängen och pussa oss med sin långa blöta tunga. Till slut gav jag upp...
Sune försöker väcka Andreas och blir ledsen för att han inte vill ha hans blöta pussar.
Skelögd? Knäppa hund.
Till slut gav även han upp och somnade han med.
Äntligen vaknade Andreas!
Just nu... Vi är trötta efter en dag i Humlegården. Fanns så många roliga hundar att leka med. Vi ligger och slumrar i sängen och har det mysigt! Ursäkta bildkvalitén förresten... Mobilkameran är som den är.

Mobbad?

Mitt i koreograferandet av Greaselåtarna blev jag så himla sugen på att sjunga så att jag har kört ett eget karaoke-race ensam i lägenheten. Tanken var att dra ut på stan för att handla lite olika saker, plugga lite osv, men jag var så inne i mitt sjungande att jag helt glömt bort dagens planering.
Här står jag i mjukbrallor, duntofflor och linne och sjunger "Hero" med Mariah Carey. Fjärrkontrollen får agera mikrofon och grannarna är min publik. Stackarna... Men kul har jag! Soulsistah enligt mig själv. Man får liksom ta i på wailningarna och använda händerna ala Mariah på de riktigt höga tonerna.
Sjung med mig, det är fredag för i helskotta!

Vill någon bli min sponsor?

Kollade mitt stackars saldo för nån minut sedan och insåg att jag behöver en sponsor för att slippa nudlar resten av månaden. Funderar även på att leta pantburkar. Hur svårt ska det vara att hålla i pengarna? Eller rättare sagt, hur svårt ska man ha det som student rent ekonomiskt egentligen?
Så, vem vill sponsra mig? Man får sponsra både med mat, kläder och pengar (och godis). Som tack får ni en glad Matilda.
Detta erbjudande kan säkert ingen motstå.

Vides födelsedag idag!

Jag ljög nu igen... Vide vaknade egentligen bara imorse och kände att hon ville ha sin födelsedag idag så vi gav oss ut på stan för att köpa födelsedagspresent till henne. Vi gick till en leksaksaffär och hittade massa kul och Vide blev nöjd med sin present. Efter lite vin och mat har flickorna åkt hem på diverse uppdrag och nu ska jag njuta av min ensamhet :)
På Hemköp: Johanna visar vad veganen Vide har att välja på till middagen
Grattis Vide!!!!

Ett vin för alkisar

Funderar på att avnjuta detta vin imorgon bitti istället för kaffe tillsammans med havregrynsgröten och de rostade mackorna. Kan det vara en hit kanske?

Proffs som gör två saker samtidigt

Försöker läsa litteratur till examensarbetet och C-uppsatsen samtidigt som jag koreograferar....
Går skitbra... Eller jag låtsas iaf som det. Snart kommer Vide och sen ska vi möta upp Johanna på en liten shoppingtur för att sedan äta middag här i min lilla lya. Hörs senare!

Det är vååååår!

Det är vår gott folk! Solen skiner och värmer till och med! Vi ignorerar snön och drar på oss vårkläder tycker jag.
I vår ska jag plocka Tussilago, gå ned till Riddersvik (en plats i Hässelby nära där mami bor) och titta på havet med vitsippor, ha på mig för kalla kläder och envisas med att sitta på uteservering trots att det är snorkallt och äta lunch på skolans framsida istället för i kafét!
Andreas och jag på väg till picknick i Riddersvik förra våren


Jag och Johanna njuter av öl och Andreas fotbollsmatch i en grushög förra våren... Fanns inte så fina läktare ute i Haninges skog ;) Vårbleka och lyckliga!

T-t-t-t-trött

Stammar av trötthet! Dagen rullade på i högt tempo med dansundervisning till musikalen, 45 ungdomar att hålla koll på och jag var tvungen att skrika i en mikrofon fär att få en syl i vädret. Kände mig nästan som en aerobic-instruktör: "Å fram, sidan, hand, hej! BRA! Killar gör! Tjejer gör! Hejja!" Jag var överallt; på scenen, nedanför scenen, mitt bland alla, föste flocken hit och dit... Yes, det var bara att hålla ett högt tempo! Tappade nästan rösten och var så där lagom stirrig efteråt.

