Sår i huvudet

Märkte precis att jag har ett sår i huvudet från en av Sunes attacker... Han gillar att bita i håret och då han väl fått tag på en hårtes, ruskar han med huvudet. Det gör SKITONT! En riktig vilde den där Sune.
Sune vill inte lämna tomten. From som ett lamm? Nej, skenet bedrar...



Posering i dimman. Han vet hur man ser söt ut :) (Bilder tagna av systerdotter Emma)


Nu ska jag städa upp efter mig och åka till Andreas!

Förlåt om jag var dum

mot dig. Men jag får skylla på morgonhumöret... Puss? :)

Avundsjuka

Varje morgon sitter jag här i min soffa och äter frukost. Och varje morgon är jag avundsjuk på Andreas. Han sover en och en halv timme mer än mig varje dag! Han går upp kl. 08.00 och jag går upp kl. 06.30.... Och ibland får han ÄNNU mer sömn än mig, jag har ofta svårt att somna och kan ligga i timmar innan jag försvinner bort till John Blunds vackra land. Då sover han två timmar eller mer, om man jämför med mig. Och det sjuka är att han ALLTID är trött! Jag blir nästan arg på honom.
Vem fan får sova mer än åtta timmar varje natt förutom små barn? Är det bara jag som aldrig sover i åtta timmar i sträck? Nu har jag iaf fått i mig gröt, mackor och kaffe. Dags för att göra mig i ordning för skola!
Och Andreas din lilla unge, du ligger här i sängen och snarkar just nu... Det är nästan så att jag vill slita upp dig ur sängen för att du ska få känna på hur det är att sova lika lite som mig. Så avundsjuk är jag. Det är så att jag borde skämmas...

Duktigt mamma

Hennes parkering utanför mataffären igår... Snett och en meter utanför rutan :)

1:a advent och Sunes namnsdag!

Har precis återhämtat mig från ett skrattanfall. Sune älskar att ligga i trånga utrymmen som under soffan, sängen och under stolar. Det är väldigt lågt från stolspinnarna till golvet, men han ska prompt ligga där. För att komma under ålar han ner som en säl. Han liksom kanar ner med huvudet först. Han ser så rolig ut! Hans lilla tjocka kropp gör ju att allt han gör ser kul ut.

Lekkamraten och grannhunden Ronja, en riktigt fin labbe :) De älskade varandra.

Vill alltid vara nära... Somnade så här inne på toan då jag sminkade mig :)

Första mötet med Andreas innehöll bitlekar. Allt är gott att bita på...
Han är förbannat smart och lättlärd. Direkt efter maten går han till ytterdörren och gnäller och han kan redan "Sitt" och "Vacker tass". Bästa hunden i världen :) Skriver mer sen, är så fruktansvärt trött efter gårdagens bravader med tjejorna :)

Bus och sömn

För en stund sedan busade mamma med Sune, hon stoppade in tidningspapper i en strumpa och han gömde sig i sin korg och bakom möbler för att mamma inte skull få tag på hans leksak. Mamma busade runt med honom i ca 5 minuter, plötsligt började ögonen på Sune att hänga. Han började bli trött.... Nu ligger han under soffan i vardagsrummet, där är det svalt, mörkt och mysigt. Han får knappt plats under soffan och man får nästan hjälpa honom att komma ut därifrån eftersom hans lilla knubbiga rumpa fastnar. Han är helt underbar! Jag är så kär i honom!
Här har han precis vaknat till liv igen och är sugen på bus igen :)

Sunes söt-min
Allt är spännande för honom och han biter på allt: mattan, soffan, vattenskålen, våra fötter och strumpor, kläder, fingrar... Ja ALLT! Och inte nog med att jag har en pojkvän som snarkar... Sune snarkar också! Jackpott....  :) Det sköna är att han verkar känna sig som hemma.

Nu har vi hämtat Sune

Hemma hos mamma Selma med syrran
I bilen på väg till sitt nya hem
Det var lite läskigt att lämna mamma och syskonen. Han gnällde lite och studsade runt i knät på mig.
Men pussades massor ändå :)
Svalt vid fönstret
Och till slut somnade han på sin snuttefilt som han fick från sin första familj.
Väl framme i sitt nya hem var han på gott humör. Efter lite kissandes på tomten fick han mat som han slukade på tre sekunder. Sedan "hoppade" han runt i köket (han hoppar inte speciellt högt, bakdelen hänger inte riktigt med...) och ville leka massor. Ett gosedjur som ser ut som en labradorvalp var favoritleksaken. Vi kallar den för "Mini-Me".
Men sedan blev han väldigt trött och somnade på tröskeln mellan köket och ett av rummen.
Söta Sune :) Han ligger fortfarande på tröskeln och slaggar.
Välkommen hem till oss Sune!

Förresten...

Appropå björn-skådespeleriet. Jag har kommit på vad jag vill bli då jag är stor: Skådespelare i barnprogram!
Jag skulle passa som det. Ett, jag älskar att klä ut mig. Två, jag gillar att leka. Tre, jag vill inte bli stor.
För visst måste det vara så? Dem som håller i barnprogram måste ju älska att leka och de måste ha lite ålderskomplex. Passar mig perfa.

Försovning, men bästa dagen ändå

Shit! Hur gick detta till? Jag vaknade nu! Och med mobilen i handen... Jag måste ha stängt av larmet i sömnen. Och nu hinner jag inte till andra lektionen heller. Fan vad trött jag måste ha varit! Då är det väl bara att hoppa in i duschen och göra sig i ordning för att åka och hämta vår lilla prins Sune :) Bästa dagen på länge!

Ok, det var inge kul

Jag lovar att sluta med mina misslyckade björnskämt.

Att ge en björnkram

Kan sluta illa...

Björntjänst...



And they call it

bear looooovee! ♥ La la la la la la laaaaaaa.....
Bilder från gårdagens filminspelning. Tanken var att vi skulle öva på att filma närbild, helbild, olika vinklar osv. Karaktärerna var tant på en bänk och tjuv som skulle ta tantens väska. Vi tyckte att det blev roligare med en björntant (som spelades av mig) och en björntjuv (som spelades av Karin). Obs! Notera tantens Burberryväska ;) Top notch!

