"Känn dig besegrad Kissie"

Borde överskriften egentligen varit till denna bild.

Mitt smycke

Nu ligger det här på soffan och torkar, inte klart än. Det slutgiltiga resultatet lägger jag upp imorgon! Undrar vad typ av smycke det kan vara :)

Nitar, lack och läder

Kom precis hem från en runda på stan med Vide. Vi åt sushi och besökte den coola butiken Blue Fox på Gamla Brogatan. Ett hett tips är att gå dit om man vill köpa roliga tyllkjolar, rockiga kläder, nitar, lösögonfransar mm.
Detta är resultatet av dagens shopping! Nitarmbandet ska jag klippa sönder och göra skapa ett annat typ av smycke av materialet. Lägger upp bilder på det då det är klart. Dags att skapa!

Ska jag sminka mig så här på lördag?

Lyckat... (Bilden blev pytteliten, lånade den från tokyoandy.webblogg.se/category/mode.html)

all fokus på lördag

Ska bli så kul att klä ut sig igen. Finns det något roligare? Jag sitter och inspireras av sminkbilder på nätet och funderar ut detaljerna till lördagens outfit. IIIHHHHHH! Ska bli grymt kul.
Har förresten glömt att skriva att vi ändrat tema, mot min vilja... Nu är det superskurkar som är temat. Men jag tänker inspireras av den popstjärnan jag tänkte vara. HA!

FAAAN!

Skola, undervisat på praktikskolan i skolan och hem och plugga... Hade bokat tvättid klockan nio, men nu har jag ju glömt bort den! Så nu måste jag tvätta till klockan tolv. OM ingen tagit min maskin. Dags att springa ner!

Finnar

Bara en sista grej innan jag ska sova... Då jag var 15 hade alla finnar och dålig hy, men inte jag. Jag hade len och jämn hy. Jag blir alltså straffad för det senare i livet. Men en sak bara, var han tvungen att vänta 9 år innan han straffade mig? Numera har ju alla fin hy, men jag ser ut som en 15-åring i ansiktet... Och ingenting funkar, ansiktstvätt, ansiktsmasker, peeling osv hjälper ju inte! Vad ska jag göra åt alla finnar? Den enda lösningen jag har är att döpa dem. Varför? För att de blir snällare mot mig? NEJ. Försvinner de? NEJ.




Igår vaknade A med en skitstor finne på hakan. En böld! Den var så stor att halva hakan hade svullnat upp. (Urs, en sådan hade jag på audition till Danshögskolan...) Och innan vi skulle sova kom han ut från badrummet...
A: Jag kanske ska ta det här som en varning?
M: Vad ska du ta som en varning?
A: Finnen... Det är en varning om hur jag skulle se ut om jag blev fet.




Jag är glad

för att jag är trött! Det händer aldrig att jag är kvällstrött, eller jo, men ytterst sällan. Jag undrar om det är åldern som börjar komma ikapp mig... Jag brukar ju vara som piggast, mest kreativ och glad på kvällen och natten. Men nu har jag suttit sedan klockan nio och ansträngt mig för att hålla ögonen öppna. Har varit tvungen att plugga, annars skulle jag sovit för länge sedan.
Dagen i övrigt har varit skoj! Klasskompisen Jenny och jag var och shoppade inför Halloween. Vi köpte ascoola lösögonfransar, shorts (dem jag lagat) och en shortsdräkt. Det var så himla mycket folk på Butterick's att det var kö utanför. Vi hade tur som slapp det, men shit var trångt det var inne i butiken! Folk är galna och det galna beteendet smittar av sig...
Men nu ska jag snart krypa ner i sängen och drömma om min underbara pojkvän. Han är ju faktiskt den bästa i världen eftersom han gör mig så glad och lycklig! :)

Händiga Muttan

har fixat knappen på shortsen! Sydde dit den men lite längre ut mot dragkedjan, på så sätt gjorde jag midjan lite större. Stolt.

BAJS!

Köpte precis ett par fake skinnhotpants/shorts på HM. Köpte i strl 34 och orkade inte prova dem i butiken. Nu kom jag precis hem och satte på mig dem. Liiiite smått tighta var dem och då jag drog i dem för att knäppa knappen, lossnade den :(

Ska jag sy tillbaka den och byta till ett par större? Fuska lite..... De skär ju in i låren tom....

halloween i helgen

Bild från förra årets fest hos Annica och Linnéa. Tema Alice in Wonderland goes The Shining. Fanny och jag var flamingosarna från Alice i underlandet såklart.
Karin, Hannah, Llullan, mfl ska ut i helgen och vi har hittat ett tema: Scary Popstars
Jag vet vem jag ska vara, men det är hemligt än så länge. Shhhhh...

wohooo!!!!

Jag har bara haft ettan, tvåan och fyran på tv, men nu helt plötsligt har jag hur många kanaler som helst! Gud gillar mig. Vänner på femman. YES! Men om de försvinner kommer jag ju gråta tårar stora som elefantbajs.