Direkt efter åkte jag in till stan igen, till skolan för att undervisa dansarna jag jobbar med i examensarbetet och kom hem för en timme sedan. PUH! Slut i kroppen och skallen. Men jädrar vilken rolig dag! Båda grupperna var så himla kul att jobba med.

Nu: Dusch + Tv.

Inte mycket till övers för katter

Men den här är rolig!
Jag tycker att min klumpiduns Sune som inte ens kan gå i trappor har lite att lära från katterna.

Onsdag

Dagens sysslor:
  • Skola, ärenden på stan, köpa band osv till filminspelning ikväll
  • Jobba, lära ut grease-koreografi till musikalen
  • Skola, undervisa min examensgrupp
  • Fritid, träffa hjärtat som varit i Göteborg
Solen skiner så det är ju bara att köra! See you later ;)

Ny fas

Då jag förlorade dig greps jag av nån slags panik-saknad. Men numera kan du dyka upp lite var som helst i min vardag. Idag dök du upp då jag var på väg hem från skolan. Du la ner sockerbitar i kaffet, bara så som du gör det. Alla detaljer fanns där, du satt vid köksbordet, dina knubbiga händer med några födelsemärken, klockan på armen, kläderna som du hade på dig, ditt ansiktsuttryck, din speciella lilla vita kopp, din guldkedja som du fick då du fyllde 50 och dina tofflor du alltid hade på dig hemma.
Sen försvann bilden av dig. Men jag kan plocka fram dig när jag vill pappa. Tyvärr blir jag fortfarande ledsen för jag saknar dig så mycket. Du var så varm och omhändertagande. Jag saknar att inte ha dig här. Det värker och bränner i bröstet då jag skriver om dig. Du är så älskad av oss pappa.
Vatten är du, även hjärtat.

Då jag var liten...


  • Hatade jag mitt namn, jag ville heta Johanna som min syster. Värre var det med mitt andra namn Gunilla...
  • Ville jag bli gymnast.
  • Utvecklade jag fobi för tandläkaren. Har det än idag.
  • Ljög jag mycket. T.ex. om att jag hade en lillasyster och katt.
  • Lärde jag Michaela om blommor och bin. Se hur bra det gick, hon har ju barn idag!
  • Hade jag en kanin som var nästan lika stor som jag.
  • Blev jag knivhotad. Jag gick i ettan på långstadiet och tre killar i sexan försökte råna mig och min kompis. På vad liksom? Frukt från den rosa, blommiga ryggsäcken? Nåt annat värdefullt hade vi ju inte.
  • Hade jag alltid skitiga fötter eftersom jag vägrade att ha skor.
  • Hatade jag att duscha, mamma och pappa fick tjata länge innan jag hoppade in i duschen.
  • Älskade jag öl, kaffe, smör, vatten och hundar.
Glad för ett glas öl!






Jag gillar att duscha i dagens läge. Nä nu ljög jag igen...

Ska tänka på roliga saker nu istället

Som t.ex. tanten på t-banan idag. Tanten såg lite jugoslavisk ut (alltså sträng) och bredvid henne satt en kille i 30-årsåldern. Killen drar ner snor i halsen så att det hörs och hon tittar bestört på honom, hennes mun snörpte sig och det var inte svårt att se urskilja hennes äckelkänslor. Killen drar ner snor en gång till och hon flyger upp från sätet, ställer sig bestämt två meter bort vid dörrarna och vänder sig om och tittar på honom igen, händerna i sidorna och ögonen uppspärrade... Den där blicken var inte att leka med! Så jag höll mig allt vad jag kunde från att börja skratta. Killen var helt oberörd, han märkte inte ens av henne.
Det var faktiskt kul, men ok, kanske roligare om man ser det på riktigt.