Hoooo haaaa

Långa dagar? Ganska... Varit på skolan från halv nio imorse och kom hem för 10 minuter sedan.
Trött? Ganska... Men imorgon hämtar vi Sune, så det gör inget :) Nu kokas det nudlar, jag orkar inte laga nåt och har inte hunnit de senaste dagarna. Det är med nudlar man bygger en vacker danskropp. Eller??? nä. Fy vad jag flummar nu. Osammanhängande och så där.
Ja just det! Vi hade ju dansinterpretation idag för första gången med Cecilia Roos. Jag trodde rätt om henne. Hon är ju grym! Vi fick välja mellan tre olika solon och jag valde ett från koreografen Per Jonsson. Kul som attan. Nu är nudlarna snart klara. På återseende!

onsdag!

Dagens planering:
9:00-11:30 - Kleinteknik
11:45-12:15 - Improvisation
LUNCH
14:00-21:00 - Filmkurs
Snart snart snaaaart har jag en ledig helg! Kors i taket :) Den ska spenderas med Sune och mina vackra tjejkompisar.

3, snart 2 dagar kvar...

Sen kommer skönheten vi väntat på! :)
Mamma har redan köpt en bädd, leksaker och 15 kg mat. Systrarna har också köpt en massa leksaker och pappa har gjort en jättefin namnskylt och krok där det står "Sune" i tjock silvertråd. Jättefin! Nu är allt klart för hemkomst Sune! Din nya familj väntar på dig med spänning :)
Jag måste hinna köpa bädd och grejer också, tyvärr har jag inget liv utanför skolan och jobbet, men snart så! Första tiden kommer han bo hemma hos mamma och pappa, så jag kommer hinna köpa tills det är dags för hans helger här hos mig. Vi har bestämt att han ska bo här varannan helg, de helger jag inte jobbar. MYS! Vi ska gå på massor av promenader och leka i Rålis!

Pepparkakshus

Jag vill göra ett pepparkakshus som detta:
De sju dvärgarnas hus :) Kolla in den fina inredningen!

Tvättbråk

Då man bokar tvättmaskiner mellan 18:00-21:00 har man fanemej rätt till att tvätta under alla timmar man bokat! Då jag gick ner för ca en timme sedan med ytterligare ett lass tvätt (jag har inte hunnit tvätta på X antal veckor...) hade någon idiot tagit mina maskiner! FÖR I HELVETE! Jag hinner inte tvätta förrän nästa vecka så jag är riktigt arg nu.
Mitt tvättberg har visserligen krympt, men jag har fortfarande kläder som skulle kunna fylla två maskiner tvätt i lägenheten. GRRRRRRRRRRRRRRRR. Idioter!

Funderar på att gå ner igen och slänga ut deras tvätt, om det går. Jag skulle iofs inte hinna tvätta eftersom tvättiden är slut om en halvtimme, men jag skulle göra dem förbannade.

Jag försöker att vara en duktig flicka

men glömde att köpa tvålen till Joao... Och kommer inte hinna att göra det förrän på fredag kanske. Well, hoppas att hans pojkvän gillar honom utan mjölkchokladdoften. Men vet ju aldrig med supermodeller. De kanske dissar en om man luktar människa?
Idag har jag varit i skolan och haft didaktik, skoj faktiskt. Skön stämning på lektionen (vilket är ganska ovanligt enligt mig). Har tänkt att jag ska vara en duktig flicka idag och har redan påbörjat min duktighet. Tvätten är i maskinerna nere i tvättstugan och jag ska alldeles strax börja läsa Cecilia Roos uppsats - Att avläsa en form, dansarens arbets- och tolkningsprocess. Vi ska ha henne nu i dansinterpretation. Nice. Jag har faktiskt längtat i två år på att ha henne som lärare. Hon är ju grym den där Cecilia Roos.
Nä, nu måste jag börja läsa! See you later! 

Prinsen Joao

Har pratat massor med min bäste vän från Portugal ikväll och har lovat att skicka honom en tvål i mjölkschokladsmak. Hans pojkvän äääälskar den tydligen :) Så imorgon ska jag försöka hinna förbi Lush på Birger Jarlsgatan efter skolan. Allt för Joao, han är ju en prins...
Förhoppningsvis kommer han och hans pojkvän, modellen Hugo till Stockholm i januari. Hoppas!

Labrador-rackorna!

Så det är en sådan hund vi kommer få hem på fredag? :)
Labradorhundarna

"Labrador-rackorna, ha de sämsta anseende som väl några hundar kunna ha. De äro i verklig mening allätare, och försmå ingenting, från och med fiskavskräde och läder till och med människor. William J LOng skildrar på sitt mästerliga sätt dessa hundar. "Arga svultna djur, som drogo slädarne om vintern, och som om sommaren ströko omkring och levde av att jaga kaniner och plundra fiskarnes torklador och svinstior eller fånga flundror på stranden då tidvattnet sjönk. Vågar du dig ut bland dessa hundar och är rädd, så rusa de på dig och hugga likt vilddjur efter ben och strupe, men sväng ogenerat med en duktig käpp eller ändå bättre, gå lugnt din väg utan att låtsas om dem, och de slinka undan och snegla på dig med en hungrig blick ur ilskna ögon".



(Text ur en gammal hundbok, http://www.alltomhundar.com/hundforum/viewtopic.php?f=8&t=6536)

Nu börjar julpyntet!

Eller??? Näe. Men jag hämtade min lilla minigran, tomtar och sen fick jag en sån där julblomma av mamma i helgen.
När ska man börja pynta egentligen? 1:a advent va? Jag börjar bli lite sugen redan nu...

God morgon

Somnade innan tolv igår, vaknade för en stund sedan. Skulle kunna sova i tre dygn. Snart kommer Sune :) Japp, namnet på vår lilla valp är klart: Sune!

Min helg:

Jobba
Äta
Äta middag
Decka
Sova lite
Jobba
Middag
Hem
Sova
Redo för en ny vecka? När får man vara ledig?