Pojkbandskväll

Jaha.... Nu har jag lyssnat på alla pojkband i världen.... OFRIVILLIGT.
Min pojkvän gillar West Life, Back Street Boys och LFO. Han har suttit på youtube i över en timme och kommenterat låtarna med:

-jag säger bara: NOSTALGI! Åhhhhhhh....
-Åh, Tilda! Du måååååste lyssna
och
-Fan vad den här är skööööööön!
Spice Girls var heta drömmen för honom och killarna i pojkbandsvideorna var förebilderna. Kanske inte ska säga nåt eftersom jag ett flertal gånger var med i talangjakter som Ginger-spice (Johanna var självklart Scary-spice och vi stoppade in mjöl i plastpåsar och gjorde bröst av dem).
MEN, Andreas gillar det ju fortfarande....

Dansa dansa!

Hade seminarium om teknikanalys idag på skolan och vår lärare visade detta klipp. Blev så himla sugen på att åka till New York för att dansa!


Vem sitter ner i en hiss?

Visst skulle det vara kul om man stod och väntade på hissen, och så sitter en människa på den där nedfällbara stolen i hissen?
Varför finns det ens en stol? Denna bild är från Vides hiss, tror det är typ ett 4-våningshus. Hinner man bli trött i benen på den korta tiden? Man hinner ju knappt sätta sig ner förrän man ska ställa sig upp igen.

Ser man nån likhet? :)

Det översta är det där superkända youtube-klippet på det coolaste bröllopet någonsin! Första gången jag såg det tänkte jag "så DÄR vill jag också ha mitt bröllop!!!". Det tänkte säkert alla andra som sett det också.
Men då jag såg min favoritserie The Office, förstörde chefen Michael min dröm... Tror för övrigt att detta avsnitt är det roligaste av alla The Office som jag sett.

vegan-humor

Min kära vän Vide är ju vegan sedan födseln och vi andra i kompisgänget tycker att det är skitkul att hitta på veganskämt. I lördags då vi var hemma hos Michaela, Chris och Poppy tog Vide på sig Michaelas pälsjacka och jag sprang för att hämta mobilen för att hinna fota henne. Vide är ju ingen militant vegan, men vi brukar leka att hon är det. Tyvärr blev bilden skitdålig, ögonen ser vampyrliknande ut...
Kanske bara jag som tycker att det här är kul, sitter och asgarvar åt bilden :)
Vegan i päls

Smart resonerat... eller?

Från Din Sko, 800 :-
Paljettklänning från MQ - Paris, Kate and I, ca 400:-
Shoppade loss lite i fredags... Klippte + slingade håret på den underbara salongen Zinq, köpte dessa två klädesplagg, gick ut på kvällen på den italienska restaurangen och sedan till Storstad. Vill verkligen inte kolla kontot efter den här helgen... Som student borde man inte unna sig så här mycket. Speciellt inte om man bor i en bostadsrätt i stan... Men ibland måste jag ju få lyxa till det! :)
Det är ju enbart precis efter löning och CSN-utbetalning som man kan unna sig shopping och lyx! I mitten av månaden är ju pengarna ändå slut! (smart resonerat....) Då är det ju onödigt att ha ångest för att man lyxat till det en endaste gång i månaden. Visst!

Bön-diskussionen fortsätter....

Jag har tydligen haft en sådan där hoppande böna! Michaela skrev precis:
"Anledningen till varfor jag vet att hoppande bonor ens existerar ar for att du hade en san. PA DITT KOKSBORD. Din mamma var med. Fraga henne. Ni hade varit is tan och kopt den dar. Jag tyckte att det var skitlaskigt."



Jag vet att det kanske är ett konstigt ämne att diskutera i över en vecka, en jävla larv inne i en böna... Men den HOPPAR ju! Hur coolt är inte det? Men jag står fast vid att de ger mig en panik och klaustrofobi-känsla.
Kolla här då Michaela! Så här ser den ut då den väl lyckas ta sig ut ur bönan. Tyvärr så händer det typ 1 gång på hundra (jag höftar lite, men det händer iaf sällan) att de lyckas. Oftast dör de innan de ens fått se solljuset...

Elma är coolast

Nyss hemkommen från släktkalaset, så kul att träffa lilla Elma igen :) 7 månader gammal och studsar upp och ner hela tiden. Hoppgungan som syrran gav i doppresent har satt sina spår... Nu ska jag ladda inför morgondagen. Gud vad mycket bebisar man  får leka med nu förtiden! Nu är det dags för söndagsmys.

Fan vad elakt!

Andreas är elak... Han kommenterade detta inlägg med:
"Tilda! Du har en vårdare redan..."


sköna söndag!

Underbart att klockan är en timme mindre, älskar att ställa om till vintertid! I fredags drog vi mätta och belåtna till Storstad ist för Mama Kins releasefest. På Storstad var resten av tjejpacket och kvällen avslutades med att jag höll på att kissa på mig av skratt då Carros pojkvän Christian förvandlats till en snuskig Leifi. Sjukt bra humor har han den där Christian! Precis så där äcklig och extrem som jag gillar :)
Igår samlades hela packet igen, denna gång hemma hos Mickan, Chris och Poppy. Kvällen gick ut på att tracka Johanna, hon luktade så illa att hon inte fick sitta i närheten av lilla Poppy och inte heller sitta på madrassen där Poppy brukar sova. Detta är förståeligt, Johanna är inte barnvänlig! Hon hade dock försökt att klä sig propert för en gångs skull, hon hade tom polotröja på sig....men utan framgång.. Det hela slutade med att hon låg på golvet, långt ifrån Poppy oss och andra.
Eftersom hon blev stött av våra kommentarer, kontrade hon med att säga saker som "Matilda din finska slinka" och dylikt. Vi måste stoppa denna burleska mansslukerska....
Idag ska jag träffa min fina guddotter Elma och släkten.

förvirrad?