Tror jag blir galen...

Musiken finns inte på rätt ställe och A svarar inte då jag ringer... Nämligen han som flyttat den. Det går heller inte att bränna ut skiten eller göra en spellista. Jag har panik inför imorgon eftersom jag har för mkt inplanerat än vad jag hinner med... Och så funkar inte musiken! HELVETE vad arg jag är nu. Varför ska alltid det tekniska bråka?

Naken

Skulle jag bli arresterad om ja åkte i enbart mina gummistövlar till skolan? Nästan sugen på att testa. Synd att det inte var varmare ute.

Vågorna brusar

Längtar man bort alldeles för mkt om man tror sig höra vågorna brusa då man vaknar? Egentligen är det trafik jag hör. Men vi låtsas att det är vågor.
Ska gå och ta mig ett dopp (dusch egentligen, men låter skönare med ett dopp).

Ute på farligt vatten...

Det kan man verkligen säga hörrni. Och mina boots kan inte hjälpa mig i dessa vågor.
Jag utmanade en tjej och hon utmanade tillbaka. Snart kommer det att ske en tävling mellan mig och en mästare. Hur ska jag med min usla matlagning kamma hem vinsten??? Mina vänner har alltid skrattat åt mig i köket, min familj har alltid skrattat och här på bloggen kommer jag snart vara med i en matlagningstävling!? Bäst för mig att krypa till sängs och fundera ut nåt riktigt bra, annars är jag kokt... Eller stekt för den delen...
Får jag kanske ha en kock som assistent?

Klagomål på middag + mina nya boots

Studentamt säger den ena, sjuk i huvudet säger den andra! Vadå! Min middag var ju potatis och kyckling. Samma sak som att äta pommes frites!
Förresten, jag älskar min gummistövlar. Hur kan folk leva utan det i landet som består av 85% vatten? Så skönt att slippa hoppa mellan sjöarna på gatorna. Tack mami som gav mig dessa :)
Hejsan Petronella i från Plaskeby! Det här var för övrigt min favoritsysselsättnaning som barn. Vide, Michaela och jag klädde på oss galonisar och simmade (bokstavligen talat) i vattenpölar.

Vad kallas den här rätten?

Svar: Pom té poulet såklart!

Barnslig? Näe - charmig!

Så här ser alla bilder ut på mig ungefär. Jag kan inte se normal ut. Måste vara ett syndrom, en diagnos eller ett beroende...
Under den här harmoniska och vackra bilden kommenterar ex-kollegorna vilt på face book:
"Ooohhh vad fiiin han e. O du med Matilda, men mest han ;)" (En manlig kollega som är lite smått sugen på A)
"Jag skulle nog vilja påstå att det är ett mycket snyggt par det här.. Andreas står för det lite mogna fina uttrycket o tilda är en sexig, barnslig och charmig donna! sådeså!"




Barnslig? Nää. Man väljer vad man roffar åt sig här i livet och jag väljer "sexig" och "charmig". För barnslig är jag då inte!
Eller...?
Jag är en allvarlig tjej med fötterna på jorden. GRAVALLVARLIG.


Jag behöver inte tracka honom

Han gör det ju så himla bra själv!

Men lite kan vi ju ändå skratta åt honom här också... Eller hur baby face?

Internationella kvinnodagen


Vi kvinnor vi kan vi!

Feminister är ju läskiga och skrämmande. Eller hur?  ;) Men det är ju tack vare kvinnorörelsen och deras kamp vi har rösträtt. För 100:e gången firar vi kvinnodagen idag och jag tror att det fortfarande finns frågetecken kring den. I vissa länder får kvinnor presenter och hyllas, vilket jag kan bara förknippar kommersiell vinst utan gott syfte för vad dagen egentligen står för. Typ alla hjärtans dag.