Hejja...

Redo för en ny dag fylld med dans, denna gång i Eskilstuna! Med rödspränga ögon ska jag bara klä på mig nu och åka. Frukost får ske på tåget. Hejja hejja. Ikväll blir det födelsedagsmiddag för Micke, imorgon jobb och förlovningsmiddag för syrran och Tomas. Söndag - jobb och sedan födelsedagsmiddag för Christina. Hejja hejja hejja!

Inte bara jag som var trött idag...

Mellan repetition och genrep
Amanda - klassens stjärna på handstående och lyssnar helst på Darin :)

Jobbar 5.30-21 typ?

En galen dag kan man säga. Gick upp halv 6 imorse, har hållit i work shops och dansat typ hela dagen, hade föreställning och kom hem för en liten stund sedan. Nyköping är hett! Vi dansade i butiker, på gator och på Nyköpings teater (kommer inte ihåg vad den heter). Morgondagen blir inte riktigt lika lång, men nästan.
Redo för en varm dusch! Mina ben värker som attan, kommer nog vara tvungen att amputera dem vid 30 års ålder..

Vi ska på dubbeldejt

Med Ben  och Jerry. HohohoHiiiiiii!
Humorn på topp. Låg precis och skrattade åt hur lätt det var att driva med Andreas. Kissade nästan på mig. Nu diskar han och sjunger Back Street boys "oh giiiiirl".

Så här går det

då Bettan tvingar i mig sprit...
Detta hade aldrig hänt om hon inte tvingat mig..

Inte bara jag som blev påverkad av Bettys hets... Fint Madde: PARK CORE!


Är det en flört jag försöker mig på? Helt klart misslyckat isf..



Snygga flickor i taxin!

Somnar stående

snart... Jag ser ut som en knarkare idag. Mina röda ögon blänker av tårar, inte för att jag är ledsen utan för att jag är förbannat trött.
Men repetitionen gick super! Imorgon ska jag ta tåget kl. 7 till Nyköping, sen blir det dans hela dagen lång! Jag och Amanda ska hålla i work shop för gymnasieelever kl. 9 och sedan blir det föreställning, improvisation runt om i hela staden och tåget hem på kvällen igen.
Nu har jag diskat och ska ner med sopor. Ljuva, glamorösa liv.... Jag har ju sagt att jag vill leva som Maria Montazami ju! Andreas, vi flyttar till Hollywood, kom igen!

Fusk i musiktävling!

Filmen är från i lördags hemma hos mig och vi tävlade om artist och låttitel. Madde var tävlingsledare och Betty, jag och Vide tävlade.
jag blir minst sagt upprörd. Vide fick ett poäng för det här och jag lovar att det bara var för att Madde tyckte synd om henne! Betty vann med 10 p, jag fick 6 och Vide fick 3. Men nu då vi ser filmen så kan vi ju radera ett poäng tycker jag! Tävlingsinriktad? Jag? Näe.... Gillar bara inte fusk!

Ser fram emot

nästa helg på Fannys inflyttningsfest med de finaste flickorna:
Plus Anna som inte är med på denna bild. Sorry Tessan, du var halv på den här :/ Och Mickan också, du är tyvärr för lång bort, men vi saknar dig! Och Anna är inte ens med på bilden.
Bra styrt Fanny!

Mickes födelsedag!

Idag är det Mickes födelsedag och det ska vi fira på riktigt en annan dag. Men på födelsedagar måste man sjunga och i familjen har vi som tradition att sjunga stämmor. Detta gjorde jag alldeles nyss i telefonen då jag ringde Micke och så jag sjungit klart hörde jag bara Tyson morra i telefonen. Jaha.... Det var tacken...
Dessutom har han kommenterat detta inlägg med en kommentar från en sk "Söta Lisa", denna Lisa är egentligen Micke. Ville bara klargöra detta. Dessutom berättade han att han är på ca 425 bilder på finest.se och att jag borde välja en bild därifrån och göra mer reklam för min blogg då jag gjort det. Hans manager ansåg även att detta var en bra idé.
Tyvärr Micke, sökte förgäves på finest.se, men fick till slut gå igenom mina egna bilder på datorn ist. Detta var vad jag fann:
Tyson och Micke på midsommarafton 2009




Grattis på födelsedagen Micke!

Örjan Andersson - Pacing in Vaudeville

Precis hemkommen från Örjan Anderssons dansföreställning "Pacing in Vaudeville" och det bara spritter i benen! Inspirerande med alla kontakt-duos och trios, grymma lyft och ett skönt flow. Jag är så inspirerad att jag inte vill göra annat än dansa nu! Modern dans är ju så jävla grymt att jag dör, alla vi från klassen kände oss stolta över vårt blivande yrke: det är sånt där vi sysslar med om dagarna och ska fortsätta med så länge våra kroppar orkar. Detta är ett hett tips till alla, föreställningen går imorgon också.
Det var länge sedan jag kände mig så här inspirerad, går man en dansutbildning som är så pass intensiv som vår är, faller man lätt in i svackor. Detta var bra för mig, för oss! :)

Face book stalker-lista

1. Jimpan - kompis sedan högstadiet
2. Andreas - min käreste såklart!
3. Betty - underbar vän
4. Michaela - underbar vän sedan vi var 6 år
5. Fanny - ytterligare en underbar vän sedan måååånga år tillbaka
6. Carima - min gamla jobbpolare och fantastisk dansare
7. Vide - blöjpolare sedan vi var ett
8. Johannes - sjukt rolig kusin
9. Malin - Andreas kompis flickvän, och även kompis till mig
10. Hannah - min underbara klasskompis som har bästa skrattet
Detta är ju för kul, oavsett om det stämmer eller inte :) Jimpan mitt lilla skrot, jag känner mig hedrad!