Då jag gick för att slänga soporna igår måste jag varit helt inne i mina egna tankar... Soprummet ligger längst ner och jag bor på våning tre. Jag tog trapporna på vägen upp igen och körde in nyckeln i dörren, men det gick inte att vrida om låset.
Det brukar väl alltid funka? Drog ut nyckeln igen och försökte typ ytterligare tre gånger. Till slut såg jag namnskylten intill dörren. Det var inte min dörr jag stod vid... Vart var jag? Vad höll jag på med? Tänk om någon trodde att jag försökte göra inbrott? Jag sprang ut i trapphuset igen och såg att jag gått en våning för långt, jag var på våning fyra, vid lägenheten över mig. Jag sprang ner en våning, dubbelkollade att jag stod vid min dörr och skyndade mig in i lägenheten. Hoppas ingen sett mig!
Hur sinnesförvirrad kan man vara? Jag gör alltid såna här grejer!
Som då jag skulle åka och möta min systerdotter vid Slussen, då stod jag på perrongen vid centralen och gick på Mörby Centrum-tåget ist för gröna i motsatt riktning. Då jag åkt en station märkte jag att jag var vid Östemalmstorg... Eller då jag var på väg hem från skolan och löste korsord på t-banan (jag vet, det är bara pensionärer som löser korsord, men jag älskar det!), jag vaknade till då jag hörde en station jag inte kände till, jag hade alltså åkt tre stationer för långt.
Det är vid dessa tillfällen som jag önskar mig en vårdare.

Casual friday

Idag blir det middag på en liten italiensk mys-restaurang som jag älskar. A och jag ska dit med Carro och Christian, det blir pardejt! Vi börjar bli vuxna nu.... Men sen ska vi vidare till Mama Kins releasefest för den nya singeln "In the City" och för den otroligt snygga videon till låten (he ho hi). Det blir en rockkväll. Undra vad jag ska ha på mig? Mina kläder är inte så rockiga....
Men denna outfit kanske skulle göra succé? :)

mys och fett-fest

Kom hem till den här mysiga lägenheten :)
Och nu har jag och mr A tryckt i oss detta... Plus köttfärsås och spagetti.

yeah

Den här var ännu bättre! Säkert bara fula tyskar och typ Brüno som har såna: http://www.coolstuff.se/T-Qualizer_V2

Partyhöjaren!

Alltså dessa glasögon måste  ju göra en till festens drottning! Jag vill ha! :)
http://www.coolstuff.se/Drinking_Glasses
Partprissen på filmen ser rätt nöjd ut :)

Gamla bilder från insparken

Hahaha! Min sköna klasskompis Ida la upp dessa bilder på face book :) Vi byggde ju upp en stad på insparksfesten på skolan och nedan har vi en fitnessbrud som jobbade på Sats, en frisör som hette Gullan, två korvgubbar, en tatuerare, två poliser och en hora, en som jobbade på skatteverket (som inte släppte in vem som helst på festen), två skönhetsexperter som jobbade på ett spa och gjorde manikyr och Jenny kommer jag inte ihåg vad hon gjorde.
Här håller vi vårt aerobic-pass till "Call on me". Snyggt att bodyn skär in i rumpan på mig...

Viktig debatt om husdjur

Svar på Mickans kommentar: Tror du att jag vill ha en hoppande böna? Jag skulle ju få panik varje gång jag tittade på den! Den är inlåst i sitt skal och hoppar gör den nog för att den gör allt för att komma ut. Klaustrofobi! Måste slå upp detta... Michaela, om du är riktigt intresserad av dessa bönor, kan du läsa mer om dem här: http://exotiskadjur.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=a77157f9-48db-4d00-baf7-6966b73f44d6
Jag kan köpa an åt dig ist :)
Nä, jag vill ju ha en dvärgpinscher, men eftersom jag inte kan skaffa det pga tid och pengar, vill jag ha nåt kul. Kanske ska plocka upp en salamander från dammen hemma hos mamma och pappa? Min pappa hade dem coolaste husdjuren då jag var liten; pirayor och hajar! Min pappa är häftig.

Ge mig guld

Alltså guld som i guldfisk!
Den här kanske skulle få mig på bättre humör? Husdjur brukar ju få mig glad, som mina sköldpaddor i Portugal, mina pudlar eller min systers lilla chihuahua Tyson.
Den här fula fisken ser iofs sur ut, kanske skulle skaffa mig en gladare guldfisk? Det ska jag tamefan göra! Vad kan det kosta egentligen? En liten skål, TVÅ gulfiskar (det måste det ju vara, annars blir de lika sura som bitterfittan på bilden), lite sand och en växt. Det borde ju vara en självklarhet att ha lite fiskar hemma i lägenheten. Jag kan ju inte ha nåt annat djur pga tidsbrist. Om jag inte har råd (jag är luspank) ska jag önska mig två guldfiskar :)

svartvitt

Den där drömmen om Maria Montazamis liv ligger fortfarande kvar som slagg i min hjärna... Just nu funderar jag på att boka en enkel resa till Milano. Kanske ska hoppa på den där designutbildningen jag sökte för ett år sedan? Här suger ju det mesta iaf.