Vi ska väl inte ha en jävla dag för att hyllas? Näe, däremot är dagen bra, en jävlaranamma-dag som uppmärksammar historien och visar förändring till det bättre.
 Då menar jag att ALLA kan förändra, inte bara kvinnorna. Dagen visar även de orättvisor som envisas med att finnas kvar och förpesta, som t.ex. det sjukaste av allt: kvinnor har lägre lön. Varför på detta viset?



Typisk söndag

Eftersom det blev festligt igår med 25-årsfest och jobb idag är jag lite smått mosig... Pizza med hjärtat och The Office-marathon passade perfekt för dagens fysik. Pizzerian ligger max 5 minuter från lägenheten, men vi tog Andreas nya firmabil dit. Lata? Snart även feta som den fetaste sumon du kan tänka dig. Nu ska jag slappa lite mer och dricka ännu mer cola. 
 
Men än så kan jag inte säga om dagen. Eller jo, jag har nog fått de skönaste nya kollegorna! Fick till och med skjuts hem av chefen. Underbart! Dessutom är jobbet i sig riktigt kul.

Nu: Nada.

Grease

Jag håller på att koreografera ett greasenummer till en musikal som jag jobbar med och ska dit imorgon och lära ut dansen... Får såna himla minnen från tiden då jag gick i musikalklass i högstadiet! Vi skrev om Grease-manuset från filmen till svenska, ändra om och skrev om låtarna helt själva. Vi gjorde danserna och bestämde roller. Fan vad kul vi hade! Längtar tillbaka till musikaltiden :) Johanna spelade hon den där tönten, Michaela spelade den elaka tjejen och jag spelade manslukerskan Marty. Vi var Pink ladys!
Från vänster: Johanna som hon den rödhåriga, jag som hon som sminkar sig och Michaela som hon med kort mörkt hår. Kommer inte ihåg namnen...
Från vänster: Freja, jag, Anna, Michaela




Hittade inga bilder från vår Greasemusikal, men hittade den här dåliga bilden på slutmusikalen i nian - Hair. Vi spelade pårökta hippies och den här bilden är tagen efter sista föreställningen då alla grät floder. Vi ville inte sluta nian! Så himla kul att kolla på de här bilderna :)

Sune igen...

Jag vet att ni säkert tröttnat på den här blåsvarta varelsen. Men vad skulle vi göra utan honom? Jag tycker att det är tur att vi skaffade honom åt pappa, sedan pappa är borta håller han oss uppe och gör oss glada!
Sune, du är den bästa jag vet!
Ser ut som att han är helt vanskapt på den här bilden. Men han är bara lite relaxad. Mamma och jag tittade på film och Sune ska alltid ligga nedanför. Nära är mysigast.
Mamma och jag gick ut och lekte med honom på ängen. Han ÄLSKAR verkligen snön. Kullerbyttor, marathon mellan mig och mamma och fånga snöbollar är roligast. Önskar att jag också kunde älska den här snön...
Blöta pussar är hans specialitet :)
Morot är hans delikatess. Han kastar den, sitter och tittar på vart den hamnar, sitter still en stund till... Och sen - BANG! Så attackerar han den.
Trappor vågar han sig fortfarande inte på (trots hans snart 20 kg). Då jag sover hos mamma sover jag på nedervåningen, då står han kvar och väntar på att jag ska komma upp snart igen. Till och med lilla chihuahuan Tyson (ca 1,5 kg) springer i trappor, men inte Sune. Det är läskigt.
Sune är skönast i världen. Tur att vi har dig.

Camera rape

Eftersom en viss person däckade tidigt på kryssningen, kan det vara så att hans kamera hamnade i mina händer. Och det kan vara så att den stannade i mina händer tills vi gick av båten... Smakprov?
Några stycken av säkert 50 bilder på mig med vänner.
Så håller du dig inte vaken.....kan det bli DIN kamera nästa gång... *Ja ba ba baaaaaa*
(Det sista var en läskig melodi)

Ovillkorlig kärlek?