Processvecka

Gud vad skönt det är att vara ledig den här veckan, har fortfarande inte ätit frukost eller klätt på mig :) Helt ledig är jag väl egentligen inte, ska göra en workshop med en skolkompis idag, pluggade med Pullan igår och resten av veckan går åt turnén till Nyköping och Eskilstuna. Helgen går åt till jobb, men det gör ingenting. Vi får ju hem vår valp snart :) Hellre att tiden går fort än att behöva tänka på honom och längta ännu mer. Jag är verkligen såld...
Nu ska jag äta frulle och sen ska jag ut på stan och kolla på hundprylar, jag sa ju det: JAG ÄR SÅLD! I kväll blir det föreställning på Dansens Hus med klasskompisarna. Ska bli grymt kul! Nu - Frukost.

Plugg med Pullan!

Vi har varit duktiga och pluggat idag, trots att vi har en ledig vecka. Eller egentligen åt vi mest :)

Hundbädd

Surfar runt på nätet efter fina hundbäddar och hittade denna fina! Som en stor mjuk kudde att ligga på.
Bild från Dog´s Companion
Det borde inte vara så svårt att sy en själv. Ska kolla efter tyg och stoppning :)

Gud vad jag längtar!

Längtar verkligen ihjäl mig till nästa fredag då vi ska hämta Optimus. Vi måste komma på ett namn snart! Optimus, eller Optimus Prime som han egentligen heter, är ju uppfödarens namn på honom. Det är roligare om vi i familjen får döpa honom.
Nytt förslag är Aston. Vad sägs om det? Vi behöver förslag!

Lanat klart

Hemma från Umeå igen... Andreas har haft 10-årsjubileum med det sk "Bolaget" - ett gäng spelnördar som brukade spela AQ2 (fråga mig inte vad det är för nördigt spel...) och nu har de bott i en stuga ute i skogen, spelat massa spel och supit skallen av sig. Några galningar badade isvak också.
Nu har han anlänt hemma hos mig och visade stolt upp en kavaj han fyndat på Myrorna i Umeå. Den stank gammal röv och han var riktigt glad för hans priser. Medaljerna var för "Bolagets Fjolla" och "Spritsvampen". Han är alltså fjolligast och dricker mest sprit av dem alla. Toppen, som Maria Montassami skulle sagt...
Fin passform?

Gårdagens hjälte

Från igår - Korp som precis kommit hem från en hård kryssning. Han var vår hjälte. Klockan två på natten blev jag och Betty sugna på ostbågar, choklad mm och Korp erbjöd sig att gå och handla. Iklädd mjukbralla och fårskinnstofflor gick han på jakt efter godsaker.
Eftersom Seven Eleven som ligger närmast Valhallavägen var stängd, var han tvungen att gå ända bort till Sveavägen vid Hard Rock Café.... Hahaha :) Stackarn.
Ser mig det framför mig: En sliten, rödögd snubbe i mjukbralla och fårskinnstofflor en lördagsnatt på Odengatan... Han var vår hjälte!
Betty och jag var lika fräscha.

Redan bråk

Min syrra Johanna och jag har redan börjat bråka om hunden. Hon säger att hon ska ha honom i stallet på lördagar, men jag har sagt att jag vill ha honom på lördagar!
Hon vill också att han ska heta Ewert, men jag vill att han ska heta Sune, Sixten, Sören eller Sverker. Har suttit och diskuterat namn med Anton också, vilket inte gav speciellt mycket. Han tyckte att valpen skulle heta Anton eller Chimpans....
Kom med namnförslag! Än så länge:
  • Sixten
  • Sune
  • Sören
  • Sverker
  • Ewert

Fler bilder på Optimus

Kolla in ögonen på bilden nedan! Hahaha :)
Strike a pose!
Syster Johanna ser rätt nöjd ut tycker jag :)
Alla bilder är från systerdottern Emmas kamera. Lite bättre kvalité än från min mobil :)

Hej!

Optimus heter jag och jag föddes den 1:a oktober. Nu är jag ca 7 veckor gammal och jag älskar mat som ni ser, jag väger redan över fem kilo. Då jag springer händer det att jag ramlar, jag har inte riktigt full kontroll på min lilla knubbiga kropp. Jag har en tjock mage och jag gillar att busa. Ibland somnar jag helt plötsligt, jag blir helt slut av allt busande!
Min mamma heter Selma och är en jättefin Labrador. Hon busar minst lika mycket som jag och mina tre syskon. Idag kom en snäll familj och lekte med mig, jag ska tydligen flytta till dom den 26:e eller den 27:e. Dom lovade att ta väl hand om mig och ge mig massor med kärlek, mat och bus. Jag somnade nästan i famnen på en av dom, det var mysigt.
Jag och syrran slaggar.
Jag, syrran och brorsan
Det är skönt att bli kliad på magen :)

Den här lilla hunden är den finaste i världen! Han har stora fina tassar och hans päls är mjuk och tät. Han busar och kutar runt och det sötaste är att han inte riktigt har koll på kroppen. Han ramlar verkligen hela tiden! Då man håller i honom, känns det som att hålla i en mjuk boll. Hans mamma Selma var en riktigt rolig hund, helt galen och väldigt stabil i psyket. Hon ville ha uppmärksamhet av alla och bli klian och klappad. Min pappa sa alltså ja! Optimus kommer bli vår lilla bebis :) :) :)
Sitter och funderar på namn..... Har ni nåt tips på namn? Det får gärna vara ett S eller ett I i namnet.

Bakisgänget samlas

Nu är det dags att röra sig mot Korp, Madde, Lea och Betty! Vi kommer vara ett trött bakisgäng som ska våndas tillsammans. Mysigt värre. På återseende!

Förfest och hårtrix

Vide på plats såklart :)
Betty var smutsig som vanligt. Madde styr upp!
Trött? :) Redo för att tvätta bort smink och sova!
Tupperad och fin :)
Lockad och flätad. Lockade hela håret och gjorde två flätor från öronen som fick fungera som diadem.
Klänningen på och redo för bal!
Prinsessan Madelene - Släng dig i väggen! Karin tar över ;)

Bakis?

Njaeee.... Men kan hela rummet sluta gunga? Snart ska jag iväg till Karin och göra en håruppsättning. Ska packa ner två colaburkar, en till henne för att hon älskar cola lika mycket som jag och en till mig för att det är det enda som funkar då jag är bakis. Vatten spyr jag typ av. Åh herre gud... Hur ska detta gå? Ber om ursäkt om inlägget blev osammanhängande, men orkar inte bry mig.