Idag är ingen bra dag att skriva på. Det är för mycket svart och för lite färger på denna onsdag. Man kan ju alltid drömma sig bort till Maria. Mmmm, min idol Maria.... Jag är sorglig. Jag är deppig. Jag är ensam.

tarminfektion

Andreas hyrde tidigare ut sin lägenhet i andra hand. Alldeles nyss rensade han ut sitt städskåp varpå han hittade en burk där det stod "mot tarminfektion" på.... Vi var ju såklart tvungna att kolla upp vad det innebar och symptomen för tarminfektion är kraftig diarré och vattnig diarré. Andreas blev inte så glad då han fick höra symptomen. Vi hoppas verkligen att toaletten städades ordentligt innan Andreas flyttade in...
Vad är det med min kille egentligen? Dessa tarm och rumpsjukdomar verkar följa honom (se nedan inlägget om hemoroider). Lite smått oroväckande.

Pm klar!

Sitter och klappar mig själv på axeln -duuuuktig Matilda!

Tillbaka till mitt PM

Bara två rubriker kvar... Sedan ska jag skriva uppgiften till Dans och Hälsa. Kaffe är gott!

matilda = styrka och strid

Det här med namn är intressant. Vart kommer betydelserna ifrån egentligen? Såg att många på blogg.se heter Matilda och jag tycker att var varannan tjej numera heter "mitt" namn.
Då jag var liten fanns inte många Matildor och jag var avundsjuk på min systers namn. Jag ville också heta Johanna! Inte ett tantnamn som Matilda! Men då jag var 6 år och Mickan dök upp i mitt liv, kom även hennes lillasyster Matilda med i bilden. DÅ började jag gilla mitt namn. Äntligen någon som hette samma sak som jag!
Men numera älskar jag namnet Matilda, synd bara att alla försöker sno det ifrån mig ;)
Matilda är ett kvinnonamn med tyskt ursprung som betyder styrka och strid. Matilda är också en sammansättning av det fornnordiska namnet Hild och började användas i Sverige på 1600-talet.
Detta är till alla coola Matildor, speciellt till Matilda Evaldsson, men också till Chris. Känn dig som hemma :) Det är ju trots allt Australiens inofficiella nationalsång.

bra sagt

Från den bästa serien The Office. Älskar Dwight och Michael.

Den högmodige Matilda

Har suttit hela kvällen med mitt PM inför examensarbetet/C-uppsatsen och betar av listan på allt som ska finnas med. Kommer till rubriken "Tidsplan". Hur tänkte de nu? Jag har fostrats av en hippiemamma som älskar att gå vilse i skogen, tror de att jag ska kunna göra upp en tidsplan? Jag kommer aldrig i tid och har ingen som helst tidsuppfattning. Andreas och jag tävlade igår om vem som gissade bäst på vilken tid vi skulle vara hemma hos syrran och jag tror jag gissade en 15-20 minuter fel.
Det står tom på pappret att "Denna rubrik rekommenderas för den högmodige. Han får snart lära sig att uppgjorda tidsplaner sällan håller sträck". Jag tillhör den där högmodige.

???

Varför hittar jag den här bilden i Istanbul-albumet på min dator? Stjärt, det är bara du som vet svaret...

Maria lever mitt drömliv

Jag är så less på skolan och massor av andra saker i mitt liv att jag verkligen vill leva som Maria Montassami. Det är inget skämt, jag vill på fullaste allvar bli hemmafru. Tänk vad skönt att bo i ett hus i Hollywood, sola och bada hela dagarna, ta hand om barnen, skjutsa dem till aktiviteter, gå på manikyr, till frisören, massören och alla andra människor som kan göra en fin och utvilad. Tänk att slippa jobba! Inte ha några tråkiga tider att passa, bara ha barnen och mannen + MASSOR av husdjur. Åååh! Precis så vill jag leva. Jag drömmer mig bort till dig Maria, till ditt piffiga hus, din fluffiga vovve, dina snälla barn, dina ljusrosa läppstift och dina dagliga aktiviteter.

God natt!

Tyson och jag har matkoma efter all lasagne

Tillbaka i soffan efter helgens bravader

Mina förväntningar på Noshas födelsedagsfest igår var: middag, tårta och presentöppning. Tänkte att vi kanske skulle vara max 15 pers. Ack så fel jag hade! Vi var över 40 personer och festen drogs igång med rivstart. Det var inte vi "unga" som började dansa och hålla igång, utan Noshas föräldrar som drog upp oss för att dansa. De är så underbara och coola. Middagen bestod av en GIGANTISK buffé med allt möjligt gott och tårtan var typ en gånger en meter :) Ok, jag kanske överdriver lite.... men om man jämför detta med hur jag är van att fira födelsedagsfester, kan man ju bara kasta våra tråkiga och stela traditioner i soptunnan. Noshas coola mamma drog upp oss stela svennebananer till dans och Noshas pappa dansade arslet av oss. Sedan fick vi ta del av en teaser-dans med tårtkniven, kniven vandrade runt bland olika gäster och till slut fick födelsedagsbarnet skära upp tårtan. Grym fest! Tack för att jag fick komma Nosha!
Efter middagen och presentöppningen (hon fick en Italien-resa, massor med pengar, kläder, smycken mm mm mm mm) drog vi till hotellet och sedan hem för att sova.
Idag hämtade vi min syrra på Arlanda, hon har varit i USA i två veckor och då hon sträckte sig efter sin nya handväska såg jag en stor ring i vitt guld på hennes finger! Hon har förlovat sig!!! Grattis Tomas och Sara, detta måste vi fira! :) Sedan drog vi till IKEA, jävla bajs-IKEA, de hade inget av det jag ville ha och sedan drog vi hem till andra syrran på middag. Åt så sjukt mycket! Godaste lasagnen. Nu ligger jag och Andreas hemma hos mig i soffan och jäser.