Anton: Det var dags för mig att ringa nu tyckte jag och jag ville bara säga att du är helt underbar!
Matilda: Det är du med.
Anton: Snygg...!
Matilda: Du med!
Anton: Kurvig, varm, het, sjukt snygg, omtänksam, omtyckt, rolig tjej med en fantastisk utstrålning!
Matilda: Men Anton....
Anton: Meeh, nej! Du ska säga samma saker tillbaka!

Jantelagen

Du ska inte tro att du är något.
Du skall inte tro att du är lika god som vi.
Du skall inte tro att du är klokare än vi.
Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
Du skall inte tro att du vet mera än vi.
Du skall inte tro att du är förmer än vi.
Du skall inte tro att du duger till något.
Du skall inte skratta åt oss.
Du skall inte tro att några bryr sig om dig.
Du skall inte tro att du kan lära oss något.
Ur "En flykting korsar sitt spår" av författaren Aksel Sandemose, 1934. Grundar sig på Aksels egna barndom i en liten stad. Ingen är profet i sin egen hembygd...




På med knätofsarna och läs och lär gott folk! Dags att återuppta Jantelagen och bete oss som folk. Vi borde alla uppfostra våra barn utefter denna lag. Ingen ska fanemej få vara stolt över något, få känna sig speciell och unik, ingen ska känna sig god och omtyckt!
Är vi verkligen så påverkade av Jantelagen i Sverige? Tyvärr är vi nog det...

Ge mig mitt hår tillbaka!

Typ den här hårfärgen har jag på riktigt och vill mer än gärna ha tillbaka den... Längden också tack!
Tyvärr har jag sabbat mitt hår totalt. Det började med slingor i gymnasiet, sedan blekning i många år vilket gjorde att mitt hår gick av. Jag grät som en flicka då detta skedde! Från att jag haft långt hår ned till brösten och till och med ännu längre, kortades mitt hår av till en page. Det fanns ingen återvändo. Jag färgade håret själv och gjorde precis som det stod på paketet (jag kunde det utantill eftersom jag gjort det 1 milj gånger tidigare och det hade alltid blivit bra). Men då jag ställde mig i duschen den här gången kände jag hur håret rann ner för min rygg... Då  jag drog fingrarna genom håret fastnade stora tussar med hår i handen och det värsta var att det slutade aldrig att ramla av. Panik? Som fan!
Bild 1: För ett år sedan. Skallepär och ledsen, trivs inte alls i kort hår.
Bild 2: Jag fyllde 20, bruna och ljusa slingor - GE MIG! (Vilka jävla snygg-miner jag försöker mig på!)



Håret ramlade av både från rötterna och på mitten av hårstråt. Jag fick klippa av det mesta till en page och efter det har jag haft extremt tunt och slitet hår. Därför vågar jag aldrig mer färga håret själv eller färga på det färgade håret. Numera gör jag ljusa och bruna slingor hos frisör, eftersom det inte sliter lika mycket på hela håret. Men fan alltså, jag vill ha tillbaka min riktiga hårfärg och hårkvalitén... Dock får jag fortsätta att göra slingor ett tag till + använda löshår de kvällar jag vill känna mig snygg. Urs vad jag hatar att ha kort hår! Ska till min underbara frisör imorgon och försöka bli fin!
Men visst lyckades jag bra med färgen då jag blekte själv? Den här bilden är från tiden då jag blekte själv, men fortfarande hade håret kvar. Dock ska jag aldrig mer göra det. Inte värt att tappa håret!


Totalt ointressant inlägg säkert, men fan vad jag hatar att ha så slitet och kort hår. Numera är håret mycket längre än page, men eftersom det blir slitet fort, går av på mitten osv, måste jag klippa mig ofta. Det tar mig alltså väldigt lång tid att spara ut de trådsmala proteinutväxterna! Men vänta bara, snart har jag långt hår igen. Om typ 5 år och då har jag säkert blivit gravid och tappat allt igen....

Yeah!

Hjärtat lurade mig, han skrev ett sms om att blusen inte fanns i strl 34. Då han hämtade upp mig för att vi skulle byta mina gummistövlar (ja, jag tänker inte använda andra skor förrän det är 25 grader och snön är borta) slängde han en Hm-påse i ansiktet på mig. Min blus!!! Han hade lurat mig den jäveln :)

Min man vet vad jag vill ha!