Överraskningen som jag pratade om

handlade om denna lilla varelse:
Syrrorna Sara och Johanna och jag hade gått och tänkt på detta utan att ha pratat med varandra: Att överraska pappa med hans drömhund - en svart labrador. Och efter diskussion med mamma och pappa (vi insåg ganska snabbt att de måste vara delaktiga i detta och godkänna det) ska vi titta på denna söta och knubbiga lilla killen på söndag :)
Just nu är valparna ca 6 veckor gamla och den 29:e november är de leveransklara och redo för att lämna sin mamma och komma till nya familjer. Vi alla i familjen har lovat att hjälpa till med valpen om det skulle vara så att pappa inte orkar. Vi vill verkligen att pappa ska få sin drömhund. Det skulle göra oss tre lyckligast i världen!
Men vi får se hur det går på söndag. Som pappa sa, åker man och tittar så är man fast. Haha :)

Detta är ju bara för mycket!

Jag blir ju rörd! Vide hade lagt upp dessa bilder på fb. Det har blivit lite av en tradition att vi leker atleter i min lilla etta då vi förfestar. Även denna gång blev det handstående och park core (ni vet då man hoppar på byggnader och utmanar sig i att göra trix på staket mm..), men vi hoppar och gör trix på mina möbler. Min lägenhet brukar se ut som att en bomb exploderat där efteråt.
Imorgon blir det förfest här i lilla lyan igen. Då får vi även fint besök av Bettan och Madde. Kvällen till ära kan det även bli lite park core.

Stackars älskling

Min älskling Andreas har flytt Sthlm och hälsar på sin vän i Umeå. Han ringde nyss och berättade att han ska sova i ett gästrum som inte ligger i kompisens lägenhet, utan någon annan stans i huset.
Varför? Frågade jag. "Därför att Bosse ska slagga på soffan. Egentligen var det tänkt att både han och jag skulle ta gästrummet, men eftersom jag snarkar får jag sova där själv." Hahahahaha! Stackars lilla Andreas!
Och Bosse, du ska bara veta hur det är att sova nästan varje natt med fanskapet. Tror att det kan dyka upp en film snart.... Har ju ljudbevis i form av film på att han låter som en motorsåg då han sover. VARJENATTOCKSÅ!

Dessa två bilder är efter två olika besök hos snarkdoktorn
Vad tror ni att snarkdoktorn säger då? ATT HAN INTE SNARKAR. Bullshit! Nästa gång han går dit ska jag följa med och bevisa det med mina filmer. Stackars, stackars Andreas...

Fredagen den 13:e - En otursdag?

Imorgon är det fredagen den 13:e. Då stänger vi våra fönster, låser våra dörrar och håller oss så lugna vi bara kan. Det är ju trots allt en otursdag! Eller???

Det finns många historier kring fredagen den 13:e. En historia är att Jesus åt middag med sina 12 lärjungar och Judas (aaahhh! 12 + 1 = 13 Jag förstååååår). Eftersom han blev förrådd just vid denna middag, är 13 ett otursnummer. Dessutom dog ju Jesus på en fredag. Detta är bara en av tusentals historier om vår omtalade otursdag. Skrock...
Till och med på Räddningsverkets hemsida tar de upp fredagen den 13:e. Men oroa er inte, enligt dem har de inte mer att göra en fredag som råkar falla på nummer 13 än någon annan fredag.
Så mitt tips till er som läser: Ut och sup med er som vanligt! :)

Komplimanger

Kom bara att tänka på en sak... Gud vad jag är dålig på att ta emot komplimanger! Jag vet inte hur man gör! Inte ens då man får en komplimang skriftligt vet jag hur jag ska hantera det.
Därför säger jag det här: Tack för den superfina komplimangen Zanna! Du verkar vara en pärla!

håruppsättning på lördag

Min klasskompis och vän Karin ska gå på massor av baler och på lördag har jag fått i uppgift att göra en håruppsättning på henne. Vad sägs om den här?
Simpelt, tar kort tid och inte allt för extrem. Eller??? :)

Stampe min vän

Stampe var min vän under inspelningen av Mama Kins musikvideo.
Jag tog väl hand om honom.
Ända tills kaninätarmonstret Andreas plötsligt dök upp och slet honom ur min famn....
Stampes ägare, den andra stylisten Michelle, blev upprörd och tog tillbaka honom. Där stod jag tomhänt och grät. Ända tills....
Någon satte en hjälm på mitt huvud. Här föddes soldaten Matilda. En öl på det och kvällen var räddad.

Motgång leder till framgång!

Fan, inget bra betyg på mitt PM, Icke godkänd på vägfinnar-uppgiften och ingen Polishögskolan för Andreas. FAN!
Vem fan kommer in om inte han kommer in? Han skulle verkligen passa som polis. Men men...
Det finns väl inget annat alternativ än att rycka upp sig och gå vidare helt enkelt. Då syftar jag på oss båda. Det är inte lätt med Polishögskolan, samma sak med Danshögskolan, jag kom ju inte in på en gång heller. Man får aldrig ge upp!
Jag ska laga den godaste tacon jag kan åt honom ikväll. Hoppas det gör honom lite gladare! Han är den finaste killen i världen. Så det så.

Överraskning på g!

Jag äääälskar att överraska nära och kära! Det är nog bland det roligaste som finns. Jag är däremot dålig på att hålla det hemligt, vill gärna ge ledtrådar och vips så är allt förstört.. Men nu lovar jag att hålla den här hemlig :) Spännande va?
Iiiiiiihhhhhhhhhhhhh!!!!!

Micke

Min systers kille/man Micke var lite vrång igår. Han anser att han är ett varumärke som inte folk ska utnyttja, han anser att jag borde frågat honom om jag fick lägga upp bild på honom på bloggen. Han anser också att jag är skyldig honom en förmögenhet eftersom jag la upp bild på honom....
Just därför lägger jag upp bilden igen. HA! Rätt åt dig. Jag tror nog att han blev lite mallig, kände sig som en kändis och egentligen inte alls blev vrång .) Men så är det ju då man är känd och folk till höger och vänster ser honom som ett varumärke man kan dra nytta av.