Fake eller äkta?

Läste precis ett inlägg i Jennys (min barndomskompis som jag fikade med i veckan) blogg http://vardagsglimt.blogg.se/2009/october/hur-gick-det-till.html?_tmp=902dab446cf8a23e8273a121c183e7317b57dc50
Inlägget handlar ju om att hon trodde att hon köpt en ovanligt fin plastblomma, som sedan visade sig vara en riktig. Bra blomma som kunde luras så där! Det är inte alltid så lätt att se vad som är fake och vad som är äkta...
Det får mig att tänka på då jag var kanske 10 år och köpte en plastsköldpadda på kolmorden. Den såg så himla äkta ut och jag lurade till och med min mormor att den var levande. Då hon var på besök i Sverige ett år, fyllde jag badkaret med lite vatten och la dit den. Mormor tyckte att den var jätteläskig och vågade inte klappa den. Det gick så långt att varje gång hon behövde gå på toa, gick hon på nedervåningen ist. Hon var livrädd för den. Stackars mormor!
För någon månad sedan frågade hon om den fortfarande levde... Hon är så rolig, varför har hon inte frågat det tidigare? Jag hade nästan glömt historien, men hon påminde mig. Jag höll fast vid min lögn, fick dåligt samvete över att jag ljugit i alla dessa år... Min "mommo" är ju som sagt coolast i världen!
Detta kanske inte alls har med Jennys inlägg att göra, men jag kopplade iaf hennes blomma med min sköldpadda Lucas :)

Vad händer idag då?

Sola, plugga, försöka bli snygg och gå på födelsedagsfest! Alla verkar fylla år i september och oktober i år, så brukar det inte vara. Det innebär alltså att nya människor tillkommit i mitt lilla liv :)

Visst blir killar snyggare med en bebis på armen!

Pappa Chris och lekfarbror Andreas
Michaela sa det då Chris höll i Poppy och det är något jag verkligen håller med om. Det händer nåt med killen då han får en söt bebis i famnen. Dessutom verkade Andreas älska att hålla i Poppy, det är ett gott tecken. Jag tror inte att jag behöver övertala honom.

fredagsmyyyyyys

Andreas skriker och gapar så fort den reklamen kommer, han hatar den med hela sitt hjärta, men ikväll blir det faktiskt fredagsmys! Vi ska hem till Michaela, Chris och Poppy och Vide kommer också mysa med oss. Vi ska äta pizza och kolla på film. Ska bli kul att se Poppy igen, hon är så söt att man inte kan sluta att titta på henne. Andreas har inte sett henne än så jag hoppas verkligen att han kommer känna samma sak som jag känner då jag ser henne (att jag också vill ha barn...). Annars får jag väl övertala honom :)
Titta på henne och njut av hennes skönhet:
http://swedish.blogg.se/2009/october/7-som-dvargarna.html#comment

Jag gråter

eftersom jag blir så himla avundsjuk. Vill också ligga där vit runt munnen eftersom den bruna masken tvättats bort med sprit. Vill också spruta in botox så att jag får knöliga läppar :(
Om sanningen ska fram gråter jag för att det är sorgligt.

2001, 2005, 2009

Eftersom Michaela frågade om vi tyckte att vi såg mognare ut på bilden från Poppys dop som var förra helgen, än gruppbilden från Tessans fest (den bilden med röd bakgrund), var jag tvungen att leta fram dessa bilder:
Visby 2001
Vi sjunger och dansar till vår låt "Genom eld och vatten" - Sarek. Vi har även gjort en koreografi till den låten som vi alltid gjorde på fester mm. Koreografin kopierades även av tjejer som inte var lika coola som vi.

Fest hemma hos Tessan 2005

Poppys dop oktober 2009. Frågan lyder: Ser vi mognare ut?

jag gillar

  • min knäppa familj
  • min underbara och roliga pojkvän (han räknas också in i familjen)
  • mitt coola och fina tjejgäng
  • mat: kött, oliver, vitlök, pesto, kyckling, potatis, efterrätter osv osv
  • rött vin och mojito
  • massage
  • cola
  • titta på folk
  • härma människor
  • shoppa
  • godis
  • sol
  • dans
  • pyssel
  • foton
  • hundar
  • Poppy
  • gossip girl, the hills och the city (men säg inte det till någon)
  • min humor
  • Maria Montassami och Silvia
  • helgfruskosten då jag är ledig
  • resor
  • höstens färger
  • att vakna med mitt hjärta
  • göra saker man aldrig gjort tidigare
Till slut måste jag säga att jag är så tacksam över att jag är frisk och fri till att göra vad jag vill. Det låter som att Fröken Sverige smörar för domarna och svenska folket om att hon inte bara är vacker, utan också har ett gott hjärta och är otroligt smart... Men på sistone har jag tänkt mycket på detta. Jag är frisk och kan göra vad jag vill med mitt liv! Jag skiter i skolan t.ex. och har inte dåligt samvete över det. Det känns oviktigt just nu och därför fyller jag dagarna med vad jag vill.
Min syrra Johanna har ett bra motto som jag mfl borde ta till sig:
Så länge ingen uppfinner fler timmar per dygn så gör jag det jag VILL, inte det jag BORDE!
Fred på jorden

Älsklingshalsbandet från Istanbul :)


bara jag-dag

Skiter i skolan, allt plugg och träning idag. Ska ner och sola, sedan får vi se vad resten av dagen bjuder på! Det enda "måstet" jag har idag är att jag ska undervisa, resten av dagen ska få bli som den blir. Skolk är bra för själen.