Har varit på jakt efter den här snygga och billiga blusen från Hm hela helgen, men den är såklart slutsåld överallt: http://www.hm.com/se/#/theblues/
Och så ringer Andreas..
A: Jag tror att jag ser din blus på Hm här i Täby C... Ska jag köpa den åt dig?
M: JAA!!! Du är bäst!
A: Jag vet, en riktig man. Borde egentligen inte sagt nåt och bara köpt den som en surprice.
M: Då låtsas vi att det här samtalet har inte skett!
Nomineringen "Dagens man" går till.........:
ANDREAS!!!!!

Mms till Anna

Matilda till Anna: Finn ett fel....
Anna till Matilda: Menade du det att någon bajsade mig i ansiktet precis innan fotot togs?!




Alltså... Hur jävla brun kan hon bli??? Borde vara förbjudet att komma hem så där mitt i vintern. Rätt åt henne att jag snott hennes linne och svettat ner det!

Jag MÅSTE få vara elak..

Jag vet att många kommer tycka att jag är elak nu. Men jag kan få sånt himla sug efter elakheten ibland, den liksom sköljer över mig och jag måste få kasta ur mig nåt elakt. Andreas min underbara pojkvän brukar ju vara den utsatte, men nu blir en människa jag inte känner utsatt istället. Jag vill hellre kalla det för pay back time...
Varje gång jag och Andreas går och handlar i en viss mataffär betalar vi i kassan till en dam i 55-årsåldern, en väldigt otrevlig dam som knappt pratar med en. En gång genomförde jag ett köp utan att ha fått ett "hej" eller "Det blir så och så mycket".  Och trots att jag sa hej, tittade hon bara surt på mig och väntade på att jag skulle dra kortet. SÅ otrevlig är hon. Förra gången Andreas och jag var där och handlade sa jag åt Andreas att stå still så att jag kunde ta kort på henne som befann sig i bakgrunden. Jag vet - ELAKT! Men jag var tvungen. Hon har alltid massa fjädrar och skit i håret och jag tror aldrig att jag träffat en otrevligare människa.
Jag vet, man ser henne inte, enbart därför jag lägger upp bilden. Annars hade jag ju varit ett monster!



Jag får lite ångest då jag skriver det här inlägget eftersom då vi väl kom fram till kassan log hon stort "Heeeejsan! Det blir 214 kr. Tack så jättemycket!" Och sedan vinkade vinkade hon åt ett barn och kommenterade mamman att ungen var jättesöt. Andreas och jag stod där i chock och jag började att skratta. Hur kan en person vara som förbytt? Var det hennes tvilling? Nej, nej... Vi tänkte precis samma sak: Den charmiga kvinnan måste varit på dejt och ja, ni vet...fått nåt...
Nu ska jag vara supertrevlig mot henne varje gång jag handlar och jag hoppas att jag får samma bemötande nästa gång jag är där och handlar. Det vill säga: jag hoppas att hon får gå på dejt fler gånger. Annars tar jag dit en någon man som kan göra henne gladare! Nån intresserad?

Hett tips - Cougar Town

Mitt hetaste tips för kvällen är denna underbara serie!
Såg första avsnittet av den här sjukt roliga serien igår kväll på en sida och förälskade mig direkt. Courtney Cox gör rollen som galen mamma i 40-årsåldern klockrent. Jag tror jag skrattade högt ett 10-tal gånger och jag tror många kan känna igen sig i hennes karaktär. Att hon är nyskild och sugen på lammkött gör ju saken ännu roligare. Kolla på Cougar Town 21.55 ikväll!

Tyvärr ingen kvällsro...

Somnade kl 02.00 och gick upp halv sju. Teet Kvällsro gjorde faktiskt så att jag kände mig lugn, dok inte trött och förmodligen var det nog psyket som sa åt mig att bli lugn... Bara att hoppas att gröt, smörgås och kaffe gör att jag piggnar till. Ni får ha en fin dag!