Urs

En sömnlös natt (för ovanlighetens skull...hehe) och jag har ännu mer ont i halsen :( Har druckit te och knaprat ipren. Nu orkar jag inte vara sjuk längre. Jag är ALLTID sjuk. Bajs.

Rolig film!

Blev nästan lite ledsen ibland...

Skratt!

Den här killen är så jävla rolig att jag dör. Jag älskar hans röst, men framför allt dialekten. Jag skrattade genom hela klippet :) Go soumi GO! http://danielfagerholm.webblogg.se/
Detta är till dig Daniel :)

Störande igen

SKAHANHASPÖELLER?
http://rabbes.blogg.se/

Störande var ordet

Hur störande är det inte med folk som inte har nåt ljud på mobilen så att personen i fråga aldrig hör då det ringer???
JÄVLIGT STÖRANDE
Andra saker som är störande är:
  • Idioter som springer i trapphuset på natten. Vart ska dem? Mitt i natten? Varför springer de och klampar med fötterna? (min lägenhet ligger precis bredvid trapporna)
  • Folk som smackar på halstabletter, godis etc på t-banan. Stäng munnen!
  • Skolan. Den är bara jävligt störande.
  • Folk som går långsamt så att man inte kommer fram (och då menar jag inte gamla människor eller barn)
  • Folk som blockerar ingångar, samlas i en klunga där det är trångt eller bara är i vägen. Hem och göm er!
  • Personer som använder sig av ord som de egentligen inte vet vad de betyder. Töntigt.
  • Personer som pratar bebisspråk. Äckligt.
Listan kan bli mycket längre än så... Men nu har jag kastat ut tillräckligt med aggression.

Tröttmössa?

Så här ser man ut då man jobbat en hel dag med feber...
Bild från i lördags då jag höll på med maten. Dock visste jag inte att han skulle smitta ner mig!
Ps. Kolla in Al Bundy-stilen... :)

Klarhet

Konstigt... Ibland tror jag att alla vet hur det ligger till. Pratade precis med Anton och han hade ingen aning om vad som hänt sedan i juni. Har iofs inte träffat honom sedan värmen var här, men jag trodde att han visste.
ALLA vet ju.
Men tydligen är alla rädda för att säga något de inte borde. För att det borde vara jag som berättar, ingen annan. Jag tolkar det så iaf. Jag VILL tolka det så.
Konstigt... (igen) Men av att berätta hela historien för Anton, hur allt började och fram tills hur det är nu, insåg jag lite bättre hur verkligheten ser ut. Det är lätt att nästla in sig i vardagen och allt blir suddigt. Jag förväntar mig mer av mig själv än vad jag kan ge just nu, jag tror att jag kan prestera bättre. Tyvärr går det ganska dåligt för mig.
Puss och kram till alla vänner (Andreas, du är inkluderad som vän också). Ni är bäst!

Mina karaktärer Maggan och Gittan

Jag har ju hittat på två karaktärer som heter Maggan och Gittan, precis som brudarna i serien "Ullared". Det gjorde jag för ett bra tag sedan (innan Ullared sändes på tv) och jag brukar leka att jag är Maggan och Gittan med Andreas.

"Mina" Maggan och Gittan kommer från en förort i Stockholm, solar på tok för mycket solarium, röker, går till frissan i grannkvarteret och bleker håret, tupperar det gärna och använder blå ögonskugga. Maggan och Gittan dricker mer än gärna rödtjut och skvallrar om sina senaste kap, de är ofta otrogna mot sina gubbar. De reser till Barcelona minst en gång om året och då hänger även Vivvi, Kicki och Gunsan med för att spana på lammkött och njuta av sol och charter-utflykter.
De pratar med sönderrökta, hesa röster och släpig stockholmsdialekt. Då man säger ordet förortsmamma, eller rättare sagt förortsmormor, dyker dessa karaktärer upp i huvudet på mig. Skumt? Näe, inte i mitt huvud. I mitt huvud bor massor av olika karaktärer :)

Här är dem, brudarna alla vill vara

http://www.kanal5play.se/klipp/play/ullared_magganochgittanletardeo

Sjuklings-tips

Både Andreas och jag är sjuka, han har smittat mig. Eller någon av mina sjuka klasskompisar eller kollegor.... ALLA ÄR SJUKA. Äckligt.
Jag är så uttråkad samtidigt som jag inte har ork till någonting. Men jag har ett tips till alla sjuka där ute; kolla på Ullared på kanal5.se. Briljant tv-serie! Jag skrattar ihjäl mig åt de riviga damerna från Göteborg -Gittan och Maggan. Speciellt då de letar efter deodorant. Hur kul som helst. Vile lägga upp ett klipp med dem, men hittade tyvärr inga. Men kolla på kanal5 Play.
Jag var ju själv på Gekås i våras. Vi var på turné med klassen och bodde i Falkenberg. Jag var så sugen på Gekås att jag tjatade på mina vänner om att få åka dit. Till slut fick jag som jag ville!
Jag shoppade massor, kommer dock bara ihåg att jag köpte trosor och en Marilyn Monroe-tavla. Blir så sugen på att åka dit igen att jag funderar på att dra en sväng i vår med mamma och systrarna och alla andra som vill hänga med. En Gekås-utflykt!

Mitt hjärta har börjat blogga igen!

http://rabbes.blogg.se/
Kan det vara för att han är sjuk och uttråkad månne?

Haha!

Jag har sett det här klippet hundra gånger, men fortfarande skrattar jag åt det. Jag äääälskar den feta pandan!

Fler Halloweenbilder :)

Hittade bilder från Halloween på Face Book. Var tvungen att sno dem! Festen började som sagt hemma hos mig, sedan drog vi till Collage. Vilken kväll det var! Vi var helt klart snyggast på stället :)
Tack för bilderna Pullan :)

Världens bästa

Bättre pappa finns inte!