Oboy och nattlinnen

Fick precis de här underbara bilderna från Jenny (barndomsvännen som jag träffade igår). Visst är vi söta i våra nattlinnen? Jenny poängterade även i mailet att hon älskade sina glasögon och att hon hade valt dem alldeles själv. Hon verkade dock lite tveksam till valet idag. Varför Jenny? Dem är stentuffa! Runda och härliga! Haha :) Jag gillar även volangen i kragen på mitt nattlinne... Tusen tack för bilderna! Jag blev jätteglad :)

Gruppbild!

Ylva, Vide, Michaela, Tessan, Johanna, Anna, Fanny, jag


Inte ofta alla tjejer samlas längre, men detta är det coolaste gänget med den äckligaste humorn. Fan vad vi hade kul här (från Poppys dop). En hade hade inte hunnit ta på sig trosorna, gissa vem!

Har min pojkvän lämnat jorden?

Han svarar varken på sms eller telefonsamtal iaf. Hatar då man inte får tag på en person, jag blir nojjig och tror att det hänt nåt med personen i fråga. SVARA DÅ JAG RINGER STJÄRT!

Mina systerdöttrar

Jag skymtade några Victoria's secret påsar på en bild i min syrras blogg :) Hon och hennes kille bloggar under deras USA-resa. Mest för att vi i resten av familjen ska bli avundsjuka och för att vi billigt ska kunna informera syrran om hennes två döttrar som har huset för sig själva....
Mammas kommentar om hennes dotter (min systerdotter) i hennes blogg:
Hej! Var till er ikväll. Snyggt och fint. Becca är så duktig på att städa. Hon pluggar hela tiden, är så ambitiös. Melina jobbade, lika flitig och duktig hon också. Ni behöver inte vara orolig. Becca kommer för tidigt till skolan varje morgon.
kramar från oss här i blåsiga vindar.
HAHAHA! Rebecca är så jävla smart. Lägger fram skolböcker och allt. Melina har tatuerat sig, vet min syster om det? :) Mina älskade små systerdöttrar!

Jenny och Jenny = Vin och kaffe

Fullt upp som vanligt! Igår följde min underbara klasskompis Jenny med hem till mig, vi skulle bygga en modell av Tensta centrum till en "case-uppgift" till skolan. Underbart! Vi drack rödvin, lagade mat och pysslade hela kvällen. Vid halv elva på kvällen kom Jenny på att vi måste plugga till Dans och Hälsa-kursen, lite snurriga i bollen satte vi igång med att läsa om alla möjliga konstiga proteiner mm. Eftersom vi inte fattade någonting och eftersom vi knappt kunde uttala orden i artiklarna, skyllde vi på vinet. Idag har vi redovisat om hormoner och överträning och visat upp vår fina modell. Men den är än så länge top secret, därför kan jag inte lägga upp nån bild på modellen än. Det får bli en pysselbild på Jenny ist :)
Efter skolan idag träffade jag en vän som jag inte sett på över tio år som också heter Jenny. Så otroligt roligt! Vi gick hos samma dagmamma och lekis och vi gick också i ettan tillsammans. Efter skolan spelade vi piano hos en underbar lärare, han blev inte klok på oss och gjorde allt vad han kunde för att vi skulle göra våra läxor. Det hela slutade med att jag fejkade ett brutet finger (jag hade helt enkelt tröttnat på att spela piano och lindade in mitt finger i bandage för att ha en bra orsak till att få sluta) och pga att jag och Jenny gick i olika skolor, tappade vi kontakten. Det var synd eftersom det var jättekul att träffa dig igen Jenny! Mer fikastunder med skratt, toast och kaffe!
Nu ska jag försöka plugga lite och sedan ska jag böna och be om massage av Andreas. Får se hur det går. Håll tummarna för mig :)

Katabola och anabola hormoner

Låter det intressant? Sitter och pluggar till tisdagens redovisning i Dans och Hälsa-kursen. Intressant, men nån med dyslexi måste ha skrivit artikeln jag läser. Nu ska jag sluta skriva och läsa det sista. Back to work!

en av Gårdagens glada stunder

Andreas och jag sitter bredvid varandra på hans kompis födelsedagsfest och efter middagen börjar ett band att spela. En av låtarna är glad och har en irländsk klang och Andreas börjar digga i form av ett juckande. Han sitter på sin stol och liksom gungar fram och tillbaka då han plötsligt utbrister:
"Matilda, jag vill rida barbacka på en hingst."
Jag trodde att jag skulle kissa på mig av skratt. Kommentaren kom ifrån ingenstans och han fortsatte glatt att låtsas rida på sin stol i takt med musiken. Ibland blir jag så himla osäker på hans läggning...

så här känner jag mig idag


vilken helg!