Förhoppningsvis kvällsro

Nu ska vi se om teet "Kvällsro" funkar. Som ni säkert vet har jag extremt svårt att sova om nätterna och så har jag haft det i flera år i vissa perioder. Efter pappas bortgång har jag svårt att sova varje dag.

Lista på vad som funkat hittills för att kunna somna:
  • Alkohol - tragiskt nog det enda som bitit på mig, men det går ju inte att förtära var eviga kväll...
  • Extrem utmattning - och då pratar vi flera dygn utan sömn med mycket träning på dagarna.
Lista på vad som inte funkat hittills för att kunna somna:
  • Försöka att tänka på annat än det tragiska som hänt, skola, vad jag måste hinna med dagen efter - då man försöker inbilla sig att man ligger på en strand eller dylikt för att försöka stressa ned, kommer de där dumma tankarna iaf. Det är fruktansvärt svårt att sova då man aldrig lyckas ta sig ned till ett lugn utan hela tiden  är uppe i varv.
  • Varva ner en timme innan läggdags - hur varvar man ner då man inte kan kontrollera tankarna?
  • Läsa en bok - har faktiskt funkat nån gång, men det var nog mest pga. extrem utmattning.
  • Sömntabletter - de sömntabletter jag testat är utav den mildaste sorten, hälsokost från apoteket. Däremot har jag testat starkare en gång i Portugal då jag hade en sömnlös period, då ragglade jag som ett fyllo till sängen och så vill jag inte behöva somna. Dessutom hade jag ont i huvudet dagen efter. Sömnpiller går bort! Vill inte hamna i nåt beroende.
Så nu återstår det att se, funkar Friggs te Kvällsro? Det smakar gott iaf...

Kryssning = dans på rosor

Har inte orkat skriva då jag varit helt död efter kryssning + mer fest. Har dessutom jobbat lite och igår var jag så slut att jag låg som ett kolli hemma hos Andreas och glodde på tv hela kvällen. Men det var det fan värt! Man kan tycka vad man vill om kryssningar och visst, det är white trash. Äcklig miljö och skumma människor. Men vi var 23 stycken glada vänner som hade så jävla kul! Tror jag skrattade konstant, underbara vännerna är det bästa och det här behövde jag. Det här ska vi göra om!
Blondinerna höll ihop, bara Fanny och Sofie som saknas!
Jag, Karin och Anna i taxin på väg till båten. Anna är äckligt brun!
Skål! Rom och cola i hytten.
Hängiga ögon?
Linus med hans freestyle
Black and White. Annas två veckor i Egypten syns ganska tydligt, själv blev jag kallad för gris efter att detta foto togs. Kanske finns en likhet?
Kryssningen bestod av 50 % dans, där bland en duett mellan Anna och Gp som det snackas en hel del om. Det var nog det vackraste jag sett. Hela gänget drog ner till karaoken, alla 23, och Gp och Anna stannade på dansgolvet där en tjej sjöng "Bed of roses". Avancerade lyft, graciösa rörelser, ömma blickar och hängivenhet är ord som beskriver duetten. Anna kastade sig i Gp's armar och han snurrade runt henne som en riktig prins. Jag hoppas att filmen läggs ut snart så att jag kan dela med mig av den vackra dansen här.
"Ööööhhh" Pigga Jonas och pigga Korp.
Obligatorisk body-shot ala charter ;) Om jag ska vara ärlig så var detta den första body-shoten jag någonsin skådat. Trångt var det också.
Läs skylten och säg det med finsk brytning.
Fanny bättrar på sin pojkvän Jonas smink
Plötsligt då jag och Gp dansade, blev vi med i en musiktävling. Vi förlorade mot en mamma med sina tre barn, men vi fick champagne och choklad som plåster på våra ömma sår... Då var det också dags att kliva av båten. det var nog lika bra...