Pappa:
Tack alla våra fina barn! Ni är underbara, det bästa vi har. Alltid finns ni till för allt vi kan behöva.
Vi tänker alla på Molle klockan tolv imorgon. 
Kramar till er alla
Min kompis Danne har alltid sagt att min pappa är den bästa. Att jag kommer ha svårt med killar eftersom jag alltid kommer att jämföra dem med pappa. För en gångs skull sa Danne nåt vettigt.

Lika som bär?

Håkan satt och tittade på mig en dag i skolan.
Håkan: Nu vet jag vem du är lik!
Jag: Vem?
Han tog fram datorn och sökte, jag fick inte titta förrän han hade hittat bilden.
Håkan: Den här!!!
Och så visade han där där fula och hemska varelsen.
Jag: Ok..... ehm.. tack.... ?
Håkan: Men ta det som en komplimang!
Jo, tack Håkan. Jag tar det verkligen som en komplimang! Vem vill inte se ut som en dromedar blandat med gorilla?

Fars dag, Vernissage, Pizza

Det var ingen fin present som pappa vaknade upp till imorse, men vi försökte att åtgärda sorgen. Vi lyckades nog lite iaf. Pappa fick massor av kläder och en Orkidée. Här är några bilder från La Familja idag.
12-åriga systersonen Linus är lika lång som jag nu..
Systers kille Tomas och systerdotter Emma
Min fina mössa!
Linus höll sig kring snack-bordet såklart..
Andra syrrans kille Micke tyckte att han var fin i min mössa..
Pappa, syster Johanna, Emma och Linus
Mami utanför torpet

Min hund! :(

Min älskade hund Molle dog i morse. Han har varit dålig ett bra tag, men vi har varit för svaga för att kunna avliva honom. Idag somnade han in bredvid vår andra hund Chaplin.
Fina, roliga och söta Molle, då jag var 9 år hade jag sparat ihop pengar för att kunna köpa dig. Mamma och pappa gav hälften och vi visste direkt att det var dig vi ville ha av de fem valparna. Du bossade runt bland tikarna och du var alltid så envis och fin. Nästan lite snobbig var du, precis som en pudel ska vara. Du hade karaktär och en stark personlighet!
Det tog säkert 2 månader innan du kunde gå i koppel, du bara satt på din lilla rumpa och vägrade. Lika kul var det då man sa "fy" åt dig. Antingen visade du tänderna eller så tittade du bort och ignorerade oss. Du var den som visste bäst, du var ledaren :)
Men du skulle aldrig någonsin bita någon. Du älskade barn och pussade ihjäl dem! Jag klädde på dig kläder och körde runt dig i dockvagnen, du lät mig göra det, trots att du hatade mig i stunden.
Nu ska du få vila i frid, på landet ska du få sova. Det är en lättnad för oss alla, nu vet vi att du har det bra. Du var den finaste hunden jag någonsin sett.

lugn helg

Lugn som en filbunke. Det är min helg det. Tog hand om en liten sjukling ikväll, lagade kött i kantarellsås och potatis. Gav honom en avokado och ett glas vin också.
Vi har jobbat idag, jag hade en kund som trodde att hon såg ut som en spindel i alla plagg som hon tog på sig. Jag var även tvungen att övertala henne att behålla de plagg hon redan köpt från oss en vecka tidigare. Det är kul att jobba i butik mitt i stan. Det är kul då kvinnor över 50 ber om ett sexigt plagg. Eller? Jo. Men det är det. De udda människorna går jag igång på. De liksom peppar mig på nåt sätt! Den här hade läppstift 3 cm utanför munnen och kom med de mest opassande kommentarerna. Grym tjej.

Ridande polis månne?

Graciös? Hingst rider hingst med en uppseendeväckande hållning.
Min kära pojkvän A väntar just nu på ett ja (eller nej) från polisen. Vilken dag som helst kommer svaret och varje gång jag pratar med honom, ber jag honom att kolla mailen. Jag är så himla nervös!
Jag tror verkligen att han skulle passa som ridande polis... Se bara hållningen. En skrämmande likhet med denna figur:
Eller kanske inte. Jag tror nog att han får lämna hingstarna ifred och fokusera på en annan inriktning inom polisen. OM han kommer in dvs. Men det måste han bara göra!

Bula på magen?

Då jag var liten frågade jag en kvinna om hon var gravid, hon svarade nej och min mamma sa sedan åt mig att man inte ska fråga tjocka människor sånt. Tänk då på alla stackars kändisar! Så fort de inte har magrutor finns det inzoomade och inringade bilder på deras magar tidningarna. Tror tidningarna att folk går på det?
Jag må vara en sucker för skvaller, förnedrings-tv etc. Men själva nöjet ligger i att kritisera dem.
Så från och med nu frågar vi varken smala eller tjocka människor om de är gravida. OK?

Vissa dagar

förstör mig. Dagen började med klass i modernt, sedan jazz. Efter en snabb lunch och möte med en lärare började vi repa på en föreställning. Eftersom min klasskompis var sjuk fick hennes grupp delta på min lektion, vilket bara var kul. Jag hade dem förra veckan och det var ett härligt gäng.
Dock visste jag inte att vår handledare skulle komma och kolla på hennes lektion idag. Det innebar att hon skulle titta på mig ist. Det gick bra, dock var jag inte på topp idag. Min lektion slutade halv åtta och då skulle vi ha föreställning inför en testpublik. Jag bytte om och vi körde på.
Då jag kom hem gjorde jag tortellini och pluggade. JAG ÄR SÅ SLUT! Därav mitt tidigare inlägg.
Tänk om jag hade varit så där söt som fruntimret på bilden.. Jag ser ut som sju svåra år.

................