Har haft fullt upp och asroligt :) Kul att träffa Carro i fredags, hon var så himla snygg. Igår var jag på det roligaste dopet någonsin. Det var ju Poppy som skulle döpas och då prästen frågar Michaelas australienske pojkvän (pappan till Poppy) vad de bestämt att barnet ska heta, svarar han med säker röst "yes". Hahaha :) Alla i kyrkan skrattade och Chris skämdes lite.
Sedan åkte vi hem till Mickans mamma och fikade. Kul att träffa hela tjejgänget och Mickans familj, jag har träningsverk i magen av allt skratt. Jag var nog överlycklig över att träffa alla som jag inte sett på länge.
Efter dopet fick jag träffa mina finska fastrar som var och hälsade på över dagen. De är sjukt roliga, hade precis varit och tatuerat sig tillsammans. Sedan åkte jag och Andreas ut till Slussen för att fira Andreas underbara kompis Ewa. Sjukt trevlig och rolig kväll, god mat och roligt folk.
Nu ska jag få lite ordning på mitt liv.
Jag ska:
  • plugga Dans och Hälsa
  • göra klart den där jävla Vägfinnaren
  • strukturera upp inför mitt PM
  • städa och diska

Favoritlåten

Är den inte fantastisk? :) Älskar då de släpar henne i spagat i mitten av videon. Genialiskt.

Fullspäckad helg :)

Kom hem för en liten stund sedan och ska snart börja att göra mig i ordning för min underbara väns 25-årsfirande. Imorgon blir det dop för världens sötaste -Poppy och sedan ännu ett 25-årsfirande.
Alla dessa 25-årsfester är lite skräckblandad förtjusning för mig...
Skräcken är att jag snart är 25 :(
Förtjusningen är att jag ännu inte fyllt 25 :)
Hur många gånger har jag skrivit 25 egentligen? En i varje mening, alltså 6 gånger. Nu blir det middag och vin, sedan bli snygg och dölja mitt horn i pannan och fira Carro!

Ta mig tillbaka!

Tror jag drar tillbaka till Istanbul. Eller varför inte Thailand, Mexiko, Brasilien, Kenya eller Peking? Det spelar egentligen ingen roll, bara jag får befinna mig på en annan plats än Sverige! Vill ha lika kul som vi hade i Istanbul, resan var behövd och älskad. Tack resan, jag lever på dig nu!

Tillbaka...

Jag har hållit mig borta från bloggen eftersom jag enbart hade skrivit om tråkiga och ledsamma saker. Men just nu i denna stund är jag som vanligt igen :) Har undervisat min underbara grupp och min handledare (som jag också hade utvecklingssamtal med igår ang den moderna kursen) var och tittade. På måndag får jag feed back från henne. SKONA MIG! Jag tabbade mig mer än vanligt och enligt mig kollega som dansar hos mig, var jag inte lika bra som vanligt. Det är bra med ärlig respons :) Nu proppar jag och Andreas i oss popcorn och cola. Innan det åt vi kyckling, ris och grönsaker. Min underbara man hade lagat mat som var klar då jag kom hem. Han vet hur man behandlar en prinsessa :) Bästa Andreas, du är finast i världen!

Den här natten

var den värsta! jag sov knappt någonting förrän vid 6 på morgonen... Och då jag väl lyckats somna kom mardrömmarna. Vaknade helt svettig och blöt i ansiktet av tårar. Urs. Jag vill sova och drömma att jag ligger och solar på en strand ist. Nu ska jag till skolan och ha utveckligsamtal med min lärare. Får se hur det går...

Tillbaka till vardagens mysterier

Sitter och pluggar, suckar och magen kurrar. Eftersom jag inte hunnit handla något och kylskåpet gapar tomt, har jag ätit det mest utsökta: Nudlar. Bläää! Man blir inte ens mätt på dem.
Sitter också och funderar på varför jag gått och blivit flygrädd och vad jag ska göra för att jobba bort rädslan. Förstår inte vart rädslan kommit från! Jag har alltid älskat själva känslan då man lyfter från marken, sett det lite som en bergochdalbana och då jag rest långt har jag kunnat sova eller läsa mig igenom resan. Men efter paniken jag fick då vi var på väg hem från Side i somras, känns det bara som att rädslan blivit större. Jag greppade jag tag i Andreas hand så fort planet lät annorlunda eller studsade till och jag förstod inte varför ingen annan reagerade, vi höll ju på att dö! Jag sitter och tänker att jag kommer dö vilken sekund som helst då jag flyger.. Hur ska jag någonsin kunna flyga i 10 timmar då jag inte ens klarar 3? Det har liksom aldrig varit ett problem tidigare och jag blir sur på mig själv. Nästa gång ska jag fråga om jag får sitta framme med piloten hela resan :) Just det, piloten igår var kvinna och hette Lena, det var första gången jag flög med en kvinnlig pilot.

bilder från istanbul


seni seviyorum Istanbul!