Mata mig
Duscha mig
Bär mig till sängen
Massera mina ben
Sjung en vaggvisa för mig
Låt mig sova
Väck mig inte

Morgon

Gud vad man måste kämpa för att komma upp då man vaknar bredvid A. Om jag hade försovit mig skulle det varit hans fel! Jag var tvungen att hota mig själv med att jag inte skulle få dricka cola om till lunch om jag inte gick upp. Och så drar han ner mig under det varma täcket så att jag typ somnar om! Dålig stil! Det finns ju inget bättre än att ligga kvar i sängen ett tag efter att man vaknat. Speciellt då man har ett element till pojkvän :)
Bättre frulle idag iaf: Gröt med lingonsylt, två mackor med tartex (jag följde Veganen Vides råd) och kaffe. Nu blir det modernt och jazz!

Veganen

Hon blev verkligen överlycklig då hon såg veganhyllan. Hon kände sig hemma. Trygg. Och ett förstående från Hemköp.

studentflak?

Fan vad jag ska fira då jag tar examen i juni! Det är inte långt kvar nu :) Andreas gav mig idén om att jag ska åka studentflak från avslutningen. Jag gillar idén så mycket att jag ska banne mig föreslå det till resten av klassen. Om jag känner dem rätt, kommer de älska min idé. Det är på tiden, sist var ju 5 år sedan. Wiiiihooooo vad kul att åka studentflak!
Jag och kusin vitamin Niklas -2004


Jag och Johanna

Dans är så otrrrrrrrrroligt bra mot stress!

Typ så skriver jag i mitt projekt i Dans och Hälsa-kursen. Glömmer dock att skriva att studenterna på Danshögskolan inte känner till något annat än stress och dans.... Skriver inte heller att halva klassen är nära till sammanbrott. Fortfarande lurigt det här.

Frukost

Fyra vita rostmackor med smör. Inget annat på... Tråkigt kanske. Men jag är trött på ost, salami, kaviar, leverpastej osv... Finns det inget nytt och roligt pålägg? Får väl fortsätta med mitt smör annars. Men kaffet smakar bra iaf, har skummat mjölk. Idag blir det läkarbesök, skola och sedan plugg i Dans och Hälsa. Onsdagen känns härlig, trots att jag håller på att kissa på mig av rädsla inför läkarbesöket... Varför är det så kallt i lägenheten på morgonen utan A?

Kompisar i 18 år

Michaela och jag har varit kompisar sedan vi var 6 år och hon har klagat på att Vide (som jag varit kompis med sedan jag var 1 år) fick ett inlägg av mig. Vi tre har alltid hållit ihop, trots att vi bott i olika länder från och till. Här får hon äntligen sitt inlägg!
En våt kväll på Sturekompaniet
Fest på Bettys balkong 2007


Inne i limosinen på balen i 9:an

"Tro - posering" 2004 hos Johanna

Billig öl på t-banan 2004 (Mickan blev tvungen att hälla ut sin öl då hon spillde ner sina vänner pga att ölen sprutade då hon öppnade den, väktaren Bella tog henne på bar gärning)
Teckning av mig som jag fick av M då vi gick i sjuan


Nu är hon i Australien med sin vackra dotter och fina man. Jag saknar dig redan. Vill sjunga afrikanska sånger i stämmor med dig och se din dotter växa!
Puss din Ruotsa
Ps. Nu började jag gråta igen.

stress

Här sitter jag och skriver om stress och känner mig stressad. Lurigt.

Bajsnödig?

Kollade igenom semesterbilder från i somras då jag och A var i Side. Ser det inte ut som att jag sitter i vattnet och bajsar på den här bilden?
Det ser iaf ut som att jag försöker mig på något sederslöst....

Sorg


Vi har precis firat de döda genom att tända ljus på gravar och skänkt en tanke åt dem vi saknar. Ramlade in på en blogg som en kille vid namn Daniel skriver om sin syster som gick bort för 10 månader sedan. Blev bara så berörd av filmen som han gjort för att hedra henne. Tänker också på min underbara vän Michaela som plötsligt förlorade sin pappa Tord i juni och på de personer som jag förlorat. Döden är läskig. Jag hatar döden.
Jag är dålig på att hantera sorg. Jag vill bara gömma mig under ett täcke då jag känner den. Vill inte ta tag i saker som måste göras, orkar inte med vardagen. Hur tar man egentligen hand om sorgen? Hur går man vidare då man förlorat någon? Hur visar man den? Hur tar man sig tillbaka till livet igen? Hur länge får man sörja?
Det är svårt. Så jävla svårt att veta hur man skulle reagera om man förlorade en familjemedlem, vän, pojk- eller flickvän. Slår bort tanken. Men samtidigt kan det vara bra att förbereda sig. Inget varar väl för evigt?

Gröna fingrar och hejdåkram

Kom precis hem från Mickan, Chris och Poppy. De åker tillbaka till landet långt borta imorgon. Grät några krokodiltårar då vi kramades och sa hejdå. Det är ju inte direkt så att man kan ta en weekend och hälsa på... Australien Mickan? Du kunde inte hitta ett ställe som låg längre bort eller? :(
Vide och Betty var också med och Bettan och jag har haft mys-söndag. Då vi var och handlade middag på Ica Maxi fick jag se en ny sida av Betty - Klimakterie-Betty löpte amok bland orkidéhyllorna och svettades som en liten sugga. Hon var överlycklig för att orkidéerna var billiga.
"Nääe! Endast 59 kronor för en orkidée, Matilda! Det KAN jag bara inte motstå" Klimakterie-Bettan utbrast detta i glädje innan hon slängde sig över blommorna.
Äntligen hittade hon den rätta... "Och jag som har orkidéejord hemma och allt!"
Hemma hos mig lagade vi tacos och på t-banan på väg till Mickan gjorde vi kvinnliga könsorgan av en blomma som hade skadat sig.
Vi vet inte var Betty hade haft sina fingrar. Hade de blivit gröna? (haaaa haaaa) Där fick jag till det :)

Halloween!

Gårdagen var minst sagt galen. Vi började hemma hos mig och sedan gick vi till Collage.
Jag som Criminal Gaga.
Karin som "Two face" och Hannah som utomjordingen från Venus. Two face hade en vit och en svart lins och utomjordingen hade röda linser. Coolt!
Sedan dök Cat woman och Poison Ivy upp.
Vi fick några blickar på t-banan...
Tunga ögonfransar?

RSS 2.0