Då vi väl landat i Istanbul, hittade vi till slut guiden som skulle ta oss till hotellet, vilket inte var så lätt med tanke på den enorma folkmängd inne på flygplatsen. Killen som stod med Airtours-skylten syntes knappt i vimlet. Då vi väl kommit ut från flygplatsen var det typ folkmängd-chock nummer två, staden vimlade av barn, poliser, katter, sopgubbar (vi kom fram till att det måste vara ett otacksamt, men extremt viktigt yrke i den här staden...) bagare, mattförsäljare, chineser, turkar, turister mm mm mm mm. Staden var fullkomligt proppfull av människor! Hela staden var som Drottninggatan under den värsta julshoppingen och vi märkte snabbt att det gällde att ta för sig för att ta sig fram.
Väl framme på vårt hotell på Taksim square dumpade vi av våra grejer, tog en snabb dusch och gick ut för att utforska. Vi hade hamnat på det coolaste och bästa stället, hotellets läge var det verkligen inget fel på. Vi bodde i princip 2 minuter från en stor shoppinggata och parallellgatan till den bestod av ett galet bardistrikt :) Vi avslutade kvällen på en av barerna där vi åt sen middag och drack Efes och mojito. Vi hade nog aldrig sett så mycket folk på samma ställe, folk satt typ i knät på varandra och då två gatumusiker mötte Andreas blick och det var kört... De ställde sig så nära att deras trumma och dragspel nästan snuddade vid oss och drog igång en svängig melodi så högt de kunde, i bakgrunden hördes technomusik från alla olika barer och vi ville bara därifrån. Som tur var kom en servitör och körde bort dem och vi kunde fortsätta äta. Vi kom på oss själva med att sitta helt knäpptysta emellanåt, det var som att se en föreställning. Det hände saker överallt, hela tiden. Det var underbart!
Vi fortsatte vår weekend med massor av shopping på stan, i ett enormt shoppingcentrum och på Grand Bazaar. Vi åt vår frukost på Starbuck's, lunchade på de små restaurangerna och middag på Panorama och Mikla. Anledningen till varför vi drog till Panorama var ett litet missförstånd i kommunikationen mellan mig och Andreas.... Det var lite annorlunda eftersom vi åt middag med rika gubbar och tanter och kände oss lite väl unga.. Men maten och utsikten kunde vi absolut inte klaga på. Vi satt på 20:e våningen och kunde se hela Istanbul! Dagen efter hamnade vi på det coolaste stället jag ätit på, Mikla. Maten och drinkarna var av bästa sort och utsikten också. Man kunde gå ut på en terass och se över till den asiatiska sidan och resten av staden och jag tänkte att här kunde jag nog tänka mig att äta middag varje dag i resten av mitt liv. Jag skulle liksom inte ha något emot det :)
Nu är jag hemma och vaknade för en timme sedan. Dags för frulle! Bilder kommer efter frukost, måste bara lägga in dem i datorn!

Snart bär vi av

Lyckades undervisa och hade så grymt kul! Alltid lika roligt att träffa min grupp, de får mig på det bästa humöret! Efter åkte jag till Vide för att låna kamera och sedan hem för att äta. Efter det var jag ju tvungen att packa. Lyckas alltid skjuta upp det till sista sekund. Vi drar kl. 5 imorgon bitti och snart ska jag sova.
Det roliga är att jag och Andreas beter oss precis som min mamma och pappa då de ska resa. Mamma väntar in i sista sekund med allting, packar på natten innan (om de ska åka tidigt på morgonen), går upp ca fem minuter innan de måste åka och pappa blir så frustrerad att han bara suckar åt henne. Pappa däremot blir stressad och gillar att vara förberedd, Andreas blir iofs inte lika stressad, men han gillar att vara förberedd och ha kolla på läget. Han frågade precis om jag hade fixat solkräm, visst är han rolig? Det tyckte iaf jag och trodde att han skämtade. Men eftersom han är lite rödlätt i huden (trots att han är halvturk), blir han lätt bränd. Frågade honom precis om det var ett skämt, men han bara frågar varför jag trodde det.... Stackarn haha :) Vi ska till en storstad där det är 26 grader! Inte fan blir man bränd då! Han ska gå upp tidigare än jag för att hinna med att föna håret. Mitt söta hjärta, han vill vara fin. Aja, nu är det dags att fixa lite mer och sedan sova. Puss på ett tag! Ses på tisdag :)

Ett ställe vi måste besöka!

(Bild lånad från bloggen http://mammapappabarn.wordpress.com/2009/05/21/har-ska-vi-tillbringa-kvallarna/)
Denna restaurang heter Mikla och den måste vi besöka då vi är i Istanbul. Det är utsikt över Marmarsjön tror jag och typ resten av staden. Här ska vi sitta och njuta av mat, värme och den sjukt fina utsikten! Tack Jacqueline för dina tips och din reseguide på Expressen. Nu ska jag till skolan och förbereda inför kvällens lektion!

Förlåt Michaela

Men jag var arg och frustrerad... Förlåt. Puss

Varför straffar du mig Gud?

Inte nog med att jag är snorig som en äcklig dagisunge... Nu har jag fått ryggskott! Vad fan är detta? Jag blir så jävla arg! Ikväll ska jag undervisa, hur ska det gå till? Hoppas jag kan röra mig då iaf.
Min vän Michaela skrev en väldigt uppiggande kommentar "du är alltid sjuk". JA MICHAELA; JAG ÄR ALLTID SJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Men testa att träna så mycket som jag gör och hålla igång så långa dagar som vi gör på min skola. Alla är jämt sjuka och mitt immunförsvar suger väl pga detta. Tack för att du alltid ska påpeka att jag jämt är sjuk. Det gör mig lite friskare....

RSS 2